Ești ceea ce mănânci!


SARMALE CU SOIA ÎN FOI DE VIȚĂ

08.04.2015 10:57


SARMALE CU SOIA ÎN FOI DE VIȚĂ

 INGREDINENTE:             
2 morcovi   

1 rădăcină de pătrunjel      
4-5 linguri de orez         
½ pungă de soia granule         
1/2 legătură de mărar         
1 ceapă mare, ca mărime       
2 linguri de pastă de tomate        
200-250 ml. apă        
ulei de măsline      
un pumn de nuci        
un pumn de stafide        
un praf de sare        
miere        
crenguțe de cimbru        
condimente: piper, cimbru, foi de dafin

MOD DE PREPARARE:         
se curăță și se spală morcovii, pătrunjelul și ceapa;      
se pun granulele de soia la fiert în apă cu sare, foi de dafin cimbru, boabe de piper;       
după ce au fiert cca. 10-15 minute se scurg bine;         
se rad morcovii, pătrunjelul sau se dau la robot;        
se toacă mărunt ceapa;        
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;         
se fierb la foc mic până scade apa;       
se adaugă orezul, se călește puțin adăugându-se apă fierbinte;        
se toacă mărunt mărarul și se adaugă amestecului;         
se sărează și condimentează amestecul;       
într-u vas de lut se pune puțin ulei de măsline pe fundul acestuia;       
se modelează sarmale în foi de viță cu amestecul făcut;      
se face sosul roșu: se pune apa la fiert, se adaugă pasta de tomate, condimentele: piperul, cimbrul și mierea. Se dă în fiert și se fierbe până când are consistență de sos. Apoi se
ia de pe foc;         
în vasul de lut se așează pe rânduri sarmalele;         
se pune peste sosul roșu;       
pe pun crenguțe de cimbru;       
se dau la cuptor cca.1 oră;        
se pot servi cu smântână din caju.

POFTĂ BUNĂ!!!


—————

Înapoi