Ești ceea ce mănânci!


Blog

24.11.2016 13:18

SALATĂ DE RIDICHI ALBE


SALATĂ  DE RIDICHI ALBE

INGREDINENTE:       
5-6 ridichi albe        
un praf de sare        
1 lingură oțet de mere        
1 lingură ulei de măsline        
condimente: piper        
1 linguriță cu miere

MOD DE PREPARARE:         
se curăță și se spală ridichile;        
se taie rondele foarte subțiri ridichile        
se pun rondelele de ridichi tăiate într-un vas;      
se pune sarea peste rondelele de ridichi și se freacă bine;        
se adaugă în vas oțetul, uleiul, piperul și mierea;       
se amestecă bine.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

22.11.2016 11:50

PATEU DIN AVOCADO


PATEU DIN AVOCADO

INGREDINENTE:        
1 avocado         
un pumn cu nuci       
3 căței de usturoi       
2 lingurițe cu zeamă de lămâie         
piper

MOD DE PREPARARE:.        
se curăță avocado și usturoiul;       
se pun în blender: avocado, usturoiul, nucile, zeama de lămâie și piperul;         
se blendeză bine;        
se servește pe pâine prăjită.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

21.11.2016 10:38

SMOOTHIE DE BANANE CU LAPTE DE COCOS


SMOOTHIE DE BANANE CU LAPTE DE COCOS

INGREDINENTE:       
100-150 ml. lapte de cocos;       
2 banane bine coapte;        
fructe confiate;       
fulgi de nucă de cocos;        
frunze de mentă.

MOD DE PREPARARE:        
se curăță bananele și se rup bucăți;        
se pun în blender bucățile de banană, laptele de cocos și se blendează bine;       
se pune amestecul într-un pahar;       
se pun în pahar fructele confiate și deasupra se pun fulgii de nucă de cocos și frunzele de mentă;        
se pot pune cuburi de gheață.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

25.10.2016 10:52

PÂINE CROCANTĂ LA GRĂTAR


PÂINE CROCANTĂ LA GRĂTAR

INGREDINENTE:         
5-6 felii de pâine de secară         
1 lingură cu ulei de măsline         
un praf de sare        
piper         
mărar verde / pătrunjel verde        
oregano / cimbru       
2 linguri cu apă minerală

MOD DE PREPARARE:      
se prepară amestecul pentru marinat: se amestecă uleiul, sarea, piperul, oregano / cimbru, apa minerală, mărarul / pătrunjelul fin tocate;       
se pun feliile de pâine la îmbibat, pe ambele părâi în marinata pregătită;       
se pun apoi feliile de pâine pe grătar, întorcându-se pe ambele părți.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

24.10.2016 14:06

SMOOTHIE DE FRUCTE DE PĂDURE


SMOOTHIE
DE FRUCTE DE PĂDURE

INGREDINENTE:        
500 g. fructe de pădure: afine, zmeură, mure;       
1 linguriță cu miere         
stafide;         
frunze de mentă        
2-3 felii de lămâie.

MOD DE PREPARARE:;        
se pun în blender fructele și se blendează bine;        
se pune sucul în pahare;        
se pun stafidele, frunzele de mentă și feliile de lămâie în pahare;       
se pot pune cuburi de gheață.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

21.10.2016 11:44

ULEI AROMAT


ULEI AROMAT

INGREDINENTE:        
3-4 linguri cu ulei de măsline         
cimbru         
busuioc        
oregano        
sare         
piper

MOD DE PREPARARE:       
se amestecă toate ingredientele într-un borcan cu capac, agitându-se cu putere;

se folosește pentru legume la cuptor, sau la tigaie.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

20.10.2016 10:33

SALATĂ DE VARZĂ CU PIERSICI ȘI MANDARINE


SALATĂ DE VARZĂ CU PIERSICI ȘI MANDARINE

INGREDINENTE:       
1 varză mică albă        
1 piersică        
2 mandarine        
brânză tofu        
un praf de sare        
semințe diverse: susan, bostan, floarea soarelui, in        
frunze de mentă

DRESSING         
1-2 linguri ulei de măsline         
1 lingură cu oțet de mere        
1 linguriță miere 

sare       
condimente: piper.

MOD DE PREPARARE:        
se curăță varza;        
se dă la robot varza sau se toacă mărunt;        
se pune varza tocată într-un vas;       
se pune sarea și se freacă varza cu sare;        
se spală și se curăță mandarinele;        
se taie bucățele mici feliile de mandarină;        
se spală piersica;        
se taie bucățele mici feliile de piersică;        
se toacă mărunt frunzele de mentă;        
se taie cubulețe brânza tofu;        
se amestecă în vas varza tocată, bucățelele de piersică, de mandarine, brânză tofu, frunzele de mentă;        
se prepară dressingul: într-un borcan se amestecă oțetul de mere cu uleiul, mierea și piperul. Se agită energic borcanul.        
se pune dressingul peste salată și se amestecă bine.          
se poate servi cu pâine de secară prăjită

POFTĂ BUNĂ!!


—————

18.10.2016 11:30

RULORI DE DOVLECEL CU CONOPIDĂ


RULORI DE DOVLECEL CU CONOPIDĂ

INGREDINENTE:        
1 dovlecel        
1 conopidă foarte mică         
4-5 fire de mărar verde        
boia dulce

AMESTECUL PENTRU MURAT:       
50 ml. oțet de mere       
coriandru verde       
1 linguriță cu miere       
100 ml. apă       
un praf de sare      
piper

MOD DE PREPARARE:       
se spală și se șterg dovleceii;       
se taie felii foarte subțiri dovleceii pe lungime;      
se desface conopidă buchețele micuțe și se spală;      
se prepară amestecul pentru murat și se pune la fiert într-o tigaie;       
se ține conopida 1-2 minute în tigaie, pănă se înmoaie puțin, apoi se scoate pe o farfurie;        
se taie mărunt mărarul verde;       
se pun 2-3 buchețele de conopidă și puțin mărar peste o felie de dovlecel;       
se rulează dovlecelul și se prinde cu scobitori;        
se pun rulourile pe un platou și se pudrează cu boia.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

17.10.2016 10:19

MARGARITA


MARGARITA

INGREDINENTE:        
6 piersici bine coapte        
50 ml suc de portocală         
1 lingură zahăr brun        
100 ml suc de lime        
1 lime feliată

cuburi de gheață

MOD DE PREPARARE:        
se curăță și se feliază piersicile;        
se pun într-un blender piersicile, sucul de portocală și zahărul.          
se mixează până se omogenizează.        
umple paharul cu gheață.       
amestecă ușor.        
toarnă sucul de lime și decorează cu felii de lime.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

16.10.2016 16:10

CIOCOLATĂ FĂRĂ LAPTE


CIOCOLATĂ FĂRĂ LAPTE

INGREDINENTE:        
1 avocado, foarte bine copt         
4 linguri ulei de cocos / palmier        
1 cană cu apă        
esență de vanilie        
3-4 linguri cu miere        
migdale        
2-3 linguri cu inka

MOD DE PREPARARE:         
se amestecă toate ingredientele, fără migdale,  în blender;         

se adaugă și migdalele, amestecându-se;

se unge o tavă cu ulei de cocos;        
se așează compoziția în tavă;         
se dă la frigider de seara pe dimineața;       
se taie cubulețe.

POFTĂ BUNĂ!!


—————