24.09.2016 11:42
BRÂNZĂ TOFU LA GRĂTAR
INGREDINENTE:
o bucată (1 cutie) de brânză tofu
condimente: piper, cimbru, boia
pătrunjel verde / mărar verde
1 lingură cu ulei de măsline
MOD DE PREPARARE:
se scurge bine apa din brânză;
se taie brânza în felii;
se usucă bine feliile de brânză;
se ung ușor cu ulei;
se pun feliile de brânză pe grătar și se lasă puțin pe fiecare parte;
se scot într-un vas și condimentează bine;
se țin la cald până se servesc;
se spală și se taie mărunt pătrunjelul verde / mărarul verde;
se presară feliile de brânză cu pătrunjelul verde / mărarul verde fin tocat.
POFTĂ BUNĂ!!
23.09.2016 11:12
DRESSING CU USTUROI ȘI MUGURI DE PIN
INGREDINENTE:
2-3 usturoi zdrobiți,
o mână de semințe de pin prăjite și tocate,
o mână de frunze de busuioc tocat proaspăt,
6 linguri de ulei de măsline,
3 linguri de oțet balsamic,
piper negru măcinat
un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
se curăță usturoiul și se zdrobește foarte bine;
se prăjesc semințele de pin și se râșnesc fin;
se spală frunzele de busuioc;
se pun toate în blender, se adaugă uleiul, oțetul, sarea și piper ;
se amestecă totul bine într-un bol;
se dă la frigider.
POFTĂ BUNĂ!!
22.09.2016 13:33
SALATĂ CALDĂ
INGREDINENTE:
2 fire de praz
2 morcovi
2 cepe roșii
DRESSING
1 portocală
un praf de sare
piper
1 linguriță cu oțet
1 lingură cu ulei de măsline
MOD DE PREPARARE:
se curăță și spală legumele;
se taie bastonașe prazul;
se taie rondele morcovii;
se taie rondele ceapa;
se unge grătarul cu ulei;
se pun legumele pe grătar;
legumele făcute la grătar se taie bucățele;
se prepară DRESSINGUL: suc de portocală, sare, piper, oțet, ulei de măsline amestecate în blender;
se pune dressingul peste legume.
POFTĂ BUNĂ!!
21.09.2016 10:29
BRÂNZĂ TOFU ASORTATĂ
INGREDINENTE:
brînză tofu
germeni de ridiche neagră
busuioc
piper
ceapă verde
ridichi
pâine graham prăjită
1 lingură cu ulei de măsline
MOD DE PREPARARE
se spală și se curăță ceapa și ridichile;
se taie mărunt ceapa verde și ridichile;
se pune la blender brânza și uleiul de măsline;
amestecul de brânză se amestecă bine cu: busuiocul, piperul, ceapa și ridichile;
se prăjește pâinea;
se pune un strat din pasta obținută;
deasupra se pun germeni de ridiche.
POFTĂ BUNĂ!!
05.09.2016 13:44
BĂUTURĂ DE VARĂ
INGREDINENTE:
2 morcovi
2 mere
½ lămâie
1 linguriță de ghimbir ras
fructe de goji
2 cuburi de gheață
MOD DE PREPARARE:
se curăță și spală merele și morcovii;
se pun de storcător;
se amestecă sucul rezultat cu zeama de lămâie și ghimbirul ras;
se adaugă fructele de goji și gheața.
POFTĂ BUNĂ!!
04.09.2016 16:14
SALATĂ DE FRUCTE DIN PEPENE
INGREDINENTE:
1 pepene roșu măricel
1 pepene galben
frunze de mentă, pentru ornat
FRIȘCĂ VEGETALĂ
1 cană cu fulgi de nucă de cocos
1 lingură cu miere
2 lingurițe cu suc de lămâie
vanilie
un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
se prepară frișcă: se hidratează fulgii de cocos 4-5 ore în apă fierbinte; se introduc toate ingredientele în blender; apoi se amestecă până se obține o textura omogenă și cremoasă;
se spală, se scoate miezul din pepenele roșă și se îndepărtează sâmburii;
jumătate din pepenele roșu se face suc;
cealaltă jumătate din pepenele roșu se taie cubulețe;
se taie și se curăță de sâmburi și coajă pepenele galben;
se taie cubulețe pepenele galben;
se pun cubulețele de pepene galben și roșu într-un vas încăpător și se amestecă cu sucul de pepene;
se dă la frigider 3-4 ore;
se pune o lingură cu frișcă din nucă de cocos și se servește ornată cu frunze de mentă.
POFTĂ BUNĂ!!
03.09.2016 16:10
CURRY CU LEGUME ȘI LINTE
INGREDINENTE:
1/4 pachet linte roșie / verde
1 cană de orez
3 căni cu apă
1 ceapă
3-4 căței de usturoi
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 conopidă mică
1 fir mic de praz
1 dovlecel
1 mână cu păstăi de fasole verde
3-4 ardei iuți uscați
1 linguriță ghimbir ras
1 lingură ulei de măsline
boabe de muștar
2 linguri pastă de tomate
1 linguriță cu oțet de mere
un praf de sare / 1 linguriță cu sos de soia
condimente: piper, chimen, curcuma, cardamon, oregano, foi de dafin
verdeață: pătrunjel, coriandru semințe, anason
MOD DE PREPARARE:
se pune apă la fiert într-o oală;
când apa fierbe se pune lintea. Se lasă să fiarbă 15-20 minute apoi se scurge apa;
se rade ghimbir, cca. 1 linguriță;
se curăță ceapa și prazul, se spală și se taie mărunt;
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;
se încinge uleiul și se adaugă piperul, chimenul, anasonul, curcuma, cardamonul, foile de dafin, ghimbirul ras, praful de sare / sosul de soia, ardeii iuți, pasta de tomate și coriandrul;
se adaugă ceapa, prazul și usturoiul, călindu-se;
se amestecă și se adaugă puțină apă;
se adaugă morcovul și pătrunjelul tăiate cubulețe, în prealabil;
se curăță conopidă, se separă buchețele și se spală;
se pune conopida 30 minute să stea într-un castron cu apă cu sare;
se curăță dovlecelul, se spală și se taie cubulețe;
se curăță fasolea verde, se spală și se taie în bucăți de 1-2 cm.,
peste ceapa, prazul, usturoiul, morcovul și pătrunjelul călite puțin se adaugă orezul și se pune apă fierbinte cât să le acopere. Se lasă să fiarbă și se completează periodic cu apă fierbinte;
când sunt aproape fierte se adaugă buchețelele de conopidă, bucățelele de dovlecel și cele de fasole verde;
se lasă să fiarbă, încercându-se să se vadă dacă s-au fiert;
se pune peste amestec lintea și pasta de tomate;
la final se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt.
POFTĂ BUNĂ!
01.09.2016 14:34
SALATĂ DE CONOPIDĂ CU GHIMBIR
INGREDINENTE:
1 conopidă micuță
1 mână cu spanac crud
1 ceapă roșie, micuță
½ ghimbir
un praf de sare
piper
1 lingură ulei de măsline
2-3 linguri cu smântână vegetală
suc lămâie
pătrunjel verde
oregano verde
mărar verde
MOD DE PREPARARE:
se desface conopidă buchețele, mici;
se spală spanacul, se curăță și se rupe bucățele;
se curăță, se spală și se taie mărunt ceapa roșie;
se curăță,se spală și se rade ghimbirul;
se prepară sosul de verdețuri: se amestecă într-un blender uleiul de măsline, smântâna vegetală, sucul de lămâie, sarea, piperul și verdețurile;
se montează în pahare legumele în pahare;
se pune deasupra sosul.
POFTĂ BUNĂ!!
31.08.2016 12:25
CHUTNEY DIN FRUCTE DE PĂDURE
INGREDINENTE:
1 ceapă roşie
1 lingură ulei
1 lingură zahăr care caramelizează ceapa
5-6 căței de usturoi
500 g fructe de padure
sare
piper
1 pahar vin
2 linguri oţet balsamic
ienibahar
mărar
miere, dacă este cazul
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se spală și se taie solzișori ceapa ;
zahărul se caramelizează cu ceapa și uleiul;
într-un vas mare, se călesc, până când ceapa devine sticloasă ;
se adaugă vinul şi oţetul şi se lasă să fiarbă până scade lichidul. Se pun şi ondimentele şi se
mai lasă câteva minute pe foc ;
se toarnă sosul fierbinte în borcane sterilizate care se închid ermetic.
se serveşte alături de o friptură, orez sau pur şi simplu uns pe pâine.
se serveşte alături de orez, cartofi sau pur şi simplu uns pe pâine.
POFTĂ BUNĂ!!
30.08.2016 12:59
COZONAC DIN DOVLECEI RAȘI
INGREDINENTE:
3 dovlecei mari
1 legătură de mărar sau pătrunjel verde
1 ceapă și / sau usturoi (cum doriți)
1 lingură cu susan
4 linguri de tapioca (făină)
200 ml. apă rece
1 lingură cu pesmet
sare
condimente: piper.
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală dovleceii;
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului dovleceii;
se storc dovleceii;
se toacă mărunt ceapa și/sau usturoiul;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa / usturoiul și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se toacă mărunt mărarul sau pătrunjelul verde;
se amestecă bine dovleceii cu ceapa și/sau usturoiul, mărarul sau pătrunjelul verde. Se sărează și condimentează;
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente;
se pune în tavă hârtie de copt;
se pune amestecul în tavă, pe hârtia de copt, se presează și se pudrează cu susan;
se dau la cuptor 30-40 minute;
se poate servi cu sos de roșii sau ce sos preferați. Se poate servi cald sau rece.
POFTĂ BUNĂ!!