
Ești ceea ce mănânci!
MÂNCARE DE DOVLECEI CU SPANAC ȘI LINTE
23.04.2016 17:26MÂNCARE DE DOVLECEI CU SPANAC ȘI LINTE
INGREDINENTE
250 g. spanac proaspăt
3 dovlecei (medii, ca mărime)
3 linguri de linte
o ceapă mare (albă sau roșie)
3-4 căței de usturoi (dacă doriți)
1 lingură ulei de măsline
un praf de sare
1 linguriță cu sos de soia
condimente: piper, cimbru, chimen (câteva fire), mărar / pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
se fierbe 10-15 minute lintea. Se scurge apoi apa și se clătește bine lintea;
se curăță, se spală, se rupe spanacul;
se curăță dovleceii, se spală și se taie în bucățele;;
se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt;
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se pun peste bucățelele de dovlecel și se pune apă fierbinte cât aproape să acopere dovleceii.
se lasă să fiarbă încet;
se pune peste spanacul și spanacul;
se lasă 1-2 minute, amestecând;
când sunt bine fierți dovleceii (se încearcă cu furculița) se adaugă sosul de soia și piperul, cimbrul, chimenul, mărarul / pătrunjelul verde.
POFTĂ BUNĂ!!
—————