Ești ceea ce mănânci!


Blog

24.09.2016 11:42

BRÂNZĂ TOFU LA GRĂTAR


BRÂNZĂ TOFU LA GRĂTAR

INGREDINENTE:        
o bucată (1 cutie) de brânză tofu        
condimente: piper, cimbru, boia        
pătrunjel verde / mărar verde

1 lingură cu ulei de măsline

MOD DE PREPARARE:         
se scurge bine apa din brânză;        
se taie brânza în felii;       
se usucă bine feliile de brânză;

se ung ușor cu ulei;        
se pun feliile de brânză pe grătar și se lasă puțin pe fiecare parte;       
se scot într-un vas și condimentează bine;        
se țin la cald până se servesc;        
se spală și se taie mărunt pătrunjelul verde / mărarul verde;       
se presară feliile de brânză cu pătrunjelul verde / mărarul verde fin tocat.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

23.09.2016 11:12

DRESSING CU USTUROI ȘI MUGURI DE PIN


 DRESSING CU USTUROI ȘI MUGURI DE PIN

INGREDINENTE:         
2-3 usturoi zdrobiți,         
o mână de semințe de pin prăjite și tocate,        
o mână de frunze de busuioc tocat proaspăt,         
6 linguri de ulei de măsline,         
3 linguri de oțet balsamic,        
piper negru măcinat        
un praf de sare  

MOD DE PREPARARE:        
se curăță usturoiul și se zdrobește foarte bine;       
se prăjesc semințele de pin și se râșnesc fin;        
se spală frunzele de busuioc;        
se pun toate în blender, se adaugă uleiul, oțetul, sarea și piper ;        
se amestecă totul bine într-un bol;

se dă la frigider.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

22.09.2016 13:33

SALATĂ CALDĂ


SALATĂ CALDĂ

INGREDINENTE:         
2 fire de praz        
2 morcovi

2 cepe roșii

DRESSING

1 portocală

un praf de sare

piper

1 linguriță cu oțet

1 lingură cu ulei de măsline

MOD DE PREPARARE:

se curăță și spală legumele;

se taie bastonașe prazul;

se taie rondele morcovii;

se taie rondele ceapa;

se unge grătarul cu ulei;

se pun legumele pe grătar;

legumele făcute la grătar se taie bucățele;

se prepară DRESSINGUL: suc de portocală, sare, piper, oțet, ulei de măsline amestecate în blender;       
se pune dressingul peste legume.      

POFTĂ BUNĂ!!


—————

21.09.2016 10:29

BRÂNZĂ TOFU ASORTATĂ


BRÂNZĂ TOFU ASORTATĂ

INGREDINENTE:        
brînză tofu        
germeni de ridiche neagră         
busuioc        
piper         
ceapă verde        
ridichi       
pâine graham prăjită        
1 lingură cu ulei de măsline

MOD DE PREPARARE        
se spală și se curăță ceapa și ridichile;       
se taie mărunt ceapa verde și ridichile;       
se pune la blender brânza și uleiul de măsline;        
amestecul de brânză se amestecă bine cu: busuiocul, piperul, ceapa și ridichile;         
se prăjește pâinea;        
se pune un strat din pasta obținută;         
deasupra se pun germeni de ridiche.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

05.09.2016 13:44

BĂUTURĂ DE VARĂ


BĂUTURĂ DE VARĂ

INGREDINENTE:      
2 morcovi       
2 mere       
½ lămâie        
1 linguriță de ghimbir ras        
fructe de goji        
2 cuburi de gheață

 MOD DE PREPARARE:        
se curăță și spală merele și morcovii;       
se pun de storcător;       
se amestecă sucul rezultat cu zeama de lămâie și ghimbirul ras;        
se adaugă fructele de goji și gheața.       

POFTĂ BUNĂ!!


—————

04.09.2016 16:14

SALATĂ DE FRUCTE DIN PEPENE


SALATĂ DE FRUCTE DIN PEPENE

INGREDINENTE:         
1 pepene roșu măricel        
1 pepene galben         
frunze de mentă, pentru ornat

FRIȘCĂ VEGETALĂ        
1 cană cu fulgi de nucă de cocos         
1 lingură cu miere        
2 lingurițe cu suc de lămâie        
vanilie        
un praf de sare

MOD DE PREPARARE:      
se prepară frișcă: se hidratează fulgii de cocos 4-5 ore în apă fierbinte; se introduc toate ingredientele în blender; apoi se amestecă până se obține o textura omogenă și cremoasă;        
se spală, se scoate miezul din pepenele roșă și se îndepărtează sâmburii;         
jumătate din pepenele roșu se face suc;         
cealaltă jumătate din pepenele roșu se taie cubulețe;        
se taie și se curăță de sâmburi și coajă pepenele galben;        
se taie cubulețe pepenele galben;      
se pun cubulețele de pepene galben și roșu într-un vas încăpător și se amestecă cu sucul de pepene;        
se dă la frigider 3-4 ore;      
se pune o lingură cu frișcă din nucă de cocos și se servește ornată cu frunze de mentă.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

03.09.2016 16:10

CURRY CU LEGUME ȘI LINTE


CURRY CU LEGUME ȘI LINTE

INGREDINENTE:        
1/4 pachet linte roșie / verde        
1 cană de orez       
3 căni cu apă        
1 ceapă

3-4 căței de usturoi         
1 morcov       
1 rădăcină de pătrunjel         
1 conopidă mică        
1 fir mic de praz        
1 dovlecel        
1 mână cu păstăi de fasole verde        
3-4 ardei iuți uscați        
1 linguriță ghimbir ras        
1 lingură ulei de măsline        
boabe de muștar        
2 linguri pastă de tomate        
1 linguriță cu oțet de mere               
un praf de sare / 1 linguriță cu sos de soia         
condimente: piper, chimen, curcuma, cardamon, oregano, foi de dafin        
verdeață: pătrunjel, coriandru semințe, anason        

MOD DE PREPARARE:       
se pune apă la fiert într-o oală;      
când apa fierbe se pune lintea. Se lasă să fiarbă 15-20 minute apoi se scurge apa;         
se rade ghimbir, cca. 1 linguriță;         
se curăță ceapa și prazul, se spală și se taie mărunt;         
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;        
se încinge uleiul și se adaugă piperul, chimenul, anasonul, curcuma, cardamonul, foile de dafin, ghimbirul ras, praful de sare / sosul de soia, ardeii iuți, pasta de tomate și coriandrul;      
se adaugă ceapa, prazul și usturoiul, călindu-se;        
se amestecă și se adaugă puțină apă;         
se adaugă morcovul și pătrunjelul tăiate cubulețe, în prealabil;        
se curăță conopidă, se separă buchețele și se spală;        
se pune conopida 30 minute să stea într-un castron cu apă cu sare;        
se curăță dovlecelul, se spală și se taie cubulețe;        
se curăță fasolea verde, se spală și se taie în bucăți de 1-2 cm.,         
peste ceapa, prazul, usturoiul, morcovul și pătrunjelul călite puțin se adaugă orezul și se pune apă fierbinte cât să le acopere. Se lasă să fiarbă și se completează periodic cu apă fierbinte;         
când sunt aproape fierte se adaugă buchețelele de conopidă, bucățelele de dovlecel și cele de fasole verde;         
se lasă să fiarbă, încercându-se să se vadă dacă s-au fiert;       
se pune peste amestec lintea și pasta de tomate;       
la final se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt.

POFTĂ BUNĂ!


—————

01.09.2016 14:34

SALATĂ DE CONOPIDĂ CU GHIMBIR


SALATĂ DE CONOPIDĂ CU GHIMBIR

INGREDINENTE:         
1 conopidă micuță        
1 mână cu spanac crud       
1 ceapă roșie, micuță       
½ ghimbir         
un praf de sare       
piper         
1 lingură ulei de măsline        
2-3 linguri cu smântână vegetală        
suc lămâie        
pătrunjel verde        
oregano verde       
mărar verde

MOD DE PREPARARE:       
se desface conopidă buchețele, mici;          
se spală spanacul, se curăță și se rupe bucățele;         
se curăță, se spală și se taie mărunt ceapa roșie;       
se curăță,se spală și se rade ghimbirul;         
se prepară sosul de verdețuri: se amestecă într-un blender uleiul de măsline, smântâna vegetală, sucul de lămâie, sarea, piperul și verdețurile;        
se montează în pahare legumele în pahare;       
se pune deasupra sosul.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

31.08.2016 12:25

CHUTNEY DE FRUCTE DE PĂDURE


CHUTNEY DIN FRUCTE DE PĂDURE

INGREDINENTE:        
1 ceapă roşie       
1 lingură ulei

1 lingură zahăr care caramelizează ceapa

5-6 căței de usturoi

500 g fructe de padure

sare

piper

1 pahar vin

2 linguri oţet balsamic

ienibahar

mărar

miere, dacă este cazul

MOD DE PREPARARE:

se curăță, se spală și se taie solzișori ceapa ;

zahărul se caramelizează cu ceapa și uleiul;        
într-un vas mare, se călesc, până când ceapa devine sticloasă ;

se adaugă vinul şi oţetul şi se lasă să fiarbă până scade lichidul. Se pun şi ondimentele şi se
mai lasă câteva minute pe foc ;

se toarnă sosul fierbin­te în borcane sterilizate care se închid ermetic.

se serveşte alături de o friptură, orez sau pur şi simplu uns pe pâine.

se serveşte alături de orez, cartofi sau pur şi simplu uns pe pâine.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

30.08.2016 12:59

COZONAC DIN DOVLECEI RAȘI


COZONAC DIN DOVLECEI RAȘI

INGREDINENTE:        
3 dovlecei mari       
1 legătură de mărar sau pătrunjel verde       
1 ceapă și / sau usturoi (cum doriți)        
1 lingură cu susan        
4 linguri de tapioca (făină)         
200 ml. apă rece         
1 lingură cu pesmet         
sare        
condimente: piper.

MOD DE PREPARARE:         
se curăță și se spală dovleceii;       
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului dovleceii;       
se storc dovleceii;      
se toacă mărunt ceapa și/sau  usturoiul;        
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa / usturoiul și uleiul;        
se fierb la foc mic până scade apa;     
se toacă mărunt mărarul sau pătrunjelul verde;         
se amestecă bine dovleceii cu ceapa și/sau usturoiul, mărarul sau pătrunjelul verde. Se sărează și condimentează;        
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;        
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente;       
se pune în tavă hârtie de copt;        
se pune amestecul în tavă, pe hârtia de copt, se presează și se pudrează cu susan;       
se dau la cuptor 30-40 minute;        
se poate servi cu sos de roșii sau ce sos preferați. Se poate servi cald sau rece.

POFTĂ BUNĂ!!


—————