
Ești ceea ce mănânci!
SPARANGHEL CU MAIONEZĂ VEGETALĂ
25.05.2015 14:40SPARANGHEL CU MAIONEZĂ VEGETALĂ
INGREDINENTE:
1 legătură cu sparanghel proaspăt
un praf de sare
piper măcinat
1 lingură cu zeamă de lămâie
MAIONEZĂ VEGETALĂ
1 cartof mic
2 linguri muștar
1-2 linguri ulei de măsline
zeamă de lămâie
1 linguriță cu miere
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia
MOD DE PREPARARE:
se curăță și spală sparanghelul;
se pune la fiert în apă cu sare, piper și zeamă de lămâie;
după c sparanghelul a fiert se scufundă în apă cu gheață, ca să rămână crocant;
MAIONEZA VEGETALĂ
se curăță, spală și taie în două cartoful,
se pune cartoful la fiert în apă cu sare;
când cartoful este fiert, se scurge apa, se lasă să se răcească și se pasează bine cartoful cu o furculiță;
se pune peste muștarul și se amestecă cu o lingură de lemn picurând încet uleiul;
când amestecul are un aspect catifelat se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, mierea și piperul.
se pune maioneza într-un bol;
se așează sparanghelul pe un platou;
se servește cu maioneză.
POFTĂ BUNĂ!!
—————