
Ești ceea ce mănânci!
PASTE CU DOVLECEI, BRÂNZĂ TOFU ȘI SOS ROȘU
15.08.2015 09:38PASTE CU DOVLECEI, BRÂNZĂ TOFU ȘI SOS ROȘU
INGREDINENTE:
3-4 pumni cu paste uscate
1 dovlecel
3-4 căței de usturoi
1-2 linguri cu pastă de tomate
brânză tofu
½ lămâie
un praf de sare
condimente: piper, măghiran
5-6 frunze de busuioc
1 felie de pâine prăjită
MOD DE PREPARARE:
se pun pastele la fiert în apă cu sare;
se curăță usturoiul și se taie mărunt;
se curăță de semințe și se spală dovlecelul;
se taie dovlecelul cubulețe;
se pune usturoil în ulei fierbinte și se lasă să înmoie puțin;
se pun cubulețele de dovlecel într-un prosop de bucătărie și se usucă bine;
se adaugă dovleceii peste usturoi și se călesc în ulei dovleceii bine uscați;
se desface pasta de tomate în 150-200 ml. apă;
se taie mărunt busuiocul;
se pune busuiocul și măghiranul peste sosul roșu;
se pune sosul roșu peste dovlecei;
se rade coaja ½ de lămâie și se pune peste dovlecei;
se pune apoi brânza tofu peste amestecul de legume;
se pun toate ingredientele preparate într-un vas;
se scurge apa în care au fiert pastele;
se adaugă în vas, pastele fierte și piperul;
se amestecă bine toate ingredientele;
se montează pe farfurie punând dedesubt pâinea prăjită.
POFTĂ BUNĂ!!
—————