Ești ceea ce mănânci!


RULORI DE DOVLECEL CU CONOPIDĂ

18.10.2016 11:30


RULORI DE DOVLECEL CU CONOPIDĂ

INGREDINENTE:        
1 dovlecel        
1 conopidă foarte mică         
4-5 fire de mărar verde        
boia dulce

AMESTECUL PENTRU MURAT:       
50 ml. oțet de mere       
coriandru verde       
1 linguriță cu miere       
100 ml. apă       
un praf de sare      
piper

MOD DE PREPARARE:       
se spală și se șterg dovleceii;       
se taie felii foarte subțiri dovleceii pe lungime;      
se desface conopidă buchețele micuțe și se spală;      
se prepară amestecul pentru murat și se pune la fiert într-o tigaie;       
se ține conopida 1-2 minute în tigaie, pănă se înmoaie puțin, apoi se scoate pe o farfurie;        
se taie mărunt mărarul verde;       
se pun 2-3 buchețele de conopidă și puțin mărar peste o felie de dovlecel;       
se rulează dovlecelul și se prinde cu scobitori;        
se pun rulourile pe un platou și se pudrează cu boia.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi