
Ești ceea ce mănânci!
BORȘ DE DOVLECEI CU LEUȘTEAN
03.06.2015 09:16BORȘ DE DOVLECEI CU LEUȘTEAN
INGREDINENTE:
3 dovlecei
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
condimente: piper, cimbru
1 lingură cu ulei de măsline
1 litru de borș
pătrunjel verde, leuștean verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se spală și se taie în bucățele dovleceii, cartofii, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se adaugă morcovii, pătrunjelul și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);
după ce au fiert legumele se adaugă dovleceii și se mai lasă să fiarbă 15 minute;
se adaugă condimentele: cimbru, piper și sarea;
se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean tocate mărunt deasupr
POFTĂ BUNĂ!!
—————