Ești ceea ce mănânci!


PILAF CU PRAZ

07.01.2015 13:25


PILAF CU PRAZ

INGREDINENTE:    
1 cană cu orez        
3 căni cu apă      
1 ceapă         
1 morcov       
1 rădăcină de pătrunjel        
2 fire de praz (medii, ca dimensiune)   
1 lingură ulei de măsline       
un praf de sare        
condimente: piper, chimen, cimbru, cardamon      
verdeață: pătrunjel

MOD DE PREPARARE:       
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;         
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;      
se fierb la foc mic până scade apa;      
se adaugă morcovul și pătrunjelul rase, în prealabil;     
se curăță prazul și se spală;        
se taie prazul în rondele de cca. 1 cm.      
peste ceapa, usturoiul, morcovul și pătrunjelul călite puțin se adaugă orezul și se pune apă fierbinte cât să le acopere. Se lasă să fiarbă și se completează periodic cu apă fierbinte;      
când orezul este aproape fiert se adaugă rondelele de praz;      
se lasă să mai fiarbă, încercându-se să se vadă dacă s-au fiert;       
la final se adaugă. sarea, piperul, cimbrul, chimenul, cardamonul și pătrunjelul verde.

POFTĂ BUNĂ!


—————

Înapoi