
Ești ceea ce mănânci!
PIURE DE CONOPIDĂ CU BRÂNZĂ TOFU
30.12.2015 11:54PIURE DE CONOPIDĂ CU BRÂNZĂ TOFU
INGREDINENTE:
1 conopidă
1 cub de unt vegetal
1 ceapă verde
brânză tofu
1 linguriță cu sare
condimente: piper, cimbru, chimen (câteva fire) sau nucșoară
mărar / pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță conopida, se spală și se taie în buchețele;
se pun buchețelele de conopidă în apă cu
sare, cam 30 minute;
se pune conopida la fiert în apă fierbinte cu sare, apă cât să acopere conopida;
se lasă să fiarbă, încercându-se conopida cu furculița;
când este bine fiartă conopida (se încearcă cu furculița) se scurge apa;
se pune untul vegetal și se pasează conopida bine, ca textura piureului să fie catifelată;
se pune. sarea, și piperul și dacă doriți și alte condimente ca, cimbru, chimen sau nucșoară;
se spală ceapa verde și se taie mărunt frunzele,
se amestecă ceapa verde în piure,
deasupra se pun bucățele de brânză tofu;
peste se poate presăra mărar / pătrunjel verde.
POFTĂ BUNĂ!!
—————