Ești ceea ce mănânci!


MÂNCARE DE LINTE

29.05.2015 10:16


MÂNCARE DE LINTE

INGREDINENTE:       
o ceapă mare (albă sau roșie)        
3-4 căței de usturoi (dacă doriți)        
5-6 linguri de linte verde sau roșie (la alegere)       
1 lingură ulei de măsline        
un praf de sare        
1-2 linguri pastă de tomate (după gust);        
condimente: piper, cimbru,

mărar / pătrunjel verde

 MOD DE PREPARARE:         
se fierbe 10-15 minute lintea. Se scurge apoi apa și se clătește bine lintea;       
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;          
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;      
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;       
se fierb la foc mic până scade apa;         
se adaugă lintea fiartă peste ceapă și se fierb împreună 5-10 minute;        
se adaugă paste de tomate. sarea, și piperul, cimbrul și mărarul / pătrunjelul tocat mărunt.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi