
Ești ceea ce mănânci!
PIFTIE VEGETALĂ
30.12.2014 17:35PIFTIE VEGETALĂ
INGREDINENTE:
1 cartof
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
2-3 căței de usturoi
un praf de sare
pătrunjel verde, 4
4 linguri de făină de tapioca
400 ml. apă rece
piper
1 linguriță de sos de soia
boia dulce
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală morcovii și rădăcina de pătrunjel;
se pun la fiert legumele cu un praf de sare;
când legumele sunt fierte, se scurge apa;
se taie rondele subțiri morcovii și rădăcina de pătrunjel;
se pun în castronașe (pe fundul castronașelor) rondelele de morcovii și de pătrunjel;
deasupra legumelor se așează frunzele de pătrunjel;
se curăță și se zdrobește usturoiul;
se desface tapioca în apa rece apoi se pune la fiert amestecând continuu;
se adaugă piperul și 1 linguriță de sos de soia;
se lasă să fiarbă încet, amestecând continuu până se îngroașă (se probează încercându-se zeama cu un deget; dacă se lipesc două degete făcute pensă atunci se poate lua de pe foc);
se adaugă usturoiul zdrobit;
se pune amestecul de tapioca cu usturoi peste celelalte ingrediente;
se lasă să se răcească și se dă la frigider 24 ore;
înainte de servire se pudrează cu boia dulce.
POFTĂ BUNĂ!!
—————