
Ești ceea ce mănânci!
BORȘ DE CONOPIDĂ CU BROCOLI
07.10.2015 08:35BORȘ DE CONOPIDĂ CU BROCOLI
INGREDINENTE:
1 conopidă, potrivită ca mărime
1 brocoli, potrivit ca mărime
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
condimente: piper, cimbru
1 lingură cu ulei de măsline
1 litru de borș
pătrunjel verde, leuștean verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se spală și se desface în buchețele foarte mici conopida și brocoli;
se curăță, se spală și se taie în bucățele ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;-
se adaugă morcovii, pătrunjelul și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);
după ce au fiert legumele se adaugă conopida și brocoli și se lasă să mai fiarbă 10-15 minute;
se adaugă condimentele: cimbru, chimen, piper și sarea;
se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean tocate mărunt deasupra.
POFTĂ BUNĂ!!
—————