28.12.2016 11:04
INELE DE CEAPĂ
INGREDINENTE:
1-1 1/2 pahar de faină
3 cepe roșii, destul de mari
1 cățel de usturoi
100-150 ml. bere
2 pahare de pesmet
boia
piper
sare
MOD DE PREPARARE:
se amestecă faina, sarea, condimentele;
într-o farfurie, se pune pesmetul și se condimentează cu paprika;
într-un alt bol se pune berea, sare, piper și se adaugă făină, amestecându-se bine, până
capătă consistență;
se curăță ceapa și se taie în felii astfel încât să se obțină inele late de maxim 1 cm.;
se trece fiecare inel prin amestecul de faină, apoi prin cel cu bere și la final prin pesmet;
se tapetează o tavă cu hârtie de copt;
se așază inelele în tavă și se coc timp de 25 de minute, sau până când devin crocante și aurii.
POFTĂ BUNĂ!!
27.12.2016 12:28
C
CROCHETE DIN PORUMB CU CARTOFI
INGREDINENTE:
3 cartofi
200 g. boabe de porumb
1 lingură cu ulei de măsline
3-4 linguri cu făină
300 ml. lapte vegetal
un praf de sare
condimente: boia, chimen, piper
1 legătură de mărar
2-3 liguri cu tapioca
100-150 ml. lapte vegetal /apă
3 - 4 linguri pesmet
LAPTE DE SUSAN
150 g susan, înmuiat în prealabil cel puțin 12 ore
1 l. apă
1 linguriță cu miere
un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
se prepară laptele vegetal: se amestecă toate ingredientele în blender apoi laptele rezultat poate fi strecurat.
se curăță, se spală și se pun la fiert cartofii;
boabele de porumb se fierb și ele;
se pasează cartofii și boabele de porumb;
se amestecă făina cu lapte vegetal și cu uleiul de măsline până obținem o pastă ca o smântână groasă;
se adaugă boiaua, chimenul, sarea, piperul și se amestecă bine;
se spală și se taie mărunt mărarul;
se amestecă pasta obținută cu mărarul și cartoful porumbul pasate;
se pune tapioca în apă rece, se amestecă în continuu și se pune pe foc;
se ține pe foc până se întărește apoi, imediat se pune peste pasta obținută și
se amestecă bine;
se modelează crochete din pasta obținută (mâinile se vor umezi);
se tăvălesc crochetele obținute prin pesmet;
se pune hârtie de copt în tavă;
se pun crochetele în tavă și se dau la cuptor.
POFTĂ BUNĂ!!
26.12.2016 11:32
SMOOTHIE GALBEN
INGREDINENTE:
1/2/ananas
2 portocale
1 linguriță ghimbir ras
3-4 frunze de mentă
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se taie ananasul în bucăți;
se curăță portocala și se taie în bucăți;
se curăță și se rade ghimbirul;
se pun toate în blender;
se pune amestecul rezultat în pahar și se ornează cu frunzele de mentă.
POFTĂ BUNĂ!!
23.12.2016 14:41
PRĂJITURĂ TURTĂ DULCE
INGREDINENTE:
250 g. făină
4 linguri cu miere
6 linguri cu zahăr brun
175 g. apă
1 linguriță cu bicarbonat de sodiu
½ linguriță praf de copt
100 g.cu nuci
un pumn cu migdale
un praf de sare
1 linguriță rasă cu scorțișoară
½ linguriță cu cardamon
3-4 cuișoare
MOD DE PREPARARE:
se caramelizează zahărul
se pune apa fierbinte peste zahărul caramelizat, amestecându-se bine să se topească;
se pune mierea la încălzit, adăugându-se bicarbonatul;
se taie nucile și alunele;
se pisează bine cuișoarele;
se amestecă făina cu praful de copt, scorțișoara, cardamonul, sarea, cuișoarele bine pisate;
se adaugă mierea cu bicarbonat și zahărul caramelizat diluat cu apă;
se adaugă nucile și migdalele, amestecându-se bine;
se coace 30-35 minute.
POFTĂ BUNĂ!!
20.12.2016 10:14
RULOURI DE DOVLECEI CU SPANAC
INGREDINENTE:
un dovlecel (mai crud, mai tânăr)
8-10 frunze de spanac
1 linguriță ulei de măsline
câteva frunze de pătrunjel
sare
condimente: piper
MOD DE PREPARARE:
se spală și se curăță capele dovleceilor;
se taie felii subțiri (4-5 mm.), pe lungime din dovlecel;
se pune în tavă hârtie de copt;
se pun în tavă feliile de dovlecel, se ung
cu ulei de măsline, se întorc și se ung și pe cealaltă parte;
se sărează, se condimentează și se dau la cuptor 8-10 minute, timp în care se și întorc;
se scot din cuptor și deasupra se pun 4-5 frunze de spanac (crude). Dacă doriți puteți căli puțin spanacul cu un cățel de usturoi, sare, piper;
se rulează încet;
se pune deasupra pătrunjelul tocat mărunt;
se pot servi cu sos sau cu brânză tofu.
POFTĂ BUNĂ!!
19.12.2016 10:06
BĂUTURĂ CU GHIMBIR
INGREDINENTE:
1 linguriță cu ghimbir ras
½ lămâie
½ linguriță cu scorțișoară
2 lingurițe cu miere
1 pahar cu apă minerală
MOD DE PREPARARE:
se spală și se curăță ghimbirul;
se stoarce lămâia;
se dă pe răzătoare ghimbirul;
se amestecă apa minerală cu scorțișoara, mierea și ghimbirul ras;
se pune amestecul rezultat în pahare;
se amestecă toate foarte bine.
POFTĂ BUNĂ!!
18.12.2016 11:54
CREMĂ DIN FRUCTE DE PĂDURE, LA PAHAR
INGREDINENTE:
200 g biscuiți digestivi
500 g fructe de pădure: afine, zmeură, mure
frunze de mentă proaspete
2-3 linguri cu miere
MOD DE PREPARARE:
se pisează biscuiții;
se așează biscuiții pe fundul paharelor;
se amestecă fructele de pădure cu mierea;
se pune peste mixul de fructe de pădure cu miere;
se garnisește budinca cu câteva frunze de mentă.
POFTĂ BUNĂ!!
17.12.2016 10:36
MÂNCARE DE PRAZ CU CARTOFI
INGREDINENTE:
2 fire de praf
4-5 cartofi
1 lingură cu ulei de măsline
un praf de sare
piper, cimbru uscat, 2 foi de dafin
1 lingură cu pastă de tomate
un pumn cu măsline
pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală prazul și cartofii;
se taie rondele subțiri prazul și se călește în ulei;
se taie cuburi cartofii;
se pun cartofii peste praz și se adaugă apa caldă și foile de dafin;
se fierb încet până se înmoaie cartofii;
se adaugă sarea, piperul, cimbrul și pasta de tomate (subțiată cu apă) și măslinele;
se lasă să dea toate în clocot și se ia de pe foc;
se adaugă pătrunjelul verde fin tocat.
POFTĂ BUNĂ!!
16.12.2016 10:09
SOS DE SOIA
INGREDINENTE:
3 căței de usturoi
1 lingură cu unt de arahide
2 linguri ulei vegetal
6 cepe verzi, tocate mărun
2 linguri sos de soia
1 ½ lingurițe oțet alb
2 linguri ulei de susan
½ ardei iute roșu
¼ linguriță piper roșu pisat
MOD DE PREPARARE:
se curăță usturoiul și se zdrobește;
se curăță, spală și taie mărunt ceapa verde;
ardeiul se taie fâșiuțe foarte mici;
într-un bol mare trebuie amestecate ingredientele;
se pune in frigider timp de o ora.
POFTĂ BUNĂ!!