
Ești ceea ce mănânci!
SANDVICH CU CHIFTELE DIN SOIA CU LEGUME
31.03.2015 10:13SANDVICH CU CHIFTELE DIN SOIA CU LEGUME
INGREDINENTE:
2 cartofi
1 morcov
1 pătrunjel
1 pachet de soia granule
1/2 legătură de mărar
1/2 legătură de pătrunjel verde
1 ceapă
3-4 căței de usturoi (cum doriți)
4 linguri de tapioca (făină)
200 ml. apă rece
1 lingură cu pesmet
un praf de sare
1 baghetă din secară
condimente: piper, cimbru, oregano.
MOD DE PREPARARE:
într-o oală se pune la fiert soia cu sare, piper., cimbru, oregano. După ce dă în fiert se acoperă oala și se lasă 2-3 ore soia acolo;
se spală și se curăță cartofii, morcovii, pătrunjelul, ceapa, usturoiul;
se toacă mărunt ceapa și usturoiul;
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului cartofii, separat și morcovii și pătrunjelul, separat;
se storc cartofii
se scurge bine soia;
se toacă mărunt mărarul și pătrunjelul verde;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se amestecă bine soia, cartofii cu morcovii, pătrunjelul și rădăcina de țelină, ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul. Se sărează și condimentează;
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente;
se pune în tavă hârtie de copt;
se modelează chiftelele, se presară cu pesmet și se pun în tavă, pe hârtia de copt;
se dau la cuptor 30-40 minute, timp în care se și întorc;
se taie pe jumătate bagheta, se pune un strat de muștar și se așează chifteaua și o frunză de salată verde.
POFTĂ BUNĂ!!
—————