
Ești ceea ce mănânci!
SUPĂ CREMĂ DE DOVLECEI
10.06.2015 10:24SUPĂ CREMĂ DE DOVLECEI
INGREDINENTE:
3-4 dovlecei
2 cartofi
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
condimente: piper, cimbru, chimen
1 lingură cu ulei de măsline
un pumn cu semințe crude de dovleac și de in
brânză tofu
boia dulce
pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se spală și se taie în bucăți mari dovleceii, cartofii, morcovii, pătrunjelul, ceapa și usturoiul;
se taie mărunt ceapa și usturoiul;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se pun la fiert restul de legume în apă fierbinte;
după ce au fiert legumele, se pun la răcit și apoi se pun toate în blender și se mărunțesc bine;
se pune crema rezultată într-o oală împreună cu ceapa și usturoiul călite;
se adaugă condimentele: cimbru, chimen, piper și sarea;
se dă în fiert și se adaugă apă fierbinte dacă supa este prea groasă;
se prăjesc semințele în tigaie cu puțină boia dulce;
se usucă și apoi se taie brânza tofu în cuburi mici și se prăjește în tigaie cu boia dulce, fără ulei;
se servește supa în boluri cu semințele prăjite deasupra, cu cuburile de brânză tofu și cu pătrunjel verde tocat mărunt.
POFTĂ BUNĂ!!
—————