Ești ceea ce mănânci!


MÂNCARE DE CONOPIDĂ CU SPANAC

15.05.2015 16:53

MÂNCARE DE CONOPIDĂ CU SPANAC

INGREDINENTE:       
o conopidă         

500 g spanac proaspăt        
o ceapă mare (albă sau roșie)       
3-4 căței de usturoi (dacă doriți)        
1 lingură ulei de măsline       
un praf de sare       
1-2 linguri pastă de tomate (după gust);      
condimente: piper, cimbru, chimen (câteva fire), mărar / pătrunjel verde

 MOD DE PREPARARE:       
se curăță și se spală și se rupe spanacul;       
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;        
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;        
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;      
se fierb la foc mic până scade apa;         
se desface conopida buchețele și se toacă bucăți mari;       
se adaugă bucățelele de conopidă peste amestecul făcut și se pune apă fierbinte cât aproape să acopere conopida;       
se lasă să fiarbă încet;        
când este fiartă conopida (se încearcă cu furculița) se adaugă spanacul și se lasă 1-2 minute, amestecându-se;  

se adaugă pasta de tomate. sarea, și piperul, cimbrul, chimenul, mărarul / pătrunjelul.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi