Ești ceea ce mănânci!


SALATĂ DE SFECLĂ CU SPANAC ȘI MĂR

13.10.2016 12:25


SALATĂ DE SFECLĂ CU SPANAC ȘI MĂR

INGREDINENTE:         
1 kg. sfeclă roșie         
un pumn de nuci         
2 mâini de frunze de spanac crud         
2 mere

DRESSING        
zeamă de la o  portocală        
1 lingură oțet de mere       
2 linguri ulei de măsline        
1 linguriță cu chimen

MOD DE PREPARARE:         
se curăță și se spală sfecla;        
se pune într-o tavă și se dă la cuptor cam 60 minute;        
se taie sfecla coaptă în cubulețe;        
se taie nucile în bucăți mari;        
se spală, se curăță și se taie cubulețe merele;        
se amestecă sfecla, merele, nucile și spanacul într-un castron încăpător;       
se prepară DRESINGUL: se stoarce o portocală; se amestecă zeamă de portocală, cu uleiul, oțetul, chimenul într-un borcan cu capac;

se varsă dressingul în bol peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;

se dă la frigider 1-2 ore înainte de servire;

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi