Ești ceea ce mănânci!


MÂNCARE DE LINTE CU SPANAC ȘI LEURDĂ

02.04.2016 15:48


MÂNCARE DE LINTE CU SPANAC ȘI LEURDĂ

INGREDINENTE:         
o ceapă mare (albă sau roșie)       
5-6 linguri de linte verde sau roșie (la alegere)         
200 g. spanac proaspăt        
2 mâini cu leurdă         
1 lingură ulei de măsline        
un praf de sare        
1-2 linguri pastă de tomate (după gust);       
condimente: piper, cimbru

mărar / pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE:        
se curăță, se spală și se rupe în bucăți mici spanacul;         
se curăță, se spală și se taie fin bucățile de leurdă;        
se fierbe 10-15 minute lintea. Se scurge apoi apa și se clătește bine lintea;                 
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;        
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;         
se fierb la foc mic până scade apa;         
se adaugă lintea fiartă peste ceapă și se fierb împreună 5 minute;        
se adaugă apoi spanacul și leurda peste linte;        
se fierb împreună 1-2 minute;         
se adaugă pasta de tomate. sarea și piperul, cimbrul și mărarul / pătrunjelul tocat mărunt.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi