Ești ceea ce mănânci!


Blog

30.01.2015 11:09

DRESSING CU AVOCADO, CEAPĂ ȘI ZEAMĂ DE CITRICE


DRESSING CU AVOCADO, CEAPĂ ȘI ZEAMĂ DE CITRICE

INGREDINENTE:      
2 avocado;       
2 cepe roșii (potrivite, ca mărime);      
zeama de la 1 lămâie și 1 portocală;    
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia;      
condimente: piper, coriandru, pătrunjel verde.

MOD DE PREPARARE:         
se curăță și se toacă mărunt avocado sau se zdrobeșe cu furculița dacă este bine copt;     
se curăță și se toacă mărunt cepele;        
se amestecă toate, se adaugă zeama de lămâie și cea de portocală, sarea / sosul de soia și condimentele: piperul, pătrunjelul verde și coriandrul;       
se dă la frigider 1-2 ore.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

29.01.2015 09:18

SALATĂ DE ANDIVE CU ANANAS, AVOCADO ȘI SALATĂ VERDE


SALATĂ DE ANDIVE CU ANANAS, AVOCADO ȘI SALATĂ VERDE

 INGREDINENTE:        
1 andivă      
½ ananas       
1 avocado       
1 măr       
1 salată verde         
muștar        
un praf de sare        
piper      
zeama unei de portocale

MOD DE PREPARARE:      
se spală, se curăță și se taie rondele fine andiva;        
se curăță și se taie cubulețe ananasul;        
se spală, se curăță și se taie cubulețe avocado;        
se spală, se curăță și se taie cubulețe mărul;      
se spală, se curăță și se rupe bucățele salata verde;        
se pun bucățile de andivă, de ananas, de măr și salată într-un vas și se amestecă;       
se stoarce zeama unei portocale;      
se pun într-un borcan muștarul, zeama de portocală, sarea, piperul și se amestecă bine;        
se pune dressingul din borcan peste ingrediente în vas și se amestecă;      
se poate servi cu pâine prăjită.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

28.01.2015 10:29

CIORBĂ DE PRAZ CU ZEAMĂ DE VARZĂ


CIORBĂ DE PRAZ CU ZEAMĂ DE VARZĂ

 INGREDINENTE:       
3-4 fire de praz        
2 cartofi       
2 morcovi         
1 rădăcină de pătrunjel        
1 ceapă       
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia         
1 lingură de paste de tomate      
condimente: piper, cimbru      
1 lingură cu ulei de măsline        
1 cană cu zeamă de varză        
3 linguri cu orez        
pătrunjel verde

 MOD DE PREPARARE:        
se curăță, se spală și se taie rondele prazul;       
se curăță, se spală și se taie în bucățele cartofii, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;         
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, prazul și uleiul;         
se fierb la foc mic până scade apa;       
se adaugă morcovii, rădăcina de pătrunjel și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);      
după ce au fiert cam 30 minute se adaugă și cartofii;      
se adaugă orezul;        
se adaugă condimentele: cimbru, piper; sarea și pasta de tomate;        
se pune zeama de varză;      
se adaugă apă fierbinte, la final;        
se servește în boluri cu pătrunjelul verde tăiat fin deasupra.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

27.01.2015 10:56

PATEU DIN LEGUME CU SEMINȚE DIN CHIA


PATEU DIN LEGUME CU SEMINȚE DE CHIA

INGREDINENTE:       
2 morcovi        
1 rădăcină de pătrunjel        
1 cartof        
un praf de sare      
100-150 ml. zeamă de supă de legume        
30 g. semințe de chia        
100 ml. apă        
câteva picături de sos de soia       
condimente: cimbru uscat, piper, oregano       
pătrunjel verde și măsline pentru ornare

 MOD DE PREPARARE:        
se pun semințele de chia la înmuiat în apă călduță, timp de 3-4 ore;       
se curăță și se spală cartoful, morcovul și pătrunjelul;        
se pun legumele la fiert în apă cu sare;       
după ce legumele fiert, se scot și se pun la răcit;        
se pun într-un blender cartoful, morcovul și pătrunjelul fierte și răcite;        
se blendează împreună cu 100-150 ml. zeamă în care ai fiert legumele;       
se adaugă sosul de soia și condimentele;        
se pune amestecul de semințe de chia peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;      
se servește pateul pe felii de pâine prăjită, ornate cu pătrunjel verde și / sau măsline.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

26.01.2015 09:05

BORȘ DE IARNĂ


BORȘ DE IARNĂ

 INGREDINENTE:     
1 cană cu tărâțe de grâ       
¼ cană cu mălai         
½ lămâie        
1 felie de pâine

MOD DE PREPARARE:         
se stoarce zeama de la ½ lămâie;         
se spală un borcan de 3 litri;      
se pun în borcan tărâțele, mălaiul, zeama de lămâie, felia de pâine;     
se umple borcanul cu apă;      
se acoperă borcanul cu o farfurioară;       
se pune borcanul undeva unde bate soarele;        
se amestecă zilnic în borcan cu o lingură de lemn, cu coada lungă;        
după 5-6 zile se scoate borșul în sticle, strecurându-l;      
se păstrează 3-4 linguri din amestec pentru când se prepară următorul borș.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

25.01.2015 09:43

MERE LA CUPTOR CU DULCEAȚĂ, NUCI, SCORȚIȘOARĂ ȘI FRIȘCĂ VEGETALĂ


MERE LA CUPTOR CU DULCEAȚĂ, NUCI, SCORȚIȘOARĂ ȘI FRIȘCĂ VEGETALĂ

INGREDINENTE:        
4-5 mere     
1 pumn cu nuci        
scorțișoară      
2 linguri cu dulceață sau gem

FRIȘCA
DIN NUCĂ DE COCOS       
1 cană cu fulgi de nucă de cocos        
1 lingură cu miere    
2 lingurițe cu suc de lămâie      
vanilie       
un praf de sare

 MOD DE PREPARARE:        
se prepară frișca: se hidratează fulgii de cocos 4-5 ore în apă; se introduc toate ingredientele în blender; se amestecă până se obține o textura omogenă și cremoasă;       
se taie bucățele nucile;        
se spală și se curăță merele;        
se scoate cotorul merelor;        
se amestecă într-un vas mic dulceața / gemul cu nuca și scorțișoara;        
se umple gaura rămasă de la scoaterea cotorului cu amestecul făcut mai sus;        
se pun apoi merele într-un vas de yena;        
se dă vasul de yena la cuptor15-20 minute;    
se servesc calde sau reci cu frișcă din nucă de cocos.

POFTĂ  BUNĂ!!


—————

24.01.2015 07:12

DOVLEAC CU CARTOFI LA CUPTOR


DOVLEAC CU CARTOFI LA CUPTOR

INGREDINENTE       
1 kg. dovleac turcesc;       
3-4 cartofi;       
5-6 căței de usturoi;        
2 linguri ulei de măsline;      
un praf de sare;      
condimente: piper, cimbru, coriandru, chimen;

pătrunjel verde. 

MOD DE PREPARARE:       
se curăță și se taie dovleacul turcesc bucăți cam de 2-3 cm.;     
se curăță, se spală și se taie cartofii bucăți asemănătoare celor de dovleac;    
se curăță usturoiul;      
într-o tavă se pune hârtie de copt;   

se pune uleiul;    
se așează în tavă bucățile de dovleac turcesc, cartofii și usturoiul;       
se sărează și condimentează;         
se masează bine ca să se amestece legumele cu uleiul și condimentele;   
se dau la cuptor;       
după 30-40 minute se verifică dacă sunt coapte legumele;   
se servesc cu un dressing de smântână vegetală cu mărar verde.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

23.01.2015 08:37

DRESSING CU MUȘTAR. MIERE ȘI SUC DE CITRICE


DRESSING CU MUȘTAR, MIERE ȘI SUC DE CITRICE

 INGREDINENTE:        
2 lingurițe cu muștar       
2 lingurițe cu miere           
zeama de la o lămâie și o portocală      
2 linguri ulei de măsline       
un praf de sare      
piper

MOD DE PREPARARE:       
se stoarce o lămâie și o portocală;        
se amestecă zeama de lămâie și cea de portocală cu uleiul, oțetul, sarea, piperul, mierea, muștarul într-un borcan cu capac;      
se amestecă foarte bine;       
se poate da la frigider 1-2 ore înainte de servire peste salată.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

22.01.2015 10:03

SALATĂ DE ANDIVE CU BANANE


SALATĂ DE ANDIVE CU BANANE

 INGREDINENTE:        
1 andivă       
1 banană       
1 avocado        
1 măr        
1 salată verde        
muștar        
un praf de sare      
piper      
zeama unei de portocale

MOD DE PREPARARE:      
se spală, se curăță și se taie fin andiva;       
se curăță și se taie rondele banana;       
se spală, se curăță și se taie cubulețe avocado;       
se spală, se curăță și se taie cubulețe mărul;     
se spală, se curăță și se rupe bucățele salata;     
se pun bucățile de andivă, de banană, de măr într-un vas și se amestecă;    
se stoarce zeama unei portocale;     
se pun într-un borcan muștarul, zeama de portocală, sare, piperul și se amestecă bine;    
se pune dressingul din borcan peste ingrediente în vas și se amestecă.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

21.01.2015 10:57

SUPĂ CREMĂ DE DOVLEAC TURCESC


SUPĂ CREMĂ DE DOVLEAC TURCEASC

 INGREDINENTE:     
1 kg. dovleac turcesc       
2 morcovi      
1 rădăcină d pătrunjel        
1 ceapă        
2-3 căței de usturoi         
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia      
condimente: piper, cimbru, chimen        
1 lingură cu ulei de măsline      
brânză tofu      
un pumn cu semințe crude de dovleac       
boia dulce

 MOD DE PREPARARE:       
se curăță dovleacul. Se crestează miezul, se condimentează cu chimen și cimbru și se pune în tavă apoi la cuptor la copt cam 60 minute;      
când este copt dovleacul, se scoate din cuptor și se dă la răcit;       
se curăță și se spală morcovii, pătrunjelul, ceapa și usturoiul;       
se pun la fiert morcovii, pătrunjelul, ceapa și usturoiul în apă fierbinte;      
după ce au fiert legumele, se pun la răcit;

se pun legumele și dovleacul copt în blender și se mărunțesc bine;     
se pune crema rezultată într-o oală;      
se adaugă condimentele: cimbru,  chimen, piper; sarea și uleiul de măsline;         
se dă în fiert și se adaugă apă fierbinte dacă supa este prea groasă;        
se prăjesc semințele în tigaie cu puțină boia dulce, fără ulei;    
se usucă și apoi se taie brânza tofu în cuburi mici și se prăjește în tigaie, fără ulei;       
se servește supa în boluri cu semințele prăjite deasupra și cuburi de brânză tofu prăjită.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————