Ești ceea ce mănânci!


SANDVICH CU CHIFTELE DIN SOIA CU LEGUME

31.03.2015 10:13


SANDVICH CU CHIFTELE DIN SOIA CU LEGUME

INGREDINENTE:         
2 cartofi        
1 morcov       
1 pătrunjel      
1 pachet de soia granule       
1/2 legătură de mărar       
1/2 legătură de pătrunjel verde       
1 ceapă        
3-4 căței de usturoi (cum doriți)      
4 linguri de tapioca (făină)       
200 ml. apă rece        
1 lingură cu pesmet       
 un praf de sare        
1 baghetă din secară       
condimente: piper, cimbru, oregano.

 MOD DE PREPARARE:        
într-o oală se pune la fiert soia cu sare, piper., cimbru, oregano. După ce dă în fiert se acoperă oala și se lasă 2-3 ore soia acolo;      
se spală și se curăță cartofii, morcovii, pătrunjelul, ceapa, usturoiul;        
se toacă mărunt ceapa și usturoiul;       
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului cartofii, separat și morcovii și pătrunjelul, separat;        
se storc cartofii       
se scurge bine soia;         
se toacă mărunt mărarul și pătrunjelul verde;       
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;      
se fierb la foc mic până scade apa;       
se amestecă bine soia, cartofii cu morcovii, pătrunjelul și rădăcina de țelină, ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul. Se sărează și condimentează;        
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;       
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente;       
se pune în tavă hârtie de copt;     
se modelează chiftelele, se presară cu pesmet și se pun în tavă, pe hârtia de copt;        
se dau la cuptor 30-40 minute, timp în care se și întorc;              
se taie pe jumătate bagheta, se pune un strat de muștar și se așează chifteaua și o frunză de salată verde.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi