Ești ceea ce mănânci!


Blog

01.03.2015 09:37

CIOCOLATĂ DE CASĂ


CIOCOLATĂ DE CASĂ

 INGREDINENTE:      
1 cană de caju       
2 linguri praf de roșcove      
1 avocado      
2 linguri miere        
mirodenii:scorțișoară,  cardamon, vanilie      
nuci, migdale, fructe confiate

 MOD DE PREPARARE:       
se curăță avocado și se taie bucăți mari;      
se pune la înmuiat caju timp de 12 ore în apă călduță;        
apa în care au stat se păstrează pentru a se turna câte puțin peste caju;         
se pune caju în blender împreună cu praful de roșcove, avocado;       

se răstoarnă amestecul din blender într-un vas;

se adaugă  mierea, mirodeniile, nucile, migdalele și fructele confiate;     
se pune amestecul într-un vas plat, o tavă;      
se dă la rece cel puțin 12 ore;      
se scoate din frigider și se taie în bucăți.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

28.02.2015 10:31

HAMBURGERI VEGETALI


HAMBURGERI VEGETALI

 INGREDINENTE:        
3 cartofi potriviți      
1 ceapă      
2-3 căței de usturoi       
2 morcovi       
1 pătrunjel rădăcină      
câteva frunze de pătrunjel        
mărar verde       
4 linguri cu făină de tapioca     
200 ml. apă rece         
1 lingură cu ulei de măsline

un praf de sare       
condimente: piper, oregano / busuioc, cimbru

MOD DE PREPARARE:         
se curăță cartofii, morcovii și pătrunjelul, apoi se spală și se rad;         
cartofii rași se storc;        
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;          
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;        
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;       
se fierb la foc mic până scade apa;        
se adaugă cartofii, morcovul și pătrunjelul rase;        
se potrivește de sare și condimente;        
se adaugă mărarul și pătrunjelul verde tocate;      
se amestecă bine toate cele de mai sus;      
se amestecă 200 ml apă rece cu 1 lingură cu făină de tapioca; -         
se pun pe foc amestecând mereu;       
se pune făina desfăcută în apă peste legume;      
se amestecă bine;

se formează hamburgerii cu mânile umedă;      
se dau la cuptor 30-35 minute;       
se scot din cuptor și deasupra se pune pătrunjel tocat mărunt;

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

27.02.2015 09:24

DRESSING VINEGRETĂ


DRESSING VINEGRETĂ

INGREDINENTE:        
1 linguriță de miere       
1 linguriță oțet de mere        
2 linguri ulei de măsline       
un praf de sare        
piper

MOD DE PREPARARE:     
se amestecă uleiul cu oțetul, sarea, piperul, mierea într-un borcan cu capac;      
se amestecă foarte bine;        
se poate da la frigider 1-2 ore înainte de servire peste salată.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

26.02.2015 09:03

SALATĂ DE RĂDĂCINOASE CU MERE


SALATĂ DE RĂDĂCINOASE CU MERE

 INGREDINENTE:        
2-3 morcovi       
1 rădăcină de pătrunjel       
1 țelină mică       
2 mere       
½ lămâie      
condimente: piper        
1 legătură pătrunjel verde și frunze de LA țelină.

 MOD DE PREPARARE:        
se curăță și se spală morcovii, rădăcina de pătrunjel, țelina, merele;       
se rad sau se dau la robot morcovii, rădăcina de pătrunjel, țelina;      
se taie cubulețe merele curățate de coajă         
se pun morcovii, pătrunjelul, țelina rase într-un vas;        
se stoarce lămâia;        
se toacă mărunt pătrunjelul verde și frunzele de țelină;    
se amestecă în vas morcovii, pătrunjelul, țelina, cubulețele de mere, pătrunjelul verde, frunzele de țelină, zeama de lămâie, piperul;        
se amestecă bine.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

25.02.2015 09:25

SUPĂ DE LEGUME


  • SUPĂ DE LEGUME

    INGREDINENTE:       
    1 dovlecel micuț       
    4 morcovi      
    2 cartofi      
    2 rădăcini de pătrunjel       
    2 cepe        
    un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia       
    condimente: piper boabe      
    1 lingură cu ulei de măsline       
    paste făinoase pentru supă     
    ½ legătură de pătrunjel verde

    MOD DE PREPARARE:     
    se pun pastele la fiert în apă cu sare;        
    după ce pastele au fiert se scurge apa;   
    se curăță și se spală dovlecelul, cartofii, cepele, morcovii, rădăcinile de pătrunjel;      
    se pune apă la fiert într-o oală încăpătoare;        
    când apa clocotește , se adaugă piperul și toate legumele și lasă să fiarbă la foc mediu, timp de 30-45 de minute;       
    după ce au fiert legumele se scot din supă;    
    se taie rondele morcovul și pătrunjelul;       
    se adaugă sarea;        
    se mai adaugă apă fierbinte, la final, dacă este cazul;     
    se pun pastele în supă;         
    se servește în boluri cu pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.

     POFTĂ BUNĂ!


—————

24.02.2015 10:07

CEREALE CU MERIȘOARE; GOJI ȘI STAFIDE


CEREALE CU MERIȘOARE; GOJI ȘI STAFIDE

 INGREDINENTE:        
1 linguriță de grâu        
1 linguriță de orez         
1 linguriță de hrișcă

5-6 nuci        
1 linguriță de mei         
opțional 1 linguriță de semințe de chia sau făină de tapioca         
opțional puteți pune 1 linguriță de goji și 6-8 merișoare uscate

5-6 stafide       
opțional 1 lingură cu miere.

MOD DE PREPARARE:       
se pun cam 250-300 ml. de apă la fiert;        
se adaugă grâul, orezul, hrișca, meiul, chia / tapioca și se fierb 5 minute;        
se iau de pe foc și se adaugă stafidele, goji și merișoarele.        
când se mai răcește se poate adăuga mierea, dacă doriți.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

23.02.2015 12:59

COCKTAIL DE GRAPEFRUIT CU SUC DE ANANAS


COCKTAIL DE GRAPEFRUIT CU SUC DE ANANAS

 INGREDINENTE:     
250 ml. suc de ananas;         
2 grapefruit       
½ lămâe;         
1 linguriță cu miere       
fructe confiate;        
fructe de goji;        
frunze de mentă.

 MOD DE PREPARARE:;         
se fac suc grapefruit-urile și lămâia; 

se amestecă întrun vas cucul de grapefruit cu sucul de ananas și mierea;    
se pune sucul  în pahare;       
se pun în pahare și fructele confiate, fructele de goji și frunzele de mentă;       
se pot pune cuburi de gheață.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

22.02.2015 11:30

MERE CĂLITE CU SCORȚIȘOARĂ ȘI NUCI


MERE CĂLITE CU SCORȚIȘOARĂ ȘI NUCI

 INGREDINENTE:        
2 linguri cu miere       
4-5 mere        
1 pumn cu nuci        
cardamon, scorțișoară

MOD DE PREPARARE:       
se taie bucățele nucile;      
se spală și se curăță merele;         
se rad merele pe partea mare a răzătoarei;        
se pun merele la călit într- o crăticioară;        
se călesc 3-4 minute, amestecându-se bine;      
se adaugă mierea, cardamonul, scorțișoara;         
se scot apoi merele în vasul de yena și se amestecă bine cu nucile tăiate;       
se servește caldă sau rece cu frișcă din nucă de cocos.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

21.02.2015 10:34

CHIFTELE DIN CARTOFI RAȘI


CHIFTELE DIN CARTOFI RAȘI

 INGREDINENTE:        
3 cartofi mari      
1 legătură de mărar sau pătrunjel verde       
1 ceapă         
3-4 căței de usturoi (cum doriți)       
4 linguri de tapioca (făină)       
200 ml. apă rece     

2-3 linguri cu pesmet       
un praf de sare       
condimente: piper.

 MOD DE PREPARARE:       
se curăță și se spală cartofii;      
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului cartofii;        
se storc cartofii;     
se curăță, se spală și se toacă mărunt ceapa și/sau  usturoiul;      
se spală și se toacă mărunt mărarul și/sau pătrunjelul verde;     
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;         
se fierb la foc mic până scade apa;      
se amestecă bine cartofii cu ceapa, usturoiul, mărarul sau pătrunjelul verde. Se sărează și condimentează;        
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;        
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente;       
se pune în tavă hârtie de copt;       
se modelează chiftelele, se presară cu pesmet și se pun în tavă, pe hârtia de copt;       
se dau la cuptor 30-40 minute, timp în care se și întorc;         
se pot servi cu sos roșu sau ce sos preferați. Se pot servi calde sau reci.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

20.02.2015 10:33

DRESSING DE SMÂNTÂNĂ VEGETALĂ CU MĂRAR


DRESSING DE SMÂNTÂNĂ VEGETALĂ CU MĂRAR


INGREDINENTE:         
1 cană cu caju       
½ lămâie       
1/2 cană cu apă caldă      
un praf de sare       
½ legătură de mărar

MOD DE PREPARARE:        
nuca de caju se hidratează 12 ore în apă caldă;       
se scurge apoi apa și se mixează toate ingredientele în blender până se omogenizează compoziția;       
se toarnă într-un borcan mare, se acoperă cu o pânză și se lasă la temperatura camerei pentru 12 ore;        
se amestecă și se pune borcanul în frigider pentru alte 12 ore;       
se spală mărarul și se taie mărunt;      
se amestecă apoi mărarul tăiat mărunt în smântână.

POFTĂ BUNĂ!


—————