Ești ceea ce mănânci!


BORȘ DE SFECLĂ CU LOBODĂ

06.05.2015 09:42


BORȘ DE SFECLĂ CU LOBODĂ

INGREDINENTE:        
2 sfecle roșii, potrivite ca mărime        
2-3 legături de lobodă verde       
2 morcovi       
1 rădăcină de pătrunjel

1 țelină mică        
1 ceapă       
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia       
condimente: piper, cimbru         
1 lingură cu ulei de măsline       
1 litru de borș      
pătrunjel verde, leuștean verde

 MOD DE PREPARARE:       
se curăță și se spală loboda;         
se curăță, se spală și se taie în bucățele sfecla, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;        
se pun la fiert legumele în puțină apă fierbinte;        
se adaugă uleiul de măsline;        
după ce au fiert legumele se adaugă loboda și se lasă 2-3 minute să fiarbă;       
se adaugă condimentele: cimbru,  chimen, piper; sarea;       
se adaugă borșul fierbinte;

se mai adaugă apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;        
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean tocate mărunt deasupra.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi