Ești ceea ce mănânci!


Blog

13.08.2017 11:49

SALATĂ DIN FRUCTE DE VARĂ


SALATĂ DIN FRUCTE DE VARĂ

INGREDINENTE:       
3-4 piersici        
8-10 caise       
500 ml. zeamă de compot        
o mână de nuci        
frunze de mentă, pentru ornat

FRIȘCĂ VEGETALĂ        
1 cană cu fulgi de nucă de cocos          
1 lingură cu miere         
2 lingurițe cu suc de lămâie       
vanilie        
un praf de sare

 MOD DE PREPARARE:       
se prepară frișcă: se hidratează fulgii de cocos 4-5 ore în apă; se introduc toate ingredientele în blender; apoi se amestecă până se obține o textura omogenă și cremoasă;        
se spală fructele și se îndepărtează sâmburii;         
se taie cubulețe fructele;        
se pun fructele într-un vas încăpător și se amestecă cu zeama de compot;         
se taie nucile și se pun și ele în vas;        
se amestecă bine;        
se dă la frigider 3-4 ore;      
se pune o lingură cu frișcă din nucă de cocos și se servește ornat cu frunze de mentă.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

12.08.2017 10:47

DOVLECEI ZDROBIȚI CU VERDEȚURI


DOVLECEI ZDROBIȚI CU VERDEȚURI

INGREDINENTE:      
2-3 dovlecei        
1-2 linguri ulei de măsline        
sare       
5-6 căței de usturoi;         
condimente: piper, rozmarin / chimen;       
pătrunjel verde, mărar / coriandru.

MOD DE PREPARARE:        
se spală și se curăță dovleceii;         
se taie dovleceii, în cubulețe;         
se pun dovleceii la fiert în apă cu sare;         
când dovleceii sunt fierți se scurge apa;         
se curăță usturoiul și se zdrobește cu lama cuțitului;      
se pune uleiul, usturoiul, sarea și condimentele în tigaie;        
se încinge uleiul;        
se pun dovleceii bine scurți și se lasă să se rumenească;        
se trage tigaia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde, mărarul / coriandrul tocate mărunt;       
se poate servi cu sos roșu sau cu brânză tofu.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

11.08.2017 10:43

SALATĂ DE VARZĂ CU MORCOVI ȘI NUCI


SALATĂ DE VARZĂ CU MORCOVI ȘI NUCI

INGREDINENTE:      
1 varză mică albă       
2 morcovi        
1 mână cu nuci        
un praf de sare

DRESSING       
1-2 linguri ulei de măsline       
1 lingură cu oțet de mere       
1 linguriță miere      
condimente: piper.

MOD DE PREPARARE:        
se curăță varza;        
se dă la robot varza sau se toacă mărunt;        
se pune varza tocată într-un vas;        
se pune sarea și se freacă varza cu sare;        
se curăță și se spală morcovii;       
se rad morcovii       
se taie nucile cubulețe;        
se amestecă în vas varza tocată,și morcovii, nucile;        
se prepară dressingul: într-un borcan se amestecă oțetul de mere cu uleiul, mierea și piperul. Se agită energic borcanul.        
se pune dressingul peste salată și se amestecă bine.       
se poate servi cu pâine de secară prăjită.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

09.08.2017 14:52

JELEU DIN ZMEURĂ


JELEU DIN ZMEURĂ

INGREDINENTE:       
250-300 g. zmeură       
2-3 linguri cu miere        
1 lămâie        
6 foi de gelatină       
merișoare        
migdale

MOD DE PREPARARE:      
se zdrobește zmeura și strecoară apoi, deci se va obține un suc de zmeură;       
se adaugă mierea, sucul de lămâie;       
se înmoaie foi de gelatină;       
se adaugă gelatina în amestecul de fructe;       
se adaugă merișoarele și migdalele;       
se amestecă toate;       
se dă la frigider, de seara până dimineața

POFTĂ BUNĂ!!


—————

07.08.2017 10:40

LIMONADĂ CU APĂ DE COCOS


LIMONADĂ CU APĂ DE COCOS

INGREDINENTE:         
1 nucă de cocos       
250-300 ml. apă în care au stat bucăți de nucă de cocos;         
zeama de la o lămâie        
1 lingură cu miere        
frunze de mentă

MOD DE PREPARARE:         
se sparge nuca de cocos în bucăți;       
se pun bucățile de nucă de cocos în cei 250-300 ml. apă;       
se lasă cca. 12 ore;         
se scurge apa într-un pahar;         
se adaugă zeama de  lămâie și mierea;        
se amestecă;       
se pun frunzele de mentă zdrobite în pahar.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

06.08.2017 12:43

FRUCTE LA GRĂTAR


FRUCTE LA GRĂTAR

INGREDINENTE:       
1 avocado       
2 nectarine       

2 mere         
1 ananas        
2 linguri cu miere         
scorțișoară       
3-4 linguri de vin alb

MOD DE PREPARARE:       
se spală avocado, nectarinele, merele;         
se curăță ananasul;       
se taie rondele groase cam de 1 cm. fructele;         
se pun pe grătar fructele;         
se face un sos din miere, vin și scorțișoară;       
 se pun toate într-un vas.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

10.04.2017 13:33

SMOOTHIE VERDE CU ANANAS


SMOOTHIE VERDE CU ANANAS

INGREDINENTE:        
ananas proaspăt        
1-2 mâini cu frunze de spanac       
frunze de pătrunjel         
gheață        
1 linguriță cu semințe de in/cânepă

MOD DE PREPARARE:        
se curăță ananasul și se pune în blender;        
se curăță, spală și se pun în blender frunzele de spanac și cele de pătrunjel        
se blendează bine;         
se pune amestecul în pahar împreună cu gheața și semințele de in/cânepă.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

05.04.2017 13:16

ICRE DIN AMARANT


ICRE DIN AMARANT

 

INGREDINENTE:      
1 cană bobițe de amarant         
2 căni cu apă         
2 lingurițe zeamă de lămâie        
3-4 linguri ulei de măsline         
un praf de sare        
1 ceapă roșie mică         
piper măcinat

MOD DE PREPARARE:        
se amestecă bobițele de amarant cu apa (vor absorbi apa și compoziția se îngroașă, puțin) și se lasă 12 ore la înmuiat;       
se pun apoi la fiert și se lasă să fiarbă până se absoarbe toată apa, amestecându-se să nu se lipească;         
se acoperă cu un capac după ce se iau de pe foc și se lasă să se răcească;       
se curăță, se spală și se toacă mărunt ceapa,        
se pun în vasul mixerului / robotului: bobițele de amarant fierte, ceapa tăiată, zeama de lămâie, sarea și piperul:        
se adaugă încet uleiul, amestecându-se bine;         
se lasă la frigider minim 30 de minute, să se pătrundă bine aromele;        
se servesc cu pâine de secară.

POFTĂ BUNĂ!


—————

03.04.2017 12:13

LAPTE VEGETAL CU MIERE ȘI CURCUMA


LAPTE VEGETAL CU MIERE ȘI CURCUMA

INGREDINENTE:        
250 ml. lapte vegetal         
2 lingurițe cu miere         
1 linguriță cu turmenic (curcuma)

LAPTE VEGETAL        
150 g susan, înmuiat în prealabil cel puțin 12 ore        
500 ml. apă        
1 lingură cu miere       
un praf de sare

MOD DE PREPARARE:       
LAPTELE VEGETAL - preparare: se amestecă toate ingredientele în blender; apoi laptele rezultat poate fi strecurat.       
se amestecă în lapte mierea și curcuma;       
se servește cald.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

31.03.2017 11:16

SALATĂ DE SFECLĂ CU RUCOLA ȘI BOBIȚE DE RODIE


SALATĂ DE SFECLĂ CU RUCOLA ȘI BOBIȚE DE RODIE

INGREDINENTE:        
1 kg. sfeclă roșie        
2-3 căței de usturoi       
câteva frunze de rucola         
½ rodie        
condimente: chimen

DRESSING            
1 lingură cu ulei       
1 linguriță cu oțet

1 linguriță cu miere       
un praf de sare         
piper

MOD DE PREPARARE:       
se curăță și se spală sfecla;       
se pune într-o tavă sfecla cu usturoiul și cimbru și se dau la cuptor cam 60 minute;       
se taie sfecla coaptă în cubulețe și se pune într-un vas;         
se adaugă în vas frunzele de rucola spălate;        
se curăță rodia și se pun bobițele în vas;         
se prepară DRESINGUL din miere ulei, oțet, sare, piper;        
se varsă dressingul în vas peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;        
se dă la frigider 1-2 ore înainte de servire.

POFTĂ BUNĂ!!


—————