Ești ceea ce mănânci!


Blog

23.01.2017 15:10

SMOOTHIE DIN BANANE


SMOOTHIE DIN BANANE

INGREDINENTE:   
1 banană      
1 măr verde       
o bucățică de broccoli

MOD DE PREPARARE:        
se spală, se curăță și se face suc din măr;        
se spală și se taie bucățica de broccoli;         
se pune în blender banana, sucul de măr și brocoli;         
se mixează;        
se poate orna cu scorțișoară sau altceva (după gust).

POFTĂ BUNĂ!!


—————

22.01.2017 10:19

TRUFE DIN CIOCOLATĂ VEGETALĂ


 

TRUFE DE CIOCOLATĂ VEGETALĂ

INGREDINENTE:         
120 g. curmale        
30 g. fulgi de nucă de cocos        
50 g. pudră de migdale       
70 g. prune sau caise uscate        
25 g. pudră de roșcove        
20 g. mix de semințe (chia, cânepa, in și dovleac)       
10 g. miere        
coaja rasă de la o portocală        
1-2 linguri apă        
esență de rom       
un praf de sare

Pentru decor:        
migdale        
pudră de roșcove         
fulgi de nucă de cocos         
fistic

MOD DE PREPARARE:        
se pun curmalele și caisele sau prunele uscate într-un bol și se acoperă cu apă fierbinte. Se lasă să se hidrateze timp de 15 minute, apoi se scurg foarte bine.    
se pun apoi în robotul de bucătarie împreună cu pudra de migdale, pudra de cacao, nuca de cocos, semințele, coaja de portocală, mierea, esența de rom și praful de sare.        
se mixează totul până se obține o compoziție omogena. Dacă este necesar se adaugă 1-2 linguri de apă și se continuă amestecarea.       
se lasă aluatul la frigider timp de 30 de minute înainte de a-l modela.          
se formează apoi biluțe mici, de mărimi cât de cat egale.          
se tăvălesc apoi prin pudra de cacao sau prin fistic mărunțit, fulgi de migdale sau fulgi de nucă de cocos.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

21.01.2017 14:36

SOIA CU MERE ȘI SALVIE


SOIA CU MERE ȘI SALVIE

INGREDINENTE:       
o pungă cu soia bucăți       
3 mere         
1 ceapă roșie        
2-3 căței de usturoi         
2 linguri cu ulei de măsline       
50 ml. apă         
sare         
condimente: piper, salvie        
cimbru, piper foi de dafin, sare pentru fiert soia        
100-150 ml. vin roșu        
1 lingură cu pastă de tomate        

MOD DE PREPARARE:      
se pune apă la fiert într-o oală de 2 litri;         
se adaugă în apă: sare, piper, cimbru, foile de dafin;        
când apa cu condimente fierbe se adaugă bucățile de soia. Se dau în clocot apoi se acoperă oala cu capacul și se lasă să stea așa 3-4 ore.         
se lasă apoi la scurs bucățile de soia cam 30 minute;      
se pune uleiul într- o tavă;        
se curăță și se taie ceapa și usturoiul;        
se pun în tavă peste ulei;        
se adaugă bucățile de soia, peste;        
se spală și taie bucăți 2 dintre mere;       
se  pun bucățile de mere peste soia;        
se adaugă peste vinul, pasta de tomate desfăcută în cei 50 ml.apă, sarea și condimentele;         
pe pun ca cuptor.         
se pot servi cu sos de mere: 100 g. zahăr se caramelizează puțin, se adaugă zeama de la
un măr, scorțișoară, zeamă de lămâie, sare, piper  și se fierb toate 5-10 minute.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

19.01.2017 09:46

SALATĂ DE RIDICHI NEGRE


SALATĂ DE RIDICHI NEGRE

INGREDINENTE:         
1 ridiche neagră mare        
un praf de sare        
1 lingură ulei de măsline        
zeamă de lămâie        
condimente: piper        
chimen

MOD DE PREPARARE:        
se curăță și se spală ridichea ;        
se rade ridichea;        
se pune ridichea rasă într-un vas;         
se presară sare peste ridiche;         
se lasă așa cu sare cam 30 - 60 minute;         
se scurge lichidul lăsat;        
se amestecă în vas uleiul, zeama de lămâie chimenul și piperul;         
se amestecă bine.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

17.01.2017 10:18

PATEU DIN LINTE


 


PATEU DIN LINTE

INGREDINENTE:        
1 cană cu linte roșie
4 căței de usturoi
2 foi de dafin
½ linguriță cimbru        
3-4 linguri cu ulei de măsline
sare
piper

MOD DE PREPARARE:       
se pune lintea la fiert împreună cu sarea, cățeii de usturoi striviți cu lama cuțitului și foile de dafin;         
se fierbe lintea apoi se pune în blander împreuna cu uleiul de măsline;         
se potrivește de sare, cimbru și piper;        
se mixează până se face ca o pastă, mai groasă;        
se pune pasta în caserole cu capac și se dă la rece, în frigider.

POFTĂ BUNĂ!!

—————

16.01.2017 10:03

SMOOTHIE DE IARNĂ


SMOOTHIE DE IARNĂ

INGREDINENTE:         
1 lămâie         
2 kiwi        
1 lingură cu miere         
2-3 frunze de mentă

MOD DE PREPARARE:         
se stoarce zeama lămâii;        
se curăță kiwi și se pun în blender;      
se adaugă în blender zeama da lămâie și mierea;        
amestecul rezultat se pune în pahar și se ornează cu frunzele de mentă.


POFTĂ BUNĂ!!

 

 

·        
 


—————

15.01.2017 12:05

CARTOFI DELICAT DE MINUNAȚI


CARTOFI DELICAT DE MINUNAȚI

INGREDINENTE:     
1 litru lapte de soia        
10-12 căței de usturoi      
un praf de sare      
condimente: piper, nucșoară        
5-6 cartofi mari

MOD DE PREPARARE:       
se curăță și se spală cartofii;       
se taie cartofii felii foarte subțiri;       
laptele se amestecă cu cățeii de usturoi, sarea și condimentele;        
se aduce laptele la temperatura de fierbere;        
se adaugă cartofii și se fierb 10-15 minute;       
se răstoarnă amestecul într-un vas termorezistent;      
se dă la cuptor.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

13.01.2017 09:29

SALSA DE ROȘII CU ALUNE


SALSA DE ROȘII CU ALUNE

INGREDINENTE:       
500 g. roșii decojite și cu semințele scoase        
1 ardei iute        
3-4 căței de usturoi        
1 ceapă roșie        
un pumn cu alune        
un praf de sare       
piper

MOD DE PREPARARE:        
se spală, se decojesc și se scot semințele roșiilor;         
se spală și se taie nervurile ardeiului iute;         
se curăță cățeii de usturoi;         
se curăță și se taie bucăți mari ceapa;        
se pun în blender roșiile, ardeiul, usturoiul, ceapa, alunele, sarea și piperul;       
se mixează bine;       
dacă este prea gros sosul se poate adăuga apă.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

12.01.2017 10:25

SALATĂ DE SFECLĂ CU SPANAC ȘI PORTOCALE


SALATĂ DE SFECLĂ CU SPANAC ȘI PORTOCALE

INGREDINENTE:       
1 kg. sfeclă roșie        
2 mâini de frunze de spanac crud        
1 portocală         
1 ceapă roșie sau 2-3 cepe verzi

DRESSING        
zeamă de la o  portocală        
1 lingură oțet de mere        
2 linguri ulei de măsline

sare, piper

MOD DE PREPARARE:        
se curăță și se spală sfecla;        
se pune într-o tavă și se dă la cuptor cam 60 minute;     
se taie sfecla coaptă în cubulețe;        
se curăță și se taie cubulețe feliile de portocală;      
se amestecă sfecla, cubulețele de portocală și spanacul într-un castron încăpător;        
se prepară DRESINGUL: se stoarce o portocală; se amestecă zeamă de portocală, cu uleiul și oțetul într-un borcan cu capac;        
se varsă dressingul în bol peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;      
se dă la frigider 1-2 ore înainte de servire.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

10.01.2017 11:27

SANDWICH CU ȘNIȚELE DIN DOVLECEL


SANDWICH CU ȘNIȚELE DIN DOVLECEL

INGREDINENTE:        
2 dovlecei       
sare       
condimente: piper, cimbru,        
pesmet       
1 baghetă din secară

SOSUL ROȘU       
2 linguri pastă de tomate (după gust);       
condimente: piper, cimbru, busuioc        
1 linguriță miere

MOD DE PREPARE:

se spală și se curăță de capete dovlecii;        
se taie în 2 (pe lungime) și se îndepărtează mijlocul (cel cu sâmburi);        
se tăvălesc prin pesmet amestecat cu sarea și condimentele;        
se pune hârtie de copt într-o tavă;        
se pun șnițelele în tavă și dau sau la cuptor ca, 20 minute. La jumătatea timpului se întorc pe partea cealaltă;        
se scot într-un vas cu capac.

SOSUL ROȘU         
se pun 200 ml. de apă la fiert;       
se adaugă pasta de tomate și condimentele;     
se fierb până scade sosul;        
se taie pe jumătate bagheta și se așează șnițelul și o frunză de salată verde;       
se pune sosul peste șnițele.

POFTĂ BUNĂ!!


—————