Ești ceea ce mănânci!


Blog

28.12.2016 11:04

INELE DE CEAPĂ


INELE DE CEAPĂ

INGREDINENTE:       
1-1 1/2  pahar de faină       
3 cepe roșii, destul de mari         
1 cățel de usturoi        
100-150 ml. bere        
2 pahare de pesmet        
boia         
piper         
sare

MOD DE PREPARARE:        
se amestecă faina, sarea, condimentele;         
într-o farfurie, se pune pesmetul și se condimentează cu paprika;        
într-un alt bol se pune berea, sare, piper  și se adaugă făină, amestecându-se bine, până
capătă consistență;         
 se curăță ceapa și se taie în felii astfel încât să se obțină inele late de maxim 1 cm.;         
se trece fiecare inel prin amestecul de faină, apoi prin cel cu bere și la final prin pesmet;       
se tapetează o tavă cu hârtie de copt;         
se așază inelele în tavă și se coc timp de 25 de minute, sau până când devin crocante și aurii.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

27.12.2016 12:28

CROCHETE DIN PORUMB CU CARTOFI

C

CROCHETE DIN PORUMB CU CARTOFI

INGREDINENTE:        
3 cartofi        
200 g. boabe de porumb         
1 lingură cu ulei de măsline         
3-4 linguri cu făină        
300 ml. lapte vegetal         
un praf de sare        
condimente: boia, chimen, piper         
1 legătură de mărar        
2-3 liguri cu tapioca         
100-150 ml. lapte vegetal /apă         
3 - 4 linguri pesmet

LAPTE DE SUSAN        
150 g susan, înmuiat în prealabil cel puțin 12 ore        
1 l. apă        
1 linguriță cu miere        
un praf de sare

MOD DE PREPARARE:        
se prepară laptele vegetal: se amestecă toate ingredientele în blender apoi laptele rezultat poate fi strecurat.        
se curăță, se spală și se pun la fiert cartofii;      
boabele de porumb se fierb și ele;         
se pasează cartofii și boabele de porumb;         
se amestecă făina cu lapte vegetal  și cu uleiul de măsline până obținem o pastă ca o smântână groasă;        
se adaugă boiaua, chimenul, sarea, piperul și se  amestecă bine;         
se spală și se taie mărunt mărarul;         
se amestecă pasta obținută cu mărarul și cartoful porumbul pasate;        
se pune tapioca în apă rece, se amestecă în continuu și se pune pe foc;        
se ține pe foc până se întărește apoi, imediat se pune peste pasta obținută și 
se amestecă bine;         
se modelează crochete din pasta obținută (mâinile se vor umezi);        
se tăvălesc crochetele obținute prin pesmet;        
se pune hârtie de copt în tavă;       
se pun crochetele în tavă și se dau la cuptor.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

26.12.2016 11:32

SMOOTHIE GALBEN


SMOOTHIE GALBEN

INGREDINENTE:      
1/2/ananas        
2 portocale         
1 linguriță ghimbir ras        
3-4 frunze de mentă

MOD DE PREPARARE:        
se curăță și se taie ananasul în bucăți;         
se curăță portocala și se taie în bucăți;        
se curăță și se rade ghimbirul;         
se pun toate în blender;        
se pune amestecul rezultat în pahar și se ornează cu frunzele de mentă.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

26.12.2016 11:30

CRĂCIUN BINECUVÂNTAT!!!

—————

23.12.2016 14:41

PRĂJITURĂ TURTĂ DULCE


PRĂJITURĂ TURTĂ DULCE

INGREDINENTE:        
250 g. făină        
4 linguri cu miere        
6 linguri cu zahăr brun         
175 g. apă        
1 linguriță cu bicarbonat de sodiu       
½ linguriță praf de copt         
100 g.cu nuci       
un pumn cu migdale        
un praf de sare        
1 linguriță rasă cu scorțișoară       
½  linguriță cu cardamon         
3-4 cuișoare

MOD DE PREPARARE:         
se caramelizează zahărul         
se pune apa fierbinte peste zahărul caramelizat, amestecându-se bine să se topească;        
se pune mierea la încălzit, adăugându-se bicarbonatul;       
se taie nucile și alunele;         
se pisează bine cuișoarele;         
se amestecă făina cu praful de copt, scorțișoara, cardamonul, sarea, cuișoarele bine pisate;        
se adaugă mierea cu bicarbonat și zahărul caramelizat diluat cu apă;        
se adaugă nucile și migdalele, amestecându-se bine;        
se coace 30-35 minute.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

20.12.2016 10:14

RULOURI DE DOVLECEI CU SPANAC


RULOURI DE DOVLECEI CU SPANAC

INGREDINENTE:        
un dovlecel  (mai crud, mai tânăr)         
8-10 frunze de spanac         
1 linguriță ulei de măsline         
câteva frunze de pătrunjel        
sare        
condimente: piper

MOD DE PREPARARE:       
se spală și se curăță capele dovleceilor;        
se taie felii subțiri (4-5 mm.), pe lungime din dovlecel;        
se pune în tavă hârtie de copt;        
se pun în tavă feliile de dovlecel, se ung
cu ulei de măsline, se întorc și se ung și pe cealaltă parte;        
se sărează, se condimentează și se dau la cuptor 8-10 minute, timp în care se și întorc;         
se scot din cuptor și deasupra se pun 4-5 frunze de spanac (crude). Dacă doriți puteți căli puțin spanacul cu un cățel de usturoi, sare, piper;       
se rulează încet;        

se pune deasupra pătrunjelul tocat mărunt;        
se pot servi cu sos sau cu brânză tofu.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

19.12.2016 10:06

BĂUTURĂ CU GHIMBIR


BĂUTURĂ CU GHIMBIR

INGREDINENTE:        
1 linguriță cu ghimbir ras        
½ lămâie         
½ linguriță cu scorțișoară         
2 lingurițe cu miere         
1 pahar cu apă minerală

MOD DE PREPARARE:        
se spală și se curăță ghimbirul;         
se stoarce lămâia;        
se dă pe răzătoare ghimbirul;        
se amestecă apa minerală cu scorțișoara, mierea și ghimbirul ras;       
se pune amestecul rezultat în pahare;        
se amestecă toate foarte bine.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

18.12.2016 11:54

CREMĂ DIN FRUCTE DE PĂDURE, LA PAHAR


CREMĂ DIN FRUCTE DE PĂDURE, LA PAHAR

INGREDINENTE:      
200 g biscuiți digestivi     
500 g fructe de pădure: afine, zmeură, mure       
frunze de mentă proaspete         
2-3 linguri cu miere

MOD DE PREPARARE:       
se pisează biscuiții;        
se așează biscuiții pe fundul paharelor;  

se amestecă fructele de pădure cu mierea;      
se pune peste mixul de fructe de pădure cu miere;       
se garnisește budinca cu câteva frunze de mentă.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

17.12.2016 10:36

MÂNCARE DE PRAZ CU CARTOFI


MÂNCARE DE PRAZ CU CARTOFI

INGREDINENTE:         
2 fire de praf         
4-5 cartofi        
1 lingură cu ulei de măsline        
un praf de sare       
piper, cimbru uscat, 2 foi de dafin         
1 lingură cu pastă de tomate        
un pumn cu măsline        
pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE:        
se curăță și se spală prazul și cartofii;       
se taie rondele subțiri prazul și se călește în ulei;        
se taie cuburi cartofii;       
se pun cartofii peste praz și se adaugă apa caldă și foile de dafin;        
se fierb încet până se înmoaie cartofii;       
se adaugă sarea, piperul, cimbrul și pasta de tomate (subțiată cu apă) și măslinele;         
se lasă să dea toate în clocot și se ia de pe foc;        
se adaugă pătrunjelul verde fin tocat.

POFTĂ BUNĂ!!

 


—————

16.12.2016 10:09

SOS DE SOIA


SOS DE SOIA

INGREDINENTE:        
3 căței de usturoi        
1 lingură cu unt de arahide        
2 linguri ulei vegetal        
6 cepe verzi, tocate mărun         
2 linguri sos de soia        
1 ½ lingurițe oțet alb         
2 linguri ulei de susan        
½ ardei iute roșu        
¼ linguriță piper roșu pisat

MOD DE PREPARARE:        
se curăță usturoiul și se zdrobește;        
se curăță, spală și taie mărunt ceapa verde;        
ardeiul se taie fâșiuțe foarte mici;        
într-un bol mare trebuie amestecate ingredientele;         
se pune in frigider timp de o ora. 

POFTĂ BUNĂ!!


—————