Ești ceea ce mănânci!


Blog

14.10.2016 13:29

MARINATĂ VIN ȘI PASTĂ DE TOMATE


MARINATĂ DIN VIN ȘI PASTĂ DE TOMATE

INGREDINENTE:        
200 ml. vin roșu        
1 linguriță sos de soia       
1 lingură cu pastă de tomate       
2 căței de usturoi        
condimente: piper, cimbru

MOD DE PREPARARE:         
se curăță și se zdrobește usturoiul;        
se pune vinul într-un vas, se adaugă sosul de soia, usturoiul zdrobit, piperul, cimbrul, pasta de tomate  și se amestecă bine.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

13.10.2016 12:25

SALATĂ DE SFECLĂ CU SPANAC ȘI MĂR


SALATĂ DE SFECLĂ CU SPANAC ȘI MĂR

INGREDINENTE:         
1 kg. sfeclă roșie         
un pumn de nuci         
2 mâini de frunze de spanac crud         
2 mere

DRESSING        
zeamă de la o  portocală        
1 lingură oțet de mere       
2 linguri ulei de măsline        
1 linguriță cu chimen

MOD DE PREPARARE:         
se curăță și se spală sfecla;        
se pune într-o tavă și se dă la cuptor cam 60 minute;        
se taie sfecla coaptă în cubulețe;        
se taie nucile în bucăți mari;        
se spală, se curăță și se taie cubulețe merele;        
se amestecă sfecla, merele, nucile și spanacul într-un castron încăpător;       
se prepară DRESINGUL: se stoarce o portocală; se amestecă zeamă de portocală, cu uleiul, oțetul, chimenul într-un borcan cu capac;

se varsă dressingul în bol peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;

se dă la frigider 1-2 ore înainte de servire;

POFTĂ BUNĂ!!


—————

11.10.2016 10:45

LAPTE DIN MIGDALE


LAPTE DIN MIGDALE

INGREDINENTE:         
150 g migdale, înmuiate în prealabil cel puțin 12 ore        
500 ml. apă        
1 lingură cu miere        
un praf de sare         
opțional: un praf de vanilie        
opțional: un praf de scorțișoară

MOD DE PREPARARE:       
se amestecă toate ingredientele în blender       
apoi laptele rezultat poate fi strecurat.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

10.10.2016 11:56

SANGRIA DE STRUGURI


SANGRIA DE STRUGURI

 

INGREDINENTE:         
1-2 lingurițe zeamă de lămâie        
1 linguriță cu miere         
apă minerală        
1 pahar suc de struguri roșii, proaspăt făcut         
2-3 frunze de mentă

MOD DE PREPARARE:        
se amestecă toate ingredientele într-un blender        
se pune în pahar       
se ornează cu frunzele de mentă

POFTĂ BUNĂ!!


—————

07.10.2016 11:07

SOS DE MURE CU SMÂNTÂNĂ VEGETALĂ


SOS DE MURE CU SMÂNTÂNĂ VEGETALĂ

INGREDINENTE:       
4-5 linguri cu smântână vegetală        
150 g. de mure         
1 ceapă roșie         
un praf de sare         
piper

SMÂNTÂNĂ VEGETALĂ        
1 cană de caju      
½ lămâie         
1/2 cană cu apă         
un praf de sare

MOD DE PREPARARE:         
se prepară smântâna vegetală: nuca de caju se hidratează 4-5 ore; se scurge apoi apa și se mixează toate ingredientele în blender până se omogenizează compoziția; se toarnă într-un borcan mare, se acoperă cu o pânză și se lasă la temperatura camerei pentru 12 ore; se amestecă și se pune borcanul în frigider pentru alte 12 ore;          
se zdrobesc murele;       
se curăță, se spală și se toacă mărunt ceapă roșie;       
se amestecă într-un vas: smântâna vegetală, murele zdrobite,  ceapa roșie tocată mărunt, sarea și piperul.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

06.10.2016 13:09

SALATĂ DE CONOPIDĂ ȘI BROCOLI CRUDE


SALATĂ DE CONOPIDĂ ȘI BROCOLI CRUDE

INGREDINENTE:       
1 conopidă, mică         
1 brocoli, micuț         
1-2 linguri ulei de măsline       
un praf de sare / 1 linguriță cu sos de soia        
1 lămâie        
1 linguriță miere       
condimente: piper, chimen.        
1/2 legătură  mărar.

MOD DE PREPARARE:        
se desface conopida și brocoli buchețele;       
se pun bucățelele de conopidă și brocoli în apă cu sare cca. 30 minute apoi se scurge apa;        
se taie conopida și brocoli în bucățele foarte mici;        
se pune conopida și brocoli într-un vas;         
se prepară un sos vinegretă din: ulei, zeamă de lămâie, sare, miere;         
se toacă mărumărarul;      
se pune sosul și mărarul peste conopidă și se amestecă bine.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

04.10.2016 10:46

FASOLE VERDE CU USTUROI


FASOLE VERDE CU USTUROI

INGREDINENTE:        
1 kilogram de fasole verde        
jumătate de căpățână de usturoi        
1 lingură ulei de măsline        
1 lingură cu sare        
1 lingură cu oțet de mere       
1 legătură de mărar       
piper

MOD DE PREPARARE:        
se curăță fasolea verde și se spală;        
se rupe în bucăți cam de 2 cm.;        
se pune apa la fiert;        
se adaugă în apă uleiul, oțetul, sarea apoi, și fasolea;        
se lasă să fiarbă;         
când fasolea este fiartă se mai scurge din apă (dar nu în totalitate);       
se curăță usturoiul;        
se zdrobește usturoiul;        
se adaugă peste fasole;        
se spală și se toacă mărarul;        
se adaugă peste fasole;        
se amestecă și se adaugă după gust oțet și / sau ulei.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

03.10.2016 15:35

COCKTAIL CU VIȘINE ȘI PIERSICI


COCKTAIL CU VIȘINE ȘI PIERSICI

INGREDINENTE:        
2 piersici bine coapte;        
250 g. vișine;        
scorțișoară, cardamon;         
frunze de mentă.

MOD DE PREPARARE:         
se spală piersicile și vișinele;         
se scot sâmburii vișinelor       
se curăță coaja piersicilor;        
se dau la storcător cireșele și vișinele;         
se pune sucul în pahare;         
se pune deasupra un praf de scorțișoară, cardamon și frunze de mentă rupte în bucăți.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

01.10.2016 12:47

SALATĂ CALDĂ DE CARTOFI


SALATĂ CALDĂ DE CARTOFI

INGREDINENTE:        
125 ml. bere        
3-4 cartofi roșii        
1 ceapă mică         
1/2 linguriță oțet         
1 linguriță miere        
2 linguri muștar        
2 linguri ulei de măsline        
un praf de sare       
piper

MOD DE PREPARARE:         
se spală cartofii;        
se fierb cartofii in coajă, în apă cu sare;         
se curăță cartofii;         
se taie cartofii bucățele;        
se curăță, spală și taie solzișori ceapa;        
se prăjește ceapa în puțin in ulei;        
apoi se adaugă berea, mierea și oțetul;       
se lasă să fiarbă 5-6 minute;         
se toarnă amestecul in blender și se adaugă muștarul, sarea, piperul și 2 linguri cu ulei de măsline;        
dressingul rezultat se amestecă cu cartofii.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

25.09.2016 12:32

BANANĂ CARAMELIZATĂ ÎN MIERE


BANANĂ CARAMELIZATĂ ÎN MIERE

INGREDINENTE:        
2 banane bine coapte         
1 lingură unt / ulei din semințe de struguri        
2 linguri miere de albine       
1/2 linguriță scorțișoară

MOD DE PREPARARE:         
se feliază bananele, în felii cam de 1 cm grosime.       
se pune într-o tigaie, la foc potrivit, uleiul / untul, scorțișoara și mierea de albine.        
se  amestecă până când se formează un amestec omogen.        
se pun în tigaie feliile de banane și se prăjesc  4-5 minute pe ambele părți. dacă se rumenesc prea repede, se micșorează intensitatea flăcării.        
se servește banana caramelizată cu înghețată.

POFTĂ BUNĂ!!


—————