23.01.2017 15:10
SMOOTHIE DIN BANANE
INGREDINENTE:
1 banană
1 măr verde
o bucățică de broccoli
MOD DE PREPARARE:
se spală, se curăță și se face suc din măr;
se spală și se taie bucățica de broccoli;
se pune în blender banana, sucul de măr și brocoli;
se mixează;
se poate orna cu scorțișoară sau altceva (după gust).
POFTĂ BUNĂ!!
22.01.2017 10:19
TRUFE DE CIOCOLATĂ VEGETALĂ
INGREDINENTE:
120 g. curmale
30 g. fulgi de nucă de cocos
50 g. pudră de migdale
70 g. prune sau caise uscate
25 g. pudră de roșcove
20 g. mix de semințe (chia, cânepa, in și dovleac)
10 g. miere
coaja rasă de la o portocală
1-2 linguri apă
esență de rom
un praf de sare
Pentru decor:
migdale
pudră de roșcove
fulgi de nucă de cocos
fistic
MOD DE PREPARARE:
se pun curmalele și caisele sau prunele uscate într-un bol și se acoperă cu apă fierbinte. Se lasă să se hidrateze timp de 15 minute, apoi se scurg foarte bine.
se pun apoi în robotul de bucătarie împreună cu pudra de migdale, pudra de cacao, nuca de cocos, semințele, coaja de portocală, mierea, esența de rom și praful de sare.
se mixează totul până se obține o compoziție omogena. Dacă este necesar se adaugă 1-2 linguri de apă și se continuă amestecarea.
se lasă aluatul la frigider timp de 30 de minute înainte de a-l modela.
se formează apoi biluțe mici, de mărimi cât de cat egale.
se tăvălesc apoi prin pudra de cacao sau prin fistic mărunțit, fulgi de migdale sau fulgi de nucă de cocos.
POFTĂ BUNĂ!!
21.01.2017 14:36
SOIA CU MERE ȘI SALVIE
INGREDINENTE:
o pungă cu soia bucăți
3 mere
1 ceapă roșie
2-3 căței de usturoi
2 linguri cu ulei de măsline
50 ml. apă
sare
condimente: piper, salvie
cimbru, piper foi de dafin, sare pentru fiert soia
100-150 ml. vin roșu
1 lingură cu pastă de tomate
MOD DE PREPARARE:
se pune apă la fiert într-o oală de 2 litri;
se adaugă în apă: sare, piper, cimbru, foile de dafin;
când apa cu condimente fierbe se adaugă bucățile de soia. Se dau în clocot apoi se acoperă oala cu capacul și se lasă să stea așa 3-4 ore.
se lasă apoi la scurs bucățile de soia cam 30 minute;
se pune uleiul într- o tavă;
se curăță și se taie ceapa și usturoiul;
se pun în tavă peste ulei;
se adaugă bucățile de soia, peste;
se spală și taie bucăți 2 dintre mere;
se pun bucățile de mere peste soia;
se adaugă peste vinul, pasta de tomate desfăcută în cei 50 ml.apă, sarea și condimentele;
pe pun ca cuptor.
se pot servi cu sos de mere: 100 g. zahăr se caramelizează puțin, se adaugă zeama de la
un măr, scorțișoară, zeamă de lămâie, sare, piper și se fierb toate 5-10 minute.
POFTĂ BUNĂ!!
19.01.2017 09:46
SALATĂ DE RIDICHI NEGRE
INGREDINENTE:
1 ridiche neagră mare
un praf de sare
1 lingură ulei de măsline
zeamă de lămâie
condimente: piper
chimen
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală ridichea ;
se rade ridichea;
se pune ridichea rasă într-un vas;
se presară sare peste ridiche;
se lasă așa cu sare cam 30 - 60 minute;
se scurge lichidul lăsat;
se amestecă în vas uleiul, zeama de lămâie chimenul și piperul;
se amestecă bine.
POFTĂ BUNĂ!!
17.01.2017 10:18
PATEU DIN LINTE
INGREDINENTE:
1 cană cu linte roșie
4 căței de usturoi
2 foi de dafin
½ linguriță cimbru
3-4 linguri cu ulei de măsline
sare
piper
MOD DE PREPARARE:
se pune lintea la fiert împreună cu sarea, cățeii de usturoi striviți cu lama cuțitului și foile de dafin;
se fierbe lintea apoi se pune în blander împreuna cu uleiul de măsline;
se potrivește de sare, cimbru și piper;
se mixează până se face ca o pastă, mai groasă;
se pune pasta în caserole cu capac și se dă la rece, în frigider.
POFTĂ BUNĂ!!
16.01.2017 10:03
SMOOTHIE DE IARNĂ
INGREDINENTE:
1 lămâie
2 kiwi
1 lingură cu miere
2-3 frunze de mentă
MOD DE PREPARARE:
se stoarce zeama lămâii;
se curăță kiwi și se pun în blender;
se adaugă în blender zeama da lămâie și mierea;
amestecul rezultat se pune în pahar și se ornează cu frunzele de mentă.
POFTĂ BUNĂ!!
·
15.01.2017 12:05
CARTOFI DELICAT DE MINUNAȚI
INGREDINENTE:
1 litru lapte de soia
10-12 căței de usturoi
un praf de sare
condimente: piper, nucșoară
5-6 cartofi mari
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală cartofii;
se taie cartofii felii foarte subțiri;
laptele se amestecă cu cățeii de usturoi, sarea și condimentele;
se aduce laptele la temperatura de fierbere;
se adaugă cartofii și se fierb 10-15 minute;
se răstoarnă amestecul într-un vas termorezistent;
se dă la cuptor.
POFTĂ BUNĂ!!
13.01.2017 09:29
SALSA DE ROȘII CU ALUNE
INGREDINENTE:
500 g. roșii decojite și cu semințele scoase
1 ardei iute
3-4 căței de usturoi
1 ceapă roșie
un pumn cu alune
un praf de sare
piper
MOD DE PREPARARE:
se spală, se decojesc și se scot semințele roșiilor;
se spală și se taie nervurile ardeiului iute;
se curăță cățeii de usturoi;
se curăță și se taie bucăți mari ceapa;
se pun în blender roșiile, ardeiul, usturoiul, ceapa, alunele, sarea și piperul;
se mixează bine;
dacă este prea gros sosul se poate adăuga apă.
POFTĂ BUNĂ!!
12.01.2017 10:25
SALATĂ DE SFECLĂ CU SPANAC ȘI PORTOCALE
INGREDINENTE:
1 kg. sfeclă roșie
2 mâini de frunze de spanac crud
1 portocală
1 ceapă roșie sau 2-3 cepe verzi
DRESSING
zeamă de la o portocală
1 lingură oțet de mere
2 linguri ulei de măsline
sare, piper
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală sfecla;
se pune într-o tavă și se dă la cuptor cam 60 minute;
se taie sfecla coaptă în cubulețe;
se curăță și se taie cubulețe feliile de portocală;
se amestecă sfecla, cubulețele de portocală și spanacul într-un castron încăpător;
se prepară DRESINGUL: se stoarce o portocală; se amestecă zeamă de portocală, cu uleiul și oțetul într-un borcan cu capac;
se varsă dressingul în bol peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;
se dă la frigider 1-2 ore înainte de servire.
POFTĂ BUNĂ!!
10.01.2017 11:27
SANDWICH CU ȘNIȚELE DIN DOVLECEL
INGREDINENTE:
2 dovlecei
sare
condimente: piper, cimbru,
pesmet
1 baghetă din secară
SOSUL ROȘU
2 linguri pastă de tomate (după gust);
condimente: piper, cimbru, busuioc
1 linguriță miere
MOD DE PREPARE:
se spală și se curăță de capete dovlecii;
se taie în 2 (pe lungime) și se îndepărtează mijlocul (cel cu sâmburi);
se tăvălesc prin pesmet amestecat cu sarea
și condimentele;
se pune hârtie de copt într-o tavă;
se pun șnițelele în tavă și dau sau la cuptor ca, 20 minute. La jumătatea timpului se întorc pe partea cealaltă;
se scot într-un vas cu capac.
SOSUL ROȘU
se pun 200 ml. de apă la fiert;
se adaugă pasta de tomate și condimentele;
se fierb până scade sosul;
se taie pe jumătate bagheta și se așează șnițelul și o frunză de salată verde;
se pune sosul peste șnițele.
POFTĂ BUNĂ!!