Ești ceea ce mănânci!


BORȘ DE DOVLECEI CU LEUȘTEAN

03.06.2015 09:16


BORȘ DE DOVLECEI CU LEUȘTEAN

 INGREDINENTE:        
3 dovlecei        
2 morcovi        
1 rădăcină de pătrunjel       
1 ceapă         
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia       

condimente: piper, cimbru       
1 lingură cu ulei de măsline       
1 litru de borș        
pătrunjel verde, leuștean verde 

MOD DE PREPARARE:       
se curăță, se spală și se taie în bucățele dovleceii, cartofii, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;        
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;        
se fierb la foc mic până scade apa;       
se adaugă morcovii, pătrunjelul și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);      
după ce au fiert legumele se adaugă dovleceii și se mai lasă să fiarbă 15 minute;       
se adaugă condimentele: cimbru, piper și sarea;      
se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;       
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean  tocate mărunt deasupr

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi