
Ești ceea ce mănânci!
SALATĂ CU SPANAC CU PORTOCALE ȘI TOFU
02.06.2016 11:28SALATĂ CU SPANAC CU PORTOCALE ȘI TOFU
INGREDINENTE:
500 g. frunze de spanac verde
2 portocale
1 ceapă roșie
brânză tofu
1 legătură pătrunjel verde.
DRESSING
1-2 linguri ulei de măsline
1 lingură cu oțet de mere
1 linguriță miere
condimente: piper.
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală ceapa;
se taie mărunt ceapa;
se curăță și se spală frunzele de salată;
se curăță portocala;
se taie cubulețe feliile de portocală;
se taie cubulețe brânza tofu;
se rup frunzele de salată în bucăți mici și se pun într-un vas;
se amestecă în vas brânza tofu, spanacul, cubulețele de portocală și ceapa tocată;
se prepară dressingul: se stoarce zeama de la o portocală. Într-un borcan se amestecă oțetul de mere cu uleiul, mierea zeama de portocală și piperul. Se agită energic borcanul.
se pune dressingul peste salată și se amestecă bine.
se poate servi cu pâine prăjită.
POFTĂ BUNĂ!!
—————