
Ești ceea ce mănânci!
SALATĂ CU HUMUS, DOVLECEI ŞI RIDICHI
02.07.2015 10:03SALATĂ CU HUMUS, DOVLECEI ŞI RIDICHI
INGREDINENTE:
1 dovlecel
1 legătură cu ridichi
1 ceapă roșie
1 lingură de humus (pastă de năut)
mărar verde
DRESSING
1-2 linguri ulei de măsline
1 lingură cu oțet de mere
1 linguriță miere
un praf de sare
2 căței de usturoi
condimente: piper.
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală dovlecelul, ridichile ,ceapa și mărarul;
se taie cubulețe dovlecelul;
se taie rondele subțiri ridichile;
se taie solzișori ceapa roșie;
se amestecă într-un vas ceapa, dovlecelul și ridichile tăiate;
se adaugă pasta de humus în vas,
se prepară dressingul: într-un borcan se amestecă oțetul de mere cu uleiul, mierea și piperul, sarea, usturoiul ras. Se agită energic borcanul.
se pune dressingul peste salată și se amestecă bine.
se poate servi cu pâine prăjită
POFTĂ BUNĂ!!
—————