Ești ceea ce mănânci!


PRĂJITURĂ CU PRUNE ȘI NUCI

11.10.2015 15:20


PRĂJITURĂCU PRUNE ȘI NUCI

INGREDINENTE:

500 g. prune;două
mâini cu nuci;
cană cu fulgi de orz
mână de curmale;
mână de smochine;
mână de migdale;

1-2 liguri cu miere;     2
2 linguri cu inka;

200 ml. apă;

 100 g. unt de arahide;

1 lingură cu zahăr brun;

un praf de scorțișoară.

MOD DE PREPARARE:     
se mărunțesc  la robot fulgii de orz, smochinele, curmalele, jumătate din cantitatea de nucile și migdalele;

se prepară inka cu apă și miere;

 se pune inka peste amestecul mărunțit;

 se amestecă bine și se pun pe fundul unui vas, presându-se ușor cu degetele;

se spală și se scot sâmburii prunelor;

 se taie cubulețe prunele;

 se caramelizează zahărul într-o cratiță;

peste zahărul caramelizat se adaugă untul și apoi prunele;    
se amestecă bine să se desprindă zahărul de pe pereții cratiței (dacă este necesar se adaugă cca. 50 ml. apă fierbinte);    
se adaugă scorțișoara peste prune, amestecându-se;    
se varsă prunele în vas peste blatul din biscuiți;   
se taie nucile;    
se presară nucile tăiate;    
se lasă să se răcorească și se poate servi.

POFTĂ BUNĂ!
 !


—————

Înapoi