Ești ceea ce mănânci!


BORȘ DE CONOPIDĂ CU BROCOLI

07.10.2015 08:35


BORȘ DE CONOPIDĂ CU BROCOLI

INGREDINENTE:       
1 conopidă, potrivită ca mărime       
1 brocoli, potrivit ca mărime         
2 morcovi         
1 rădăcină de pătrunjel        
1 ceapă        
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia        
condimente: piper, cimbru         
1 lingură cu ulei de măsline         
1 litru de borș       
pătrunjel verde, leuștean verde

MOD DE PREPARARE:        
se curăță, se spală și se desface în buchețele foarte mici conopida și brocoli;        
se curăță, se spală și se taie în bucățele ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;         
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;       
se fierb la foc mic până scade apa;-         
se adaugă morcovii, pătrunjelul și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);      
după ce au fiert legumele se adaugă conopida și brocoli și se lasă să mai fiarbă 10-15 minute;         
se adaugă condimentele: cimbru,  chimen, piper și sarea;        
se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;         
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean  tocate mărunt deasupra.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi