
Ești ceea ce mănânci!
BORȘ DE LEGUME CU LEUȘTEAN
29.07.2015 10:21BORȘ DE LEGUME CU LEUȘTEAN
INGREDINENTE:
1 conopidă, de mărime mică
1 brocoli, de mărime mică
1 mână de fasole păstăi
1 dovlecel micuț
2 cartofi
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
condimente: piper, cimbru
1 lingură cu ulei de măsline
1 litru de borș
pătrunjel verde, leuștean verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se spală și se rupe fasolea păstăi;
se curăță, se spală și se desface în buchețele foarte mici conopida și brocoli;
se curăță, se spală și se taie în bucățele cartofii, dovlecelul, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se adaugă morcovii, pătrunjelul, cartofii și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);
după ce au fiert legumele se adaugă dovlecelul, conopida, brocoli, fasolea și se lasă să mai fiarbă 10-15 minute;
se adaugă condimentele: cimbru, chimen, piper și sarea;
se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean tocate mărunt deasupra.
POFTĂ BUNĂ!!
—————