Ești ceea ce mănânci!


Blog

09.01.2017 11:34

SUC DE MERE CALD CU SCORȚIȘOARĂ


SUC DE MERE CALD CU SCORȚIȘOARĂ

INGREDINENTE:       
3-4 mere       
scorțișoară        
cardamon        
1 lingură miere

MOD DE PREPARARE:       
se spală merele;        
se fac suc merele;       
se încălzește sucul de mere;       
se adaugă mierea, scorțișoara și cardamonul.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

08.01.2017 12:32

NEGRESĂ DE POST


NEGRESĂ DE POST

INGREDINENTE:         
200-300 g. făină        
migdale pisate        
nucă        
300 ml. ulei         
scorțișoară        
1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie       
6-7 linguri cu miere       
1 l. apă minerală        
un praf de sare         
2 linguri praf de roșcove / 3-4 linguri cu praf de inka

MOD DE PREPARARE:         
se amestecă ingredientele uscate: făina, migdalele, nucile, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu stins cu zeamă de lămâie, sarea și praful de roșcove;        
se amestecă ingredientele umede: uleiul, apa minerală și mierea;         
se amestecă ingredientele umede cu cele uscate;         
se pune hârtie de copt într-o tavă;       
se pune peste amestecul rezultat;        
se dă la cuptor.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

07.01.2017 15:28

BUDINCĂ CU RESTURI DE FRIPTURĂ ȘI PIURE


BUDINCĂ CU RESTURI DE FRIPTURĂ ȘI PIURE

INGREDINENTE:         
resturi de friptură        
1 cartof         
1 morcov        
2-3 cartofi pentru piure și 1-2 linguri ulei de măsline         
4 linguri cu ketchup         
sare, piper        
pătrunjel verde         
mărar verde

MOD DE PREPARARE:      
se dau la mașina de tocat: resturile de carne și morcovul;         
se prepară piureul de cartofi: se curăță cartofii, se spală și se taie în bucăți mari; se pun cartofii la fiert în apă fierbinte cu sare, apă cât să acopere cartofii; se lasă să fiarbă, încercându-se cartofii cu furculița; când sunt bine fierți cartofii (se încearcă cu furculița) se
scurge apa; se pasează cartofii bine, ca textura piureului să fie catifelată; se adaugă laptele de soia / apa în care au fiert cartofii și uleiul; se continuă pasarea; se pune. sarea, și piperul;      
se pune hârtie de copt într- o tavă;       
se pune în tavă amestecul dat prin mașina de tocat împreună cu ketchup-ul, sarea, piperul, pătrunjelul și mărarul verde, fin tocate;        
deasupra se pune piureul și se picură puțin ulei de măsline;     
se dă la cuptor cu folie de aluminiu deasupra;       
pe final se ia folia, ca budinca de carne să se rumenească frumos

POFTĂ BUNĂ!


—————

06.01.2017 13:03

SALATĂ CU ANDIVE


SALATĂ CU ANDIVE

INGREDINENTE:         
1 andivă        
1 rădăcină de țelină - potrivită        
2 morcovi        
câteva picături cu sos de soia

MAIONEZĂ DIN MUȘTAR      
1 cartof, micuț ca mărime        
2 linguri muștar        
2 linguri ulei de măsline       
câteva păcături cu zeamă de lămâie       
1 linguriță cu miere        
un praf de sare

MOD DE PREPARARE:         
MAIONEZĂ VEGETALĂ: se curăță, spală și taie în două cartoful, se pune cartoful la fiert în apă cu sare; când cartoful este fiert, se scurge apa și se pasează bine cartoful cu o furculiță; se pune peste muștarul și se amestecă cu o lingură de lemn picurând încet uleiul; când amestecul are un aspect catifelat se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, mierea și praful de sare;        
se curăță, se spală și se taie foile de andivă;       
se curăță, se spală și se rad morcovii și țelina;       
se pun toate legumele într-un bol;         
se adaugă sosul de soia, maioneza și se amestecă bine

POFTĂ BUNĂ!!


—————

04.01.2017 12:09

SUPĂ GULAȘ


SUPĂ GULAȘ

INGREDINENTE:       
2-3 cepe         
2-3 linguri ulei ulei măsline        
un praf de sare         
condimente: piper, 1-2 lingurițe boia, chimen          
3-4 morcovi          
2-3 bucăți de pătrunjel,rădacin        
1 varza albă, mică (cât pumnul)         
1/4 țelină rădăcină          
2-3 cartofi         
1 mână de fidea (sau alte paste mărunte)        
 pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE:        
se curăță, spală și taie mărunt  ceapa;        
se curăță, spală cartofii, apoi se taie cubulețe;       
se curăță, se spală și se taie în bucățele morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel;        
se curăță și taie fideluță varza;        
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;       
se fierb la foc mic până scade apa;        
se adaugă morcovii, pătrunjelul, țelina și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);         
se lasă să fiarbă cam 20-25 minute și apoi se adaugă cartofii;       
se lasă să mai fiarbă până se înmoaie cartofii și se adaugă varza;         
se adaugă fideaua         
se adaugă sarea, piperul și boiaua, chimenul;        
se taie mărunt pătrunjelul verde și se presară în oala cu ciorbă;        
se ia vasul de pe foc,și se acoperă cu un capac, lăsându-se 5 minute să se întrepătrundă aromele.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

03.01.2017 15:46

FELII DE CARTOF LA CUPTOR


FELII DE CARTOF LA CUPTOR

INGREDINENTE:        
3-4 cartofi        
½ cutie cu brânză tofu afumată        
2-3 căței de usturoi         
mărar verde         
piper         
sare

MOD DE PREPARARE:      
se spală cartofii;      
se fierb cartofii întregi în apă cu sare;       
se curăță cartofii;        
se taie cartofii în felii groase cam de 1 cm.;       
se curăță usturoiul și se zdrobește;        
se spală și se taie mărunt mărarul;       
se prepară un amestec din: brânză tofu zdrobită, usturoi zdrobit, mărar verde;      
se ung cartofii cu amestecul preparat;       
se dau la cuptor.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

02.01.2017 12:00

SMOOTHIE CU TURMENIC


SMOOTHIE CU TURMENIC

INGREDINENTE:        
200 ml. lapte din fulgi de cocos        
1 vârf de cuțit de turmenic (curcuma)         
2 lingurițe cu miere        
merișoare uscate         
fructe de goji

LAPTE VEGETAL       
4 linguri cu fulgi de cocos, înmuiați în prealabil, cel puțin 12 ore         
300-350 ml. apă caldă       
1 lingură cu miere        
un praf de sare        
opțional: un praf de vanilie sau un praf de scorțișoară

MOD DE PREPARARE:         
LAPTELE VEGETAL: se pun fulgii de cocos la înmuiat în apa caldă; după 12 ore, se amestecă toate ingredientele în blender; apoi laptele rezultat se strecoară;        
se amestecă în lapte turmenicul (curcuma) și mierea;      
se ornează cu merișoarele și fructele de goji.       

POFTĂ BUNĂ!!


—————

31.12.2016 10:34

SOIA CU SCORȚIȘOARĂ ȘI GHIMBIR


SOIA CU SCORȚIȘOARĂ ȘI GHIMBIR

INGREDINENTE:        
1 pachet de soia bucăți mari       
2 căpățâni de usturoi         
200-250 ml. vin roșu         
1 linguriță turmenic        
1 linguriță ghimber ras         
½ linguriță scorțișoară        
un praf de sare         
1-2 linguri ulei de măsline         
condimente. piper, cimbru, oregano, foi de dafin (pentru apa de fiert soia)

MOD DE PREPARARE:         
se pune apă la fiert într-o oală de 2 litri;     
se adaugă în apă: sare, piper, cimbru, oregano, foile de dafin;         
când apa cu condimente fierbe se adaugă bucățile de soia. Se dau în clocot apoi se acoperă oala cu capacul și se lasă să stea așa 3-4 ore.        
se lasă apoi la scurs bucățile de soia cam 30 minute;       
se taie cele 2 capete ale căpățânilor de usturoi;         
se pune uleiul într-o tavă;         
se rade ghimbirul;        
se adaugă soia apoi usturoiul, vinul, turmenicul, ghimbirul, scorțișoara, sarea, piperul;        
se dau la cuptor 25-30 minute.        
POFTĂ BUNĂ!!


—————

30.12.2016 13:37

SOS PICANT DIN MERE


SOS PICANT DIN MERE

INGREDINENTE:         
4-5 mere          
3-4 căței de usturoi         
ardei iute        
1 linguriță cu ghimbir         
condimente: piper, cimbru        
un praf de sare       
1 linguriță cu oțet de mere         
1-2 lingurițe de miere

MOD
DE PREPARARE:

se spală, curăță și taie în bucăți mari merele;

se curăță usturoiul și se pune împreună cu merele;        
se fierb merele și usturoiul până se înmoaie bine;         
se pun merele în blender împreună cu celelalte ingrediente;         
se mai pune sosul la fiert până capătă consistența dorită.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

29.12.2016 10:45

SALATĂ CU NĂUT


SALATĂ CU NĂUT

INGREDINENTE:       
100-150 g. năut       
1 conservă mică porumb boabe       
2 mere        
un pumn cu nuci       
o lingură cu stafide

MAIONEZĂ VEGETALĂ       
1 cartof, micuț ca mărime        
2 linguri muștar         
1-2 linguri ulei de măsline         
zeamă de lămâie        
1 linguriță cu miere       
un praf de sare

MOD DE PREPARARE:         
MAIONEZĂ VEGETALĂ: se curăță, spală și se taie în două cartoful, se pune cartoful la fiert în apă cu sare; când cartoful este fiert, se scurge apa și se pasează bine cartoful cu o furculiță; se pune peste muștarul și se amestecă cu o lingură de lemn picurând încet uleiul; când amestecul aren aspect catifelat se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, mierea și praful de sare;        
se pune năutul la înmuiat de seara până dimineața;       
se fierbe aproximativ 3 ore;        
se spală, curăță și taie cubulețe merele;         
se taie nucile;       
se amestecă toate ingredientele cu maioneza.

POFTĂ BUNĂ!!


—————