Ești ceea ce mănânci!


BORȘ DE CARTOFI CU FASOLE VERDE

24.08.2016 13:27


BORȘ DE CARTOFI CU FASOLE VERDE

INGREDINENTE:         
5-6 cartofi         
300-400 g. fasole verde       
2 morcovi       
1 rădăcină de pătrunjel       
1 ceapă        
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia         
condimente: piper, cimbru       
1 lingură cu ulei de măsline        
1 litru de borș       
pătrunjel verde, leuștean verde

MOD DE PREPARARE:        
se curăță și se spală și se rupe în bucăți mici fasolea verde;        
se curăță, se spală și se taie în bucățele cartofii, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;        
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;        
se fierb la foc mic până scade apa;        
se adaugă morcovii, pătrunjelul și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);        
se lasă să fiarbă cam 30 minute și apoi se adaugă cartofii;       
după ce au fiert legumele se adaugă fasolea verde și se lasă 20 minute să fiarbă;        
se adaugă condimentele: cimbru,  chimen, piper și sarea;         
se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;        
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean tocate mărunt deasupra.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi