Ești ceea ce mănânci!


ANGHINARE FIARTĂ CU MAIONEZĂ VEGETALĂ

09.10.2015 09:23


ANGHINARE FIARTĂ CU MAIONEZĂ VEGETALĂ

INGREDINENTE:       
4 anghinare     
o mână cu leurdă sau 4-5 căței usturoi       
un praf de sare      
½ plic cu praf de copt

MAIONEZĂ VEGETALĂ      
1 cartof, micuț ca mărime       
2 linguri muștar       
1-2 linguri ulei de măsline       
zeamă de lămâie      
1 linguriță cu miere       
un praf de sare

MOD DE PREPARARE:       
MAIONEZĂ VEGETALĂ: se curăță, spală și taie în două cartoful, se pune cartoful la fiert în apă cu sare; când cartoful este fiert, se scurge apa și se pasează bine cartoful cu o furculiță; se pune peste muștarul și se amestecă cu o lingură de lemn picurând încet uleiul; când amestecul are un aspect catifelat se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie,
mierea și praful de sare;      
se spală, se curăță mari anghinarea;      
se fierbe anghinarea 30 minute în apă cu sare și praf de copt;      
se spală și se toacă mărunt leurda sau -5 căței usturoi;      
se amestecă leurda sau usturoiul în maioneza egetală;     
se taie bucățele anghinarea fiartă și se uneîntr-un vas;      
se amestecă anghinarea cu maioneza reparată;    
se poate servi cu pâine de secară răjită.

POFTĂ UNĂ!!


—————

Înapoi