Ești ceea ce mănânci!


SPARANGHEL CU MAIONEZĂ VEGETALĂ

25.05.2015 14:40


SPARANGHEL CU MAIONEZĂ VEGETALĂ

INGREDINENTE:       
1 legătură cu sparanghel proaspăt      
un praf de sare        
piper măcinat       
1 lingură cu zeamă de lămâie

MAIONEZĂ VEGETALĂ        
1 cartof mic        
2 linguri muștar        
1-2 linguri ulei de măsline      
zeamă de lămâie      
1 linguriță cu miere        
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia

MOD DE PREPARARE:        
se curăță și spală sparanghelul;         
se pune la fiert în apă cu sare, piper și zeamă de lămâie;       
după c sparanghelul a fiert se scufundă în apă cu gheață, ca să rămână crocant;

MAIONEZA VEGETALĂ       
se curăță, spală și taie în două cartoful,      
se pune cartoful la fiert în apă cu sare;     
când cartoful este fiert, se scurge apa, se lasă să se răcească și se pasează bine cartoful cu o furculiță;       
se pune peste muștarul și se amestecă cu o lingură de lemn picurând încet uleiul;       
când amestecul are un aspect catifelat se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, mierea și piperul.       
se pune maioneza într-un bol;        
se așează sparanghelul pe un platou;      
se servește cu maioneză.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi