Ești ceea ce mănânci!


PIURE DE DOVLEAC CU BRÂNZĂ TOFU

08.01.2015 12:16

PIURE DE DOVLEAC CU BRÂNZĂ TOFU

INGREDINENTE:       
1 kg. de dovleac turcesc;       
2-3 cartofi;      
1-2 linguri ulei de măsline       
lapte de soia        
brânză tofu        
1 linguriță cu sare pentru apa în care vor fierbe dovlecii și cartofii        
condimente: piper, cimbru, chimen (câteva fire), cardamon, mărar / pătrunjel verde

 MOD DE PREPARARE:     
se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe;     
se curăță dovleacul și se taie cubulețe;      
se pun cartofii și dovleacul la fiert în apă fierbinte cu sare, apă cât să îi acopere;         
se lasă să fiarbă, încercându-se din când în când cu furculița;      
când sunt bine fierți (se încearcă cu furculița), se scurge apa;      
se pune uleiul de măsline peste legume și se pasează bine, ca textura piureului să fie catifelată;       
se adaugă laptele de soia și se continuă pasarea;       
se pune piperul și dacă doriți și alte condimente ca: cimbru, chimen, cardamon;     
deasupra se pun bucățele de brânză tofu;         
peste piure se poate presăra mărar / pătrunjel verde.

 POFTĂ BUNĂ!!



—————

Înapoi