24.11.2016 13:18
SALATĂ DE RIDICHI ALBE
INGREDINENTE:
5-6 ridichi albe
un praf de sare
1 lingură oțet de mere
1 lingură ulei de măsline
condimente: piper
1 linguriță cu miere
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală ridichile;
se taie rondele foarte subțiri ridichile
se pun rondelele de ridichi tăiate într-un vas;
se pune sarea peste rondelele de ridichi și se freacă bine;
se adaugă în vas oțetul, uleiul, piperul și mierea;
se amestecă bine.
POFTĂ BUNĂ!!
22.11.2016 11:50
PATEU DIN AVOCADO
INGREDINENTE:
1 avocado
un pumn cu nuci
3 căței de usturoi
2 lingurițe cu zeamă de lămâie
piper
MOD DE PREPARARE:.
se curăță avocado și usturoiul;
se pun în blender: avocado, usturoiul, nucile, zeama de lămâie și piperul;
se blendeză bine;
se servește pe pâine prăjită.
POFTĂ BUNĂ!!
21.11.2016 10:38
SMOOTHIE DE BANANE CU LAPTE DE COCOS
INGREDINENTE:
100-150 ml. lapte de cocos;
2 banane bine coapte;
fructe confiate;
fulgi de nucă de cocos;
frunze de mentă.
MOD DE PREPARARE:
se curăță bananele și se rup bucăți;
se pun în blender bucățile de banană, laptele de cocos și se blendează bine;
se pune amestecul într-un pahar;
se pun în pahar fructele confiate și deasupra se pun fulgii de nucă de cocos și frunzele de mentă;
se pot pune cuburi de gheață.
POFTĂ BUNĂ!!
25.10.2016 10:52
PÂINE CROCANTĂ LA GRĂTAR
INGREDINENTE:
5-6 felii de pâine de secară
1 lingură cu ulei de măsline
un praf de sare
piper
mărar verde / pătrunjel verde
oregano / cimbru
2 linguri cu apă minerală
MOD DE PREPARARE:
se prepară amestecul pentru marinat: se amestecă uleiul, sarea, piperul, oregano / cimbru, apa minerală, mărarul / pătrunjelul fin tocate;
se pun feliile de pâine la îmbibat, pe ambele părâi în marinata pregătită;
se pun apoi feliile de pâine pe grătar, întorcându-se pe ambele părți.
POFTĂ BUNĂ!!
24.10.2016 14:06
SMOOTHIE
DE FRUCTE DE PĂDURE
INGREDINENTE:
500 g. fructe de pădure: afine, zmeură, mure;
1 linguriță cu miere
stafide;
frunze de mentă
2-3 felii de lămâie.
MOD DE PREPARARE:;
se pun în blender fructele și se blendează bine;
se pune sucul în pahare;
se pun stafidele, frunzele de mentă și feliile de lămâie în pahare;
se pot pune cuburi de gheață.
POFTĂ BUNĂ!!
21.10.2016 11:44
ULEI AROMAT
INGREDINENTE:
3-4 linguri cu ulei de măsline
cimbru
busuioc
oregano
sare
piper
MOD DE PREPARARE:
se amestecă toate ingredientele într-un borcan cu capac, agitându-se cu putere;
se folosește pentru legume la cuptor, sau la tigaie.
POFTĂ BUNĂ!!
20.10.2016 10:33
SALATĂ DE VARZĂ CU PIERSICI ȘI MANDARINE
INGREDINENTE:
1 varză mică albă
1 piersică
2 mandarine
brânză tofu
un praf de sare
semințe diverse: susan, bostan, floarea soarelui, in
frunze de mentă
DRESSING
1-2 linguri ulei de măsline
1 lingură cu oțet de mere
1 linguriță miere
sare
condimente: piper.
MOD DE PREPARARE:
se curăță varza;
se dă la robot varza sau se toacă mărunt;
se pune varza tocată într-un vas;
se pune sarea și se freacă varza cu sare;
se spală și se curăță mandarinele;
se taie bucățele mici feliile de mandarină;
se spală piersica;
se taie bucățele mici feliile de piersică;
se toacă mărunt frunzele de mentă;
se taie cubulețe brânza tofu;
se amestecă în vas varza tocată, bucățelele de piersică, de mandarine, brânză tofu, frunzele de mentă;
se prepară dressingul: într-un borcan se amestecă oțetul de mere cu uleiul, mierea și piperul. Se agită energic borcanul.
se pune dressingul peste salată și se amestecă bine.
se poate servi cu pâine de secară prăjită
POFTĂ BUNĂ!!
18.10.2016 11:30
RULORI DE DOVLECEL CU CONOPIDĂ
INGREDINENTE:
1 dovlecel
1 conopidă foarte mică
4-5 fire de mărar verde
boia dulce
AMESTECUL PENTRU MURAT:
50 ml. oțet de mere
coriandru verde
1 linguriță cu miere
100 ml. apă
un praf de sare
piper
MOD DE PREPARARE:
se spală și se șterg dovleceii;
se taie felii foarte subțiri dovleceii pe lungime;
se desface conopidă buchețele micuțe și se spală;
se prepară amestecul pentru murat și se pune la fiert într-o tigaie;
se ține conopida 1-2 minute în tigaie, pănă se înmoaie puțin, apoi se scoate pe o farfurie;
se taie mărunt mărarul verde;
se pun 2-3 buchețele de conopidă și puțin mărar peste o felie de dovlecel;
se rulează dovlecelul și se prinde cu scobitori;
se pun rulourile pe un platou și se pudrează cu boia.
POFTĂ BUNĂ!!
17.10.2016 10:19
MARGARITA
INGREDINENTE:
6 piersici bine coapte
50 ml suc de portocală
1 lingură zahăr brun
100 ml suc de lime
1 lime feliată
cuburi de gheață
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se feliază piersicile;
se pun într-un blender piersicile, sucul de portocală și zahărul.
se mixează până se omogenizează.
umple paharul cu gheață.
amestecă ușor.
toarnă sucul de lime și decorează cu felii de lime.
POFTĂ BUNĂ!!
16.10.2016 16:10
CIOCOLATĂ FĂRĂ LAPTE
INGREDINENTE:
1 avocado, foarte bine copt
4 linguri ulei de cocos / palmier
1 cană cu apă
esență de vanilie
3-4 linguri cu miere
migdale
2-3 linguri cu inka
MOD DE PREPARARE:
se amestecă toate ingredientele, fără migdale, în blender;
se adaugă și migdalele, amestecându-se;
se unge o tavă cu ulei de cocos;
se așează compoziția în tavă;
se dă la frigider de seara pe dimineața;
se taie cubulețe.
POFTĂ BUNĂ!!