Ești ceea ce mănânci!


SALATĂ CU CUS CUS ȘI SALATĂ VERDE

07.05.2015 07:57

SALATĂ CU CUS CUS ȘI SALATĂ VERDE

INGREDINENTE:

3-4 linguri cu cus cus

250-300 ml. zeamă de supă de legume

1 salată verde

2 cepe verzi

1 usturoi verde / o mână de leurdă

2-3 ridichi

1 legătură mărar verde

cimbru uscat, piper

DRESSING

1-2 linguri ulei de măsline

1 lingură cu oțet de mere

1 linguriță miere

condimente: piper.

MOD DE PREPARARE:

se pune cus cusul într-un vas;

se dă în clocot zeama supei de legume;

se pune supa de legume peste cus cus;

se adaugă piperul și cimbrul;

se acoperă vasul cu o farfurie / capac;

se curăță și se spală frunzele de salată verde;

se curăță și se spală ceapa, usturoiul / leurda, ridichile;

se rup frunzele de salată  și cele de leurdă în bucăți mici și se pun într-un va încăpător;

se taie rondele subțiri ceapa, ridichile și usturoiul verde și se toacă mărunt mărarul;

se amestecă în vas ceapa, usturoiul / leurda, ridichile, salata verde, mărarul verde;

se adaugă în vas și cus cusul;

se prepară dressingul: într-un borcan se amestecă oțetul de mere cu uleiul, mierea și piperul. Se agită energic borcanul.

se pune dressingul peste salată și se amestecă bine.

se poate servi cu un sos, cu brânză tofu și pâine prăjită

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi