Ești ceea ce mănânci!


BORȘ DE LEGUME CU LEUȘTEAN

29.07.2015 10:21


BORȘ DE LEGUME CU LEUȘTEAN

INGREDINENTE:      
1 conopidă, de mărime mică       
1 brocoli, de mărime mică       
1 mână de fasole păstăi     
1 dovlecel micuț        
2 cartofi       
2 morcovi        
1 rădăcină de pătrunjel        
1 ceapă        
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia        
condimente: piper, cimbru         
1 lingură cu ulei de măsline       
1 litru de borș        
pătrunjel verde, leuștean verde

MOD DE PREPARARE:        
se curăță, se spală și se rupe fasolea păstăi;         
se curăță, se spală și se desface în buchețele foarte mici conopida și brocoli;      
se curăță, se spală și se taie în bucățele cartofii, dovlecelul, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;      
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;         
se fierb la foc mic până scade apa;      
se adaugă morcovii, pătrunjelul, cartofii și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);      
după ce au fiert legumele se adaugă dovlecelul, conopida, brocoli, fasolea și se lasă să mai fiarbă 10-15 minute;      
se adaugă condimentele: cimbru,  chimen, piper și sarea;      
se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;       
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean  tocate mărunt deasupra.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi