01.03.2015 09:37
CIOCOLATĂ DE CASĂ
INGREDINENTE:
1 cană de caju
2 linguri praf de roșcove
1 avocado
2 linguri miere
mirodenii:scorțișoară, cardamon, vanilie
nuci, migdale, fructe confiate
MOD DE PREPARARE:
se curăță avocado și se taie bucăți mari;
se pune la înmuiat caju timp de 12 ore în apă călduță;
apa în care au stat se păstrează pentru a se turna câte puțin peste caju;
se pune caju în blender împreună cu praful de roșcove, avocado;
se răstoarnă amestecul din blender într-un vas;
se adaugă mierea, mirodeniile, nucile, migdalele și fructele confiate;
se pune amestecul într-un vas plat, o tavă;
se dă la rece cel puțin 12 ore;
se scoate din frigider și se taie în bucăți.
POFTĂ BUNĂ!!
28.02.2015 10:31
HAMBURGERI VEGETALI
INGREDINENTE:
3 cartofi potriviți
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
2 morcovi
1 pătrunjel rădăcină
câteva frunze de pătrunjel
mărar verde
4 linguri cu făină de tapioca
200 ml. apă rece
1 lingură cu ulei de măsline
un praf de sare
condimente: piper, oregano / busuioc, cimbru
MOD DE PREPARARE:
se curăță cartofii, morcovii și pătrunjelul, apoi se spală și se rad;
cartofii rași se storc;
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se adaugă cartofii, morcovul și pătrunjelul rase;
se potrivește de sare și condimente;
se adaugă mărarul și pătrunjelul verde tocate;
se amestecă bine toate cele de mai sus;
se amestecă 200 ml apă rece cu 1 lingură cu făină de tapioca; -
se pun pe foc amestecând mereu;
se pune făina desfăcută în apă peste legume;
se amestecă bine;
se formează hamburgerii cu mânile umedă;
se dau la cuptor 30-35 minute;
se scot din cuptor și deasupra se pune pătrunjel tocat mărunt;
POFTĂ BUNĂ!!
27.02.2015 09:24
DRESSING VINEGRETĂ
INGREDINENTE:
1 linguriță de miere
1 linguriță oțet de mere
2 linguri ulei de măsline
un praf de sare
piper
MOD DE PREPARARE:
se amestecă uleiul cu oțetul, sarea, piperul, mierea într-un borcan cu capac;
se amestecă foarte bine;
se poate da la frigider 1-2 ore înainte de servire peste salată.
POFTĂ BUNĂ!!
26.02.2015 09:03
SALATĂ DE RĂDĂCINOASE CU MERE
INGREDINENTE:
2-3 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 țelină mică
2 mere
½ lămâie
condimente: piper
1 legătură pătrunjel verde și frunze de LA țelină.
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală morcovii, rădăcina de pătrunjel, țelina, merele;
se rad sau se dau la robot morcovii, rădăcina de pătrunjel, țelina;
se taie cubulețe merele curățate de coajă
se pun morcovii, pătrunjelul, țelina rase într-un vas;
se stoarce lămâia;
se toacă mărunt pătrunjelul verde și frunzele de țelină;
se amestecă în vas morcovii, pătrunjelul, țelina, cubulețele de mere, pătrunjelul verde, frunzele de țelină, zeama de lămâie, piperul;
se amestecă bine.
POFTĂ BUNĂ!!
24.02.2015 10:07
CEREALE CU MERIȘOARE; GOJI ȘI STAFIDE
INGREDINENTE:
1 linguriță de grâu
1 linguriță de orez
1 linguriță de hrișcă
5-6 nuci
1 linguriță de mei
opțional 1 linguriță de semințe de chia sau făină de tapioca
opțional puteți pune 1 linguriță de goji și 6-8 merișoare uscate
5-6 stafide
opțional 1 lingură cu miere.
MOD DE PREPARARE:
se pun cam 250-300 ml. de apă la fiert;
se adaugă grâul, orezul, hrișca, meiul, chia / tapioca și se fierb 5 minute;
se iau de pe foc și se adaugă stafidele, goji și merișoarele.
când se mai răcește se poate adăuga mierea, dacă doriți.
POFTĂ BUNĂ!!
23.02.2015 12:59
COCKTAIL DE GRAPEFRUIT CU SUC DE ANANAS
INGREDINENTE:
250 ml. suc de ananas;
2 grapefruit
½ lămâe;
1 linguriță cu miere
fructe confiate;
fructe de goji;
frunze de mentă.
MOD DE PREPARARE:;
se fac suc grapefruit-urile și lămâia;
se amestecă întrun vas cucul de grapefruit cu sucul de ananas și mierea;
se pune sucul în pahare;
se pun în pahare și fructele confiate, fructele de goji și frunzele de mentă;
se pot pune cuburi de gheață.
POFTĂ BUNĂ!!
22.02.2015 11:30
MERE CĂLITE CU SCORȚIȘOARĂ ȘI NUCI
INGREDINENTE:
2 linguri cu miere
4-5 mere
1 pumn cu nuci
cardamon, scorțișoară
MOD DE PREPARARE:
se taie bucățele nucile;
se spală și se curăță merele;
se rad merele pe partea mare a răzătoarei;
se pun merele la călit într- o
crăticioară;
se călesc 3-4 minute, amestecându-se bine;
se adaugă mierea, cardamonul, scorțișoara;
se scot apoi merele în vasul de yena și se amestecă bine cu nucile tăiate;
se servește caldă sau rece cu frișcă din nucă de cocos.
POFTĂ BUNĂ!!
21.02.2015 10:34
CHIFTELE DIN CARTOFI RAȘI
INGREDINENTE:
3 cartofi mari
1 legătură de mărar sau pătrunjel verde
1 ceapă
3-4 căței de usturoi (cum doriți)
4 linguri de tapioca (făină)
200 ml. apă rece
2-3 linguri cu pesmet
un praf de sare
condimente: piper.
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală cartofii;
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului cartofii;
se storc cartofii;
se curăță, se spală și se toacă mărunt ceapa și/sau usturoiul;
se spală și se toacă mărunt mărarul și/sau pătrunjelul verde;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se amestecă bine cartofii cu ceapa, usturoiul, mărarul sau pătrunjelul verde. Se sărează și condimentează;
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente;
se pune în tavă hârtie de copt;
se modelează chiftelele, se presară cu pesmet și se pun în tavă, pe hârtia de copt;
se dau la cuptor 30-40 minute, timp în care se și întorc;
se pot servi cu sos roșu sau ce sos preferați. Se pot servi calde sau reci.
POFTĂ BUNĂ!!
20.02.2015 10:33
DRESSING DE SMÂNTÂNĂ VEGETALĂ CU MĂRAR
INGREDINENTE:
1 cană cu caju
½ lămâie
1/2 cană cu apă caldă
un praf de sare
½ legătură de mărar
MOD DE PREPARARE:
nuca de caju se hidratează 12 ore în apă caldă;
se scurge apoi apa și se mixează toate ingredientele în blender până se omogenizează compoziția;
se toarnă într-un borcan mare, se acoperă cu o pânză și se lasă la temperatura camerei pentru 12 ore;
se amestecă și se pune borcanul în frigider pentru alte 12 ore;
se spală mărarul și se taie mărunt;
se amestecă apoi mărarul tăiat mărunt în smântână.
POFTĂ BUNĂ!