
Ești ceea ce mănânci!
MÂNCARE DE LINTE CU SPANAC ȘI LEURDĂ
02.04.2016 15:48MÂNCARE DE LINTE CU SPANAC ȘI LEURDĂ
INGREDINENTE:
o ceapă mare (albă sau roșie)
5-6 linguri de linte verde sau roșie (la alegere)
200 g. spanac proaspăt
2 mâini cu leurdă
1 lingură ulei de măsline
un praf de sare
1-2 linguri pastă de tomate (după gust);
condimente: piper, cimbru
mărar / pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se spală și se rupe în bucăți mici spanacul;
se curăță, se spală și se taie fin bucățile de leurdă;
se fierbe 10-15 minute lintea. Se scurge apoi apa și se clătește bine lintea;
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se adaugă lintea fiartă peste ceapă și se fierb împreună 5 minute;
se adaugă apoi spanacul și leurda peste linte;
se fierb împreună 1-2 minute;
se adaugă pasta de tomate. sarea și piperul, cimbrul și mărarul / pătrunjelul tocat mărunt.
POFTĂ BUNĂ!!
—————