Ești ceea ce mănânci!


Blog

20.01.2015 11:34

CARTOFI CU MAIONEZĂ VEGETALĂ ȘI TARHON

CARTOFI
CU MAIONEZĂ VEGETALĂ ȘI TARHON MURAT

Ingrediente:     
4-5 cartofi 

un praf de sare      
condimente: piper; tarhon murat       
8-10 măsline negre

MAIONEZĂ VEGETALĂ      
1 cartof mic        
2 linguri muștar        
1-2 linguri ulei de măsline     
zeamă de lămâie     
1 linguriță cu miere       
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia

 MOD DE PREPARARE:      
se spală cartofii și se pun la fiert în apă;      
după ce au fiert, se curăță de coajă cartofii;        
se taie cubulețe cartofii fierți;      
se taie fâșii măslinele;         
se toacă mărunt tarhonul murat;       
se amestecă toate  ingredientele într-un vas;

 MAIONEZA
VEGETALĂ      
se curăță, spală și taie în două cartoful,        
se pune cartoful la fiert în apă cu sare;         
când cartoful este fiert, se scurge apa, se lasă să se răcească și se pasează bine cartoful cu o furculiță;       
se pune peste muștarul și se amestecă cu o lingură de lemn picurând încet uleiul;        
când amestecul are un aspect catifelat se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, mierea și piperul.       
se pune maioneza peste celelalte ingrediente în vas și se amestecă;             
se răstoarnă pe un platou;   
se ornează, cum doriți.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

19.01.2015 10:01

SMOOTHIE DE BANANE, ANANAS ȘI SUC DE RODII


SMOOTHIE DE BANANE, ANANAS și SUC DE RODII

 INGREDINENTE:        
câteva felii de ananas proaspăt;       
1 banană;       
1/2 rodie;        
fructe confiate;      
frunze de mentă.

MOD DE PREPARARE:     
se curăță rodia;        
se face sucul de rodii;       
se curăță banana și se rupe în bucăți;    
se pun în blender banana, feliile de ananas și sucul de rodie și se blendează bine;     
se pune amestecul într-un pahar;        
se pun în pahar fructele confiate și frunzele de mentă;      
se pot pune cuburi de gheață.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

18.01.2015 10:08

COMPOT DIN MERE


COMPOT DIN MERE

 INGREDINENTE:       
500 g. mere      
2-3 linguri cu miere       
apă      
scorțișoară, cardamon

MOD DE PREPARARE:       
se curăță și se spală merele;      
se taie merele în bucăți mari;    
se pun bucățile de mere într-o oală;      
se completează cu apă în oală, cât să acopere merele;       
se lasă să fiarbă 1-2 minute;        
se adaugă scorțișoara și cardamonul;  
se lasă să se răcească puțin și se adaugă mierea;        
se poate servi cald sau rece.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

17.01.2015 10:32

CARTOFI CU CEAPĂ, USTUROI ȘI SOS ROȘU CU SOIA


CARTOFI CU CEAPĂ, USTUROI ȘI SOS ROȘU CU SOIA

 INGREDINENTE:   
4 - 5 cartofi       
2 cepe       
5-6 căței de usturoi        
½ pachet cu soia granule       
1-2 linguri ulei de măsline      
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia       
200 ml. apă fierbinte        
miere       
2 linguri pastă de tomate       
condimente: piper, busuioc, cimbru uscat;        
pătrunjel verde / mărar.

 MOD DE PREPARARE:       
se pun granulele de soia la fiert în apă cu sare, busuioc, cimbru, boabe de piper;    
după ce au fiert cca. 10-15 minute se scurg bine;        
se spală și se curăță cartofii;      
se taie cartofii, în cubulețe;      
se pun cartofii la fiert în apă cu sare;        
când cartofii sunt fierți se scurge apa;   
se curăță ceapa și se taie solzișori;      
se curăță usturoiul și se zdrobește cu lama cuțitului;    
se pune uleiul, ceapa, usturoiul, sarea / sosul de soia și condimentele în tigaie;      
se încinge uleiul;      
se pun peste și cartofii bine scurși;

SOSUL ROȘU CU SOIA       
2 linguri pastă de tomate (după gust) se pun în apa fierbinte       
se dă în fiert;       
se adaugă condimentele: piper, cimbru, busuioc, foi de dafin;      
se fierbe până capătă consistența unui sos;

se adaugă 1 linguriță miere;       
se pun granulele de soia și se amestecă bine;        
se pune peste cartofi sosul roșu cu soia și se amestecă;       
se trage tigaia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde/ mărarul tocate mărunt.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

16.01.2015 10:55

DRESSING CU MUȘTAR;DULCEAȚĂ DE CAISE ȘI SUC DE LĂMÂIE


DRESSING CU MUȘTAR;DULCEAȚĂ DE CAISE ȘI SUC DE LĂMÂIE

 

INGREDINENTE:    
2 lingurițe cu muștar     
2 lingurițe cu dulceață de caise       
1 linguriță oțet de mere        
zeama de la o lămâie        
2 linguri ulei de măsline     
un praf de sare       
piper

MOD DE PREPARARE:   
se stoarce o lămâie;       
se amestecă zeama de lămâie cu uleiul, oțetul, sarea, piperul, dulceață de caise, muștarul într-un borcan cu capac;
se amestecă foarte bine;      
se poate da la frigider 1-2 ore înainte de servire peste salată.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

15.01.2015 10:52

SALATĂ DE CEAPĂ COAPTĂ


SALATĂ DE CEAPĂ COAPTĂ

 INGREDINENTE:       
4-5 cepe       
1 lingură oțet de mere        
1 lingură ulei de măsline        
condimente: piper      
un praf de sare

MOD DE PREPARARE:       
se pun cepele într-o tavă și se dau la cuptor;        
după ce s-a copt ceapa, se lasă să se răcorească și se curăță de coajă;       
se taie ceapa în bucăți măricele;      
se pune ceapa tăiată într-un vas;      
se amestecă în vas, oțetul, uleiul, piperul, sarea;        
se amestecă bine.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

14.01.2015 12:38

Borș de cartofi cu leuștean


BORȘ DE CARTOFI CU LEUȘTEAN

 INGREDINENTE:       
5-6 cartofi     
2 morcovi       
1 rădăcină de pătrunjel        
1 ceapă     
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia       
condimente: piper, cimbru     
1 lingură cu ulei de măsline     
1 litru de borș        
pătrunjel verde, leuștean verde

 MOD DE PREPARARE:     
se curăță, se spală și se taie în bucățele cartofii, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;    
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;      
se fierb la foc mic până scade apa;     
se adaugă morcovii, pătrunjelul și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);       
după ce au fiert legumele se adaugă cartofii și condimentele: cimbru, chimen, piper și sarea;     
se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;    
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean  tocate mărunt deasupra.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

13.01.2015 11:13

Biluțe din brânză tofu


BILUȚE DIN BRÂNZĂ TOFU

INGREDINENTE:      
o bucată de brânză tofu;        
piper;       
1 linguriță cu ulei de măsline;       
boia dulce;        
susan;       
pătrunjel verde sau mărar;        
semințe de chia;        
mac;        
semințe de floarea soarelui.

 MOD DE PREPARARE:     
se dă brânza tofu prin mașina de tocat sau la robot;      
se amestecă apoi cu piper și uleiul de măsline;     
se iau bucățele din amestecul rezultat și se modelează în formă de bilă;      
se fac bile din tot amestecul;        
o parte din bile se pudrează cu boia dulce;    
alte bile se tăvălesc prin pătrunjel verdesau prin mărar, tocate mărunt;      
alte bile se tăvălesc prin susan;         
alte bile se tăvălesc prin semințele de chia;     
alte bile se tăvălesc prin mac;       
alte bile se tăvălesc prin semințele de floarea soarelui;      
se așează pe platou alternându-le ca și culoare.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

12.01.2015 10:22

COCKTAIL DE BANANE CU SUC DE PORTOCALE


COCKTAIL DE BANANE CU SUC DE PORTOCALE

 INGREDINENTE:        
4 portocale;     
2 banane bine coapte;       
fructe confiate;         
stafide;       
frunze de mentă.

 MOD DE PREPARARE:       
se curăță bananele și se rup bucăți;       
se curăță și se fac suc portocalele;      
se pun în blender bucățile de banană și se blendează bine;        
se pune amestecul într-un pahar împreună cu sucul de portocale;       
se pun în pahar fructele confiate, stafidele și frunzele de mentă, rupte bucăți;      
se pot pune cuburi de gheață.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

11.01.2015 11:05

BILUȚE DIN NUCĂ DE COCOS


BILUȚE DIN NUCĂ DE COCOS

INGREDINENTE:       
250 g. biscuiți digestivi    
1 lingură de praf de inka         
100 g. nucă de cocos       
1 vârf de cuțit de cardamon      
300 ml lapte din susan, cocos sau caju SAU inka preparată cu apă fierbinte

LAPTE DE SUSAN         
150 g. susan, înmuiat în prealabil cel puțin 12 ore         
1 l. apă    
1 lingură cu miere       
un praf de sare        
opțional: un praf de vanilie         
opțional: un praf de scorțișoară

 MOD DE PREPARARE:      
se prepară laptele vegetal sau inka (2 linguri praf de inka la 300 ml. apă fierbinte);    
preparare lapte de susan: se amestecă toate ingredientele în blender și apoi laptele rezultat poate fi strecurat;      
se pun biscuiții într-o tavă și se dă tava la cuptorul încins pentru câteva minute;    
 după ce s-au răcit, se zdrobesc biscuiții într-un blender;        
 se pun biscuiții într-un vas mai mare;        
peste biscuiți se pune laptele / inka, se adaugă încă o lingură cu praf de inka, jumătate din nuca de cocos și cardamonul;     
se amestecă bine;        
se ia cu lingurița din compoziție și se formează biluțe între palmele umezite cu apă;        
se tăvălește fiecare biluță prin nucă de cocos;     
se pun pe un platou și se dau la frigider pentru cel puțin 2-3 ore.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————