
Ești ceea ce mănânci!
MÂNCĂRICĂ DE FASOLE VERDE
20.06.2015 11:37MÂNCĂRICĂ DE FASOLE VERDE
INGREDINENTE:
1 kg. de fasole verde
o ceapă mare (albă sau roșie)
3-4 căței de usturoi (dacă doriți)
1 lingură ulei de măsline
un praf de are
1-2 linguri pastă de tomate (după gust);
condimente: piper, cimbru, chimen (câteva fire), mărar / pătrunjel verde
MODDE PREPARARE:
se curăță fasolea, se spală și se taie / rupe în bucățele;
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se pun peste bucățelele de fasole și se pune apă fierbinte cât aproape să acopere fasolea. Se lasă 30-35 minute să fiarbă încet;
când este bine fiartă fasolea (se încearcă cu furculița) se adaugă paste de tomate. sarea, și piperul, cimbrul, chimenul, mărarul / pătrunjelul verde fin tocat.
POFTĂ BUNĂ!!
—————