
Ești ceea ce mănânci!
ZACUSCĂ DIN CONOPIDĂ
21.08.2015 09:23ZACUSCĂ DIN CONOPIDĂ
INGREDINENTE:
1 onopidă, nu foarte mare
2 cepe
2 morcovi
2 roșii
5-6 căței de usturoi
3 linguri cu ulei de măsline
1 linguriță cu sare
piper, cimbru uscat
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se desface în buchețele mici conopida;
se spală buchețelele de conopidă;
se curăță și se spală restul de legume;
se taie cubulețe legumele;
se pune uleiul într-o tavă, se adaugă legumele (mai puțin usturoiul) și se dau
la cuptor cam 0 oră - se amestecă din când în când;
opriți cuptorul și mai lăsați tava încă 20 minute, în cuptor;
se răstoarnă legumele într-un tuci / o oală;
se adaugă usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul;
se mai fierbe cam 25-30 minute;
se lasă să se răcorească și se pune în borcane;
vor ieși 3-4 borcănele.
POFTĂ BUNĂ!!
—————