Ești ceea ce mănânci!


SALATĂ CU LINTE ȘI SALATĂ VERDE

15.05.2015 09:08


SALATĂ CU LINTE ȘI SALATĂ VERDE

INGREDINENTE:      
3-4 linguri cu linte roșie       
250-300 ml. apă rece       
1 salată verde       
2 cepe verzi      
1 usturoi verde / o mână de leurdă        
2-3 ridichi        
1 legătură mărar verde

DRESSING       
1-2 linguri ulei de măsline       
1 lingură cu oțet de mere       
1 linguriță miere        
condimente: piper.

MOD DE PREPARARE:       
se pune lintea într-un vas cu apa rece;         
se fierbe lintea 15 minute;      
după ce lintea a fiert se scurge apa;;        
se curăță și se spală frunzele de salată verde;      
se curăță și se spală ceapa, usturoiul / leurda, ridichile;      
se rup frunzele de salată  și cele de leurdă în bucăți mici și se pun într-un va încăpător;        
se taie rondele subțiri ceapa, ridichile și usturoiul verde;         
se toacă mărunt mărarul;       
se amestecă în vas ceapa, usturoiul / leurda, ridichile, salata verde, mărarul verde;      
se adaugă în vas și lintea;        
se prepară dressingul: într-un borcan se amestecă oțetul de mere cu uleiul, mierea și piperul. Se agită energic borcanul.       
se pune dressingul peste salată și se amestecă bine.        
se poate servi cu un sos, cu brânză tofu, cu pâine prăjită

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi