
Ești ceea ce mănânci!
PRĂJITURĂ CU MERE
15.03.2015 08:58PRĂJITURĂ CU MERE
INGREDINENTE:
4-5 mere;
o cană cu fulgi de orz / ovăz
o mână de curmale;
o mână de smochine;
o mână de nuci;
o mână de migdale;
1-2 liguri cu miere;
2 linguri cu inka;
200 ml. apă;
100 g. unt de arahide;
1 lingură cu zahăr brun;
un praf de scorțișoară.
MOD DE PREPARARE:
se pun de seara la înmuiat, în apă călduță migdalele, smochinele, curmalele;
se mărunțesc la robot fulgii de orz, smochinele, curmalele, nucile și migdalele;
se prepară inka cu apă și miere;
se pune inka peste amestecul mărunțit;
se amestecă bine și se pun pe fundul unui vas, presându-se ușor cu degetele;
se spală și se curăță merele;
se taie cubulețe merele;
se caramelizează zahărul într-o cratiță;
peste zahărul caramelizat se adaugă untul de arahide și apoi merele;
se amestecă bine să se desprindă zahărul de pe pereții cratiței (dacă este necesar se adaugă cca. 50 ml. apă fierbinte);
se adaugă scorțișoara peste mere, amestecându-se;
se varsă merele în vas peste blatul din biscuiți;
se lasă să se răcorească și se poate servi.
POFTĂ BUNĂ!!
—————