Ești ceea ce mănânci!


Blog

31.12.2014 16:23

BUDINCĂ DE MERE


BUDINCĂ DE MERE

 INGREDINENTE: 
250 ml. lapte vegetal (din susan, cocos, caju)   
2 lingurițe cu zahăr brun     
100-150 g. pesmet din biscuiți sau biscuiți digestivi zdrobiți   
4-5 mere   
cardamon, scorțișoară, vanilie

MOD DE PREPARARE:       
se spală și se curăță merele;     
se taie bucăți mari merele;      
se prepară laptele vegetal și se încălzește laptele;
se pune zahărul brun într-o crăticioară și se caramelizează la foc mic;       
se călesc merele tăiate bucăți mari în zahărul brun caramelizat;    
se adaugă cardamonul, scorțișoara, vanilia peste mere;  
se pun 100-150 g. pesmet sau biscuiți zdrobiți și se amestecă cu laptele, ca să se îngroașe - consistența unei smântâni;
se scot apoi merele într-un vas de yena și deasupra se pune amestecul făcut din pesmet sau biscuiți și lapte;  
se dă la cuptor cam 30 minute;     
se servește budinca fie, caldă fie rece cu un sos de fructe sau un sos caramel.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

30.12.2014 17:35

PIFTIE VEGETALĂ


PIFTIE VEGETALĂ

INGREDINENTE:     
1 cartof  
2 morcovi   
1 rădăcină de pătrunjel     
2-3 căței de usturoi
un praf de sare   
pătrunjel verde,   4
4 linguri de făină de tapioca       
400 ml. apă rece    
piper
1 linguriță de sos de soia    
boia dulce

 MOD DE PREPARARE:  
se curăță și se spală morcovii și rădăcina de pătrunjel;     
se pun la fiert legumele cu un praf de sare;  
când legumele sunt fierte, se scurge apa;       
se taie rondele subțiri morcovii și rădăcina de pătrunjel;       
se pun în castronașe (pe fundul castronașelor) rondelele de  morcovii și de pătrunjel;     
deasupra legumelor se așează frunzele de pătrunjel;  
se curăță și se zdrobește usturoiul;    
se desface tapioca în apa rece apoi se pune la fiert amestecând continuu;    
se adaugă piperul și 1 linguriță de sos de soia; 
se lasă să fiarbă încet, amestecând continuu până se îngroașă (se probează încercându-se zeama cu un deget; dacă se lipesc două degete făcute pensă atunci se poate lua de pe foc);  
se adaugă usturoiul zdrobit;
se pune amestecul de tapioca cu usturoi peste celelalte ingrediente;    
se lasă să se răcească și se dă la frigider 24 ore;   
înainte de servire se pudrează cu boia dulce.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

29.12.2014 12:17

SOIA LA CUPTOR CU SOS ROȘU


SOIA LA CUPTOR CU SOS ROȘU

 INGREDINENTE:       
o pungă cu soia bucăți mari       
o linguriță cu sare       
1 ceapă mică
3 căței de usturoi  
un praf sare / sos de soia      
2 linguri ulei de măsline   
condimente: piper, cimbru, oregano, foi de dafin     
apă

SOSUL ROȘU    
2 linguri pastă de tomate (după gust);   
condimente: piper, cimbru, busuioc   
1 linguriță miere

 MOD DE PREPARARE:    
se pune apă la fiert într-o oală de 2 litri;     
se adaugă în apă: sare, piper, cimbru, oregano, foile de dafin;     
când apa cu mirodenii fierbe se adaugă bucățile de soia, Se dau în clocot apoi se acoperă oala cu capacul și se lasă să stea așa 3-4 ore;     
se lasă apoi la scurs bucățile de soia cam 30 minute; 
se pregătește tava tavă punând în ea 2 linguri de ulei și cimbru;      
se pun bucățile de soia în tavă, se adaugă peste sosul de roșii și se dau sau la cuptor cam, 30 minute. La
jumătatea timpului se întorc pe partea cealaltă;       
se scot într-un vas de yena cu capac.

SOSUL ROȘU
se pun 200 ml. de apă la fiert;       
se adaugă pasta de tomate, sarea / sosul de soia  și condimentele;        
se fierb până scade sosul.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

28.12.2014 11:40

BAGHETE CU BRÂNZĂ TOFU, MĂSLINE NEGRE ȘI VERZI


BAGHETE CU BRÂNZĂ TOFU, MĂSLINE NEGRE ȘI VERZI

 INGREDINENTE:    
o bucată de brânză tofu;       
10 măsline verzi fără sâmbure;   
10 măsline negre fără sâmbure;   
boia dulce;  
țepușe din lemn pentru frigărui la grătar.

 MOD DE PREPARARE:    
se taie brânza tofu în cuburi cu latura cam de 1-1,5 cm.;     
se introduce câte un cub de brânză pe țepușă;      
se pune apoi o măslină neagră;
se adaugă pe țepușă alt cub de brânză,
apoi o măslină verde și se termină cu alt cub de brânză;
se pun țepușele pregătite pe un platou;    
se pudrează jumătate din numărul de țepușe pregătite cu boia dulce;     
se așează pe platou o țepușă pudrată cu boia, una nepudrată.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

27.12.2014 11:05

Salată de legume, gen salată de boeuf


SALATĂ DE LEGUME, GEN SALATĂ DE BOEUF

INGREDINENTE:       
5-6 cartofi   
1 cartof mic, pentru maioneză
3 morcovi        
2 rădăcini d pătrunjel    
1 bucată de țelină  

1 măr murat și dovlecel murat     
2 linguri muștar      
1-2 linguri ulei de măsline     
zeamă de lămâie     
1 linguriță cu miere   
un praf de sare / 1 liguriță sos de soia pentru maioneză;  
1 linguriță de sare pentru apa de fiert legumele;     
condimente: piper, cimbru uscat;     
pătrunjel verde, măsline negre și verzi pentru ornat.

MOD DE PREPARARE:   
se spală și se curăță cartofii, morcovii, pătrunjeii și țelina;      
se pun legumele la fiert în apă cu sare și cu cimbru uscat;
când legumele sunt fierte se scurge apa;     
se taie cartofii, morcovii, pătrunjeii și țelina, dovlecelul și mărul murat în cubulețe;

MAIONEZA VEGETALĂ     
se curăță, spală și taie în două cartoful,      
se pune cartoful la fiert în apă cu sare; 
când cartoful este fiert, se scurge apa, se lasă la răcit și se pasează bine cu o furculiță;  
se pune peste muștarul și se amestecă cu o lingură de lemn picurând încet uleiul;  
când amestecul are un aspect catifelat se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, mierea și piperul.     

se pune maioneza peste cubulețele de legume și se amestecă       
se răstoarnă pe un platou;     
se ornează, cum doriți.

 POFTĂ BUNĂ!


—————

26.12.2014 15:35

Brocoli cu verdețuri


BROCOLI CU VERDEȚURI

 INGREDINENTE:     
1 brocoli;       
1-2 linguri ulei de măsline;     
un praf de sare / 1 linguriță cu sos de soia;     
3-4 căței de usturoi;      
condimente: piper, chimen;   
pătrunjel verde, mărar, coriandru.

 MOD DE PREPARARE:       
se desface brocoli în buchețele;    
se pun bucățelele de brocoli în apă cu sare cca. 30 minute apoi se scurge apa;      
se pune brocoli la fiert în apă cu sare;     
când brocoli este fiert, se scurge apa;      
se curăță usturoiul și se zdrobește cu lama cuțitului;  
se pune uleiul, usturoiul, sarea și condimentele în tigaie;      
se încinge uleiul;      
se pune brocoli bine scurs și se lasă să se rumenească;   
se trage tigaia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde, mărarul, coriandrul tocate mărunt;        
se poate servi cubulețe de brânză tofu.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

26.12.2014 14:35

CE PROPUN?

Vreau să vin în întâmpinarea celor care trebuie (din diverse motive) sau doresc să adopte un stil de alimentație vegetarian. Este, de fapt, un fel de vegetarian. Pentru că exclude pe lângă produsele de origine animală (carne, pește, lapte, brânză, ouă) și unele vegetale, ca: roșiile, ardeii, castraveții, vinetele și fasolea boabe. Da, vor fi diverse propuneri alimentare care să vă ajute să gătiți cu plăcere, să vă descoperiți cretivitatea și să iubiți acest stil de alimentație.

—————

26.12.2014 13:09

Blog de bucătărie vegetariană

Noul nostru blog a fost lansat astăzi. Concentraţi-vă asupra lui şi noi vom încerca să vă ţinem informaţi. Puteţi citi postări noi pe acest blog prin informaţia RSS.

—————