Ești ceea ce mănânci!


MÂNCARE DE DOVLECEI CU SPANAC ȘI LINTE

23.04.2016 17:26


MÂNCARE DE DOVLECEI CU SPANAC ȘI LINTE

INGREDINENTE        
250 g. spanac proaspăt        
3 dovlecei (medii, ca mărime)         
3 linguri de linte        
o ceapă mare (albă sau roșie)         
3-4 căței de usturoi (dacă doriți)        
1 lingură ulei de măsline         
un praf de sare                 
1 linguriță cu sos de soia        
condimente: piper, cimbru, chimen (câteva fire), mărar / pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE:        
se fierbe 10-15 minute lintea. Se scurge apoi apa și se clătește bine lintea;        
se curăță, se spală, se rupe spanacul;         
se curăță dovleceii, se spală și se taie în bucățele;;         
se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt;          
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;      

se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;        
se fierb la foc mic până scade apa;                  
se pun peste bucățelele de dovlecel și se pune apă fierbinte cât aproape să acopere dovleceii.         
se lasă să fiarbă încet;

se pune peste spanacul și spanacul;

 se lasă 1-2 minute, amestecând;       
când sunt bine fierți dovleceii (se încearcă cu furculița) se adaugă sosul de soia și piperul, cimbrul, chimenul, mărarul / pătrunjelul verde.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi