
Ești ceea ce mănânci!
SPANAC CU SOS ROȘU
28.05.2016 11:32SPANAC CU SOS ROȘU
INGREDINENTE:
1 ceapă micuță
5-6 căței de usturoi
500 g. frunze de spanac
1 lingură ulei de măsline
2 linguri de pastă de tomate
200-250 ml. apă fiartă
un praf de sare
condimente: piper, foi de dafin
mărar verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță spanacul și se spală;
se rup mărunt frunzele de spanac;
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt sau se zdrobește cu lama cuțitului;
se încinge uleiul și se adaugă ceapa și usturoiul, călindu-se;
peste ceapa și usturoiul călite puțin se adaugă frunzele de spanac rupte;
se lasă să fiarbă câteva minute și dacă este nevoie se completează cu apă fierbinte;
se adaugă apa, pasta de tomate, sarea, condimentele: piperul, foile de dafin și mierea;
deasupra se pune mărarul verde tocat.
POFTĂ
BUNĂ!
—————