Ești ceea ce mănânci!


SUPĂ CREMĂ CU LOBODĂ CU LEURDĂ

29.06.2016 11:23


SUPĂ CREMĂ CU LOBODĂ CU LEURDĂ

INGREDINENTE:       
5-6 cartofi       
2 morcovi        
1 rădăcină de pătrunjel        
1 țelină micuță

2-3 cepe mici) cepe verzi       
cca. 500 g. lobodă (verde sau roșie)       
2 mâni cu leurdă;       
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia       
1 lingură cu ulei de măsline        
un pumn cu semințe crude de dovleac și de floarea soarelui       
brânză tofu       
condimente: piper, boia dulce

    MOD DE PREPARARE:     
se curăță ceapa, cartofii, morcovii, țelina și pătrunjelul;       
se curăță și se spală bine loboda și leurda;       
se pune apă fierbinte (cam. 2 l. apă) în oală și legumele;        
se pun legumele la fiert;        
după ce au fiert legumele, se pune loboda și leurda. Se lasă 30-40 secunde, până se înmoaie;       
după ce au fiert legumele, se pun la răcit;        
se pun toate legumele, loboda și leurda (se păstrează câteva frunze pentru decor) în
blender și se mărunțesc bine;       
se pune crema rezultată într-o oală;       
se adaugă  sare, piper și uleiul de măsline;       
se dă în fiert și se adaugă apă fierbinte dacă supa este prea groasă;     
se prăjesc semințele în tigaie cu puțină boia dulce;      
se usucă și apoi se taie brânza tofu în cuburi mici și se prăjește în tigaie cu boia dulce, fără ulei;      
se servește supa în boluri cu semințele prăjite deasupra, cu brânza tofu, cu leurdă tocată mărunt și crutoane din pâine neagră.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi