Ești ceea ce mănânci!


SUPĂ CREMĂ DE DOVLECEI

10.06.2015 10:24


SUPĂ CREMĂ DE DOVLECEI

INGREDINENTE:        
3-4 dovlecei        
2 cartofi        
2 morcovi        
1 rădăcină de pătrunjel     
1 ceapă       
2-3 căței de usturoi        
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia       
condimente: piper, cimbru, chimen         
1 lingură cu ulei de măsline        
un pumn cu semințe  crude de dovleac și de in         
brânză tofu         
boia dulce       
pătrunjel verde

 MOD DE PREPARARE:       
se curăță, se spală și se taie în bucăți mari dovleceii, cartofii, morcovii, pătrunjelul, ceapa și usturoiul;     
se taie mărunt ceapa și usturoiul;        
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;        
se fierb la foc mic până scade apa;       
se pun la fiert restul de legume în apă fierbinte;        
după ce au fiert legumele, se pun la răcit și apoi se pun toate în blender și se mărunțesc bine;      
se pune crema rezultată într-o oală împreună cu ceapa și usturoiul călite;         
se adaugă condimentele: cimbru,  chimen, piper și sarea;        
se dă în fiert și se adaugă apă fierbinte dacă supa este prea groasă;         
se prăjesc semințele în tigaie cu puțină boia dulce;         
se usucă și apoi se taie brânza tofu în cuburi mici și se prăjește în tigaie cu boia dulce, fără ulei;        
se servește supa în boluri cu semințele prăjite deasupra, cu cuburile de brânză tofu și cu pătrunjel verde tocat mărunt.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi