Ești ceea ce mănânci!


SOS BECHAMEL

24.07.2015 10:46


SOS BECHAMEL

INGREDINENTE:        
2 linguri cu ulei de măsline         
4 linguri făina       
500 ml. lapte de migdale / caju / soia        
un praf de sare     
piper (de preferință alb)        
nucșoară

MOD DE PREPARARE:        
se pune uleiul într-o tigaie și se încălzește;     
 apoi se adaugă făina și se prăjește ușor, amestecând continuu, până se dezlipește de marginea tigăii;        
se adaugă gradat laptele vegetal rece, amestecând bine pentru a elimina cocoloașele. După ce ați incorporat tot laptele se folosește in continuare numai telul;        
se aduce amestecul în clocot, bătând continuu, până ce sosul se leagă și devine omogen;     
se fierbe la foc mic 2 minute, amestecând;     
se adaugă sarea și piperul și nucșoara;     
când are consistență de sos se ia de pe foc.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi