14.10.2016 13:29
MARINATĂ DIN VIN ȘI PASTĂ DE TOMATE
INGREDINENTE:
200 ml. vin roșu
1 linguriță sos de soia
1 lingură cu pastă de tomate
2 căței de usturoi
condimente: piper, cimbru
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se zdrobește usturoiul;
se pune vinul într-un vas, se adaugă sosul de soia, usturoiul zdrobit, piperul, cimbrul, pasta de tomate și se amestecă bine.
POFTĂ BUNĂ!!
13.10.2016 12:25
SALATĂ DE SFECLĂ CU SPANAC ȘI MĂR
INGREDINENTE:
1 kg. sfeclă roșie
un pumn de nuci
2 mâini de frunze de spanac crud
2 mere
DRESSING
zeamă de la o portocală
1 lingură oțet de mere
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță cu chimen
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală sfecla;
se pune într-o tavă și se dă la cuptor cam 60 minute;
se taie sfecla coaptă în cubulețe;
se taie nucile în bucăți mari;
se spală, se curăță și se taie cubulețe merele;
se amestecă sfecla, merele, nucile și spanacul într-un castron încăpător;
se prepară DRESINGUL: se stoarce o portocală; se amestecă zeamă de portocală, cu uleiul, oțetul, chimenul într-un borcan cu capac;
se varsă dressingul în bol peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;
se dă la frigider 1-2 ore înainte de servire;
POFTĂ BUNĂ!!
11.10.2016 10:45
LAPTE DIN MIGDALE
INGREDINENTE:
150 g migdale, înmuiate în prealabil cel puțin 12 ore
500 ml. apă
1 lingură cu miere
un praf de sare
opțional: un praf de vanilie
opțional: un praf de scorțișoară
MOD DE PREPARARE:
se amestecă toate ingredientele în blender
apoi laptele rezultat poate fi strecurat.
POFTĂ BUNĂ!!
10.10.2016 11:56
SANGRIA DE STRUGURI
INGREDINENTE:
1-2 lingurițe zeamă de lămâie
1 linguriță cu miere
apă minerală
1 pahar suc de struguri roșii, proaspăt făcut
2-3 frunze de mentă
MOD DE PREPARARE:
se amestecă toate ingredientele într-un
blender
se pune în pahar
se ornează cu frunzele de mentă
POFTĂ BUNĂ!!
07.10.2016 11:07
SOS DE MURE CU SMÂNTÂNĂ VEGETALĂ
INGREDINENTE:
4-5 linguri cu smântână vegetală
150 g. de mure
1 ceapă roșie
un praf de sare
piper
SMÂNTÂNĂ VEGETALĂ
1 cană de caju
½ lămâie
1/2 cană cu apă
un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
se prepară smântâna vegetală: nuca de caju se hidratează 4-5 ore; se scurge apoi apa și se mixează toate ingredientele în blender până se omogenizează compoziția; se toarnă într-un borcan mare, se acoperă cu o pânză și se lasă la temperatura camerei pentru 12 ore; se amestecă și se pune borcanul în frigider pentru alte 12 ore;
se zdrobesc murele;
se curăță, se spală și se toacă mărunt ceapă roșie;
se amestecă într-un vas: smântâna vegetală, murele zdrobite, ceapa roșie tocată mărunt, sarea și piperul.
POFTĂ BUNĂ!!
06.10.2016 13:09
SALATĂ DE CONOPIDĂ ȘI BROCOLI CRUDE
INGREDINENTE:
1 conopidă, mică
1 brocoli, micuț
1-2 linguri ulei de măsline
un praf de sare / 1 linguriță cu sos de soia
1 lămâie
1 linguriță miere
condimente: piper, chimen.
1/2 legătură mărar.
MOD DE PREPARARE:
se desface conopida și brocoli buchețele;
se pun bucățelele de conopidă și brocoli în apă cu sare cca. 30 minute apoi se scurge apa;
se taie conopida și brocoli în bucățele foarte mici;
se pune conopida și brocoli într-un vas;
se prepară un sos vinegretă din: ulei, zeamă de lămâie, sare, miere;
se toacă mărumărarul;
se pune sosul și mărarul peste conopidă și se amestecă bine.
POFTĂ BUNĂ!!
04.10.2016 10:46
FASOLE VERDE CU USTUROI
INGREDINENTE:
1 kilogram de fasole verde
jumătate de căpățână de usturoi
1 lingură ulei de măsline
1 lingură cu sare
1 lingură cu oțet de mere
1 legătură de mărar
piper
MOD DE PREPARARE:
se curăță fasolea verde și se spală;
se rupe în bucăți cam de 2 cm.;
se pune apa la fiert;
se adaugă în apă uleiul, oțetul, sarea apoi, și fasolea;
se lasă să fiarbă;
când fasolea este fiartă se mai scurge din apă (dar nu în totalitate);
se curăță usturoiul;
se zdrobește usturoiul;
se adaugă peste fasole;
se spală și se toacă mărarul;
se adaugă peste fasole;
se amestecă și se adaugă după gust oțet și / sau ulei.
POFTĂ BUNĂ!!
03.10.2016 15:35
COCKTAIL CU VIȘINE ȘI PIERSICI
INGREDINENTE:
2 piersici bine coapte;
250 g. vișine;
scorțișoară, cardamon;
frunze de mentă.
MOD DE PREPARARE:
se spală piersicile și vișinele;
se scot sâmburii vișinelor
se curăță coaja piersicilor;
se dau la storcător cireșele și vișinele;
se pune sucul în pahare;
se pune deasupra un praf de scorțișoară, cardamon și frunze de mentă rupte în bucăți.
POFTĂ BUNĂ!!
01.10.2016 12:47
SALATĂ CALDĂ DE CARTOFI
INGREDINENTE:
125 ml. bere
3-4 cartofi roșii
1 ceapă mică
1/2 linguriță oțet
1 linguriță miere
2 linguri muștar
2 linguri ulei de măsline
un praf de sare
piper
MOD DE PREPARARE:
se spală cartofii;
se fierb cartofii in coajă, în apă cu sare;
se curăță cartofii;
se taie cartofii bucățele;
se curăță, spală și taie solzișori ceapa;
se prăjește ceapa în puțin in ulei;
apoi se adaugă berea, mierea și oțetul;
se lasă să fiarbă 5-6 minute;
se toarnă amestecul in blender și se adaugă muștarul, sarea, piperul și 2 linguri cu ulei de măsline;
dressingul rezultat se amestecă cu cartofii.
POFTĂ BUNĂ!!
25.09.2016 12:32
BANANĂ CARAMELIZATĂ ÎN MIERE
INGREDINENTE:
2 banane bine coapte
1 lingură unt / ulei din semințe de struguri
2 linguri miere de albine
1/2 linguriță scorțișoară
MOD DE PREPARARE:
se feliază bananele, în felii cam de 1 cm grosime.
se pune într-o tigaie, la foc potrivit, uleiul / untul, scorțișoara și mierea de albine.
se amestecă până când se formează un amestec omogen.
se pun în tigaie feliile de banane și se prăjesc 4-5 minute pe ambele părți. dacă se rumenesc prea repede, se micșorează intensitatea flăcării.
se servește banana caramelizată cu înghețată.
POFTĂ BUNĂ!!