
Ești ceea ce mănânci!
PRĂJITURĂ CU PRUNE ȘI NUCI
11.10.2015 15:20PRĂJITURĂCU PRUNE ȘI NUCI
INGREDINENTE:
500 g. prune;două
mâini cu nuci;
cană cu fulgi de orz
mână de curmale;
mână de smochine;
mână de migdale;
1-2 liguri cu miere; 2
2 linguri cu inka;
200 ml. apă;
100 g. unt de arahide;
1 lingură cu zahăr brun;
un praf de scorțișoară.
MOD DE PREPARARE:
se mărunțesc la robot fulgii de orz, smochinele, curmalele, jumătate din cantitatea de nucile și migdalele;
se prepară inka cu apă și miere;
se pune inka peste amestecul mărunțit;
se amestecă bine și se pun pe fundul unui vas, presându-se ușor cu degetele;
se spală și se scot sâmburii prunelor;
se taie cubulețe prunele;
se caramelizează zahărul într-o cratiță;
peste zahărul caramelizat se adaugă untul și apoi prunele;
se amestecă bine să se desprindă zahărul de pe pereții cratiței (dacă este necesar se adaugă cca. 50 ml. apă fierbinte);
se adaugă scorțișoara peste prune, amestecându-se;
se varsă prunele în vas peste blatul din biscuiți;
se taie nucile;
se presară nucile tăiate;
se lasă să se răcorească și se poate servi.
POFTĂ BUNĂ!
!
—————