Ești ceea ce mănânci!


SUPĂ CREMĂ DE URZICI

27.05.2015 10:26


SUPĂ CREMĂ DE URZICI

INGREDINENTE:     
2 cartofi       
2 morcovi        
1 rădăcină de pătrunjel         
1 țelină micuță

2-3 cepe mici) cepe verzi       
cca. 500 g. urzici        
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia         
1 lingură cu ulei de măsline        
un pumn cu semințe crude de dovleac și de floarea soarelui        
brânză tofu       
condimente: piper, nucșoară, boia dulce        
pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE:        
se curăță, se spală și se taie în bucăți mari cartofii, morcovii, țelina și pătrunjelul        
se curăță ceapa, cartofii, morcovii, țelina și pătrunjelul;;        
se curăță și se spală bine urzicile;        
se pune apă fierbinte (cam. 2 l. apă) în oală și legumele;        
se pun legumele la fiert;       
separat de pune o oală cu apă la fiert;        
când apa fierbe se pun urzicile și se lasă să dea în câteva clocote;         
se scurg apoi și se lasă la răcit;        
după ce au fiert legumele, se pun la răcit;        
 se pun toate legumele și urzicile în blender și se mărunțesc bine;        
se pune crema rezultată într-o oală;       
se adaugă  sare, piper, nucșoară  și uleiul de măsline;        
se dă în fiert și se adaugă apă fierbinte dacă supa este prea groasă;         
se prăjesc semințele în tigaie cu puțină boia dulce;        
se usucă și apoi se taie brânza tofu în cuburi mici și se prăjește în tigaie cu boia dulce, fără ulei;        
se servește supa în boluri cu semințele prăjite deasupra, cu brânza tofu, cu pătrunjel verde tocat mărunt și crutoane din pâine neagră.

 POFTĂ BUNĂ !


—————

Înapoi