
Ești ceea ce mănânci!
TARTĂ CU CĂPȘUNI
26.04.2015 09:14TARTĂ CU CĂPȘUNI
INGREDINENTE:
BLAT
un pumn de stafide hidratate
8-10 curmale hidratate
1-2 linguri miere
500 g. nuci, sau caju sau migdale
2 linguri inka
500 g. căpșuni
cardamon
MOD DE PREPARARE:
se hidratează 4-5 ore stafidele și curmalele;
se mixează bine nuca la robot, apoi și stafidele și curmalele;
se amestecă nuca cu inka, mierea, stafidele și curmalele;
se spală și se curăță fructele;
se taie cubulețe căpșunile;
se amestecă fructele cu cardamonul;
într-o formă de tartă se pune folie de plastic, mai multă să cadă peste margini;
se pun nucile cu restul ingredientelor pentru blat în forma pentru tarte și se apasă ușor;
se pun peste blat fructele amestecate cu mirodenii;
se scoate tarta ținând bine de marginile foliei;
se așează pe un platou și se feliază;
se poate servi cu frișcă din caju și/sau sos.
POFTĂ BUNĂ!!
—————