
Ești ceea ce mănânci!
SOS BECHAMEL
24.07.2015 10:46SOS BECHAMEL
INGREDINENTE:
2 linguri cu ulei de măsline
4 linguri făina
500 ml. lapte de migdale / caju / soia
un praf de sare
piper (de preferință alb)
nucșoară
MOD DE PREPARARE:
se pune uleiul într-o tigaie și se încălzește;
apoi se adaugă făina și se prăjește ușor, amestecând continuu, până se dezlipește de marginea tigăii;
se adaugă gradat laptele vegetal rece, amestecând bine pentru a elimina cocoloașele. După ce ați incorporat tot laptele se folosește in continuare numai telul;
se aduce amestecul în clocot, bătând continuu, până ce sosul se leagă și devine omogen;
se fierbe la foc mic 2 minute, amestecând;
se adaugă sarea și piperul și nucșoara;
când are consistență de sos se ia de pe foc.
POFTĂ BUNĂ!!
—————