
Ești ceea ce mănânci!
BISCUIȚI DIN FULGI DE OVĂZ
05.07.2015 16:25BISCUIȚI DIN FULGI DE OVĂZ
INGREDINENTE:
300 g fulgi de ovăz
200 ml. apă fierbinte
2-3 linguri
cu praf de inka
5-6 linguri făină de tapioca
300 ml. apă
100 g unt de cacao, la temperatura camerei
2 linguri cu miere
un pumn cu alune, nuci, migdale
vanilie
MOD DE PREPARARE:
se prepară praful de inka amestecându-se cu apa fierbinte și mierea;
se mărunțesc fulgii de ovăz la robot, obținându-se o făină;
se pune făina de ovăz într-un vas și se amestecă cu băutura de inka preparată anterior;
se freacă untul de cacao cu vanilia;
se încorporează în unt făina de ovăz amestecată cu inka;
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente;
se adaugă alunele, nucile, migdalele;
se pune hârtie de copt pe fundul unei tăvi;
se formează grămăjoare de aluat și se așează în tava tapetată cu hârtie de copt;
se dă la cuptor pentru 8-10 minute;
se lasă să se răcească și se servesc cu ceai.
POFTĂ BUNĂ!!
—————