
Ești ceea ce mănânci!
BORȘ DE SFECLĂ CU LOBODĂ
06.05.2015 09:42BORȘ DE SFECLĂ CU LOBODĂ
INGREDINENTE:
2 sfecle roșii, potrivite ca mărime
2-3 legături de lobodă verde
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 țelină mică
1 ceapă
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
condimente: piper, cimbru
1 lingură cu ulei de măsline
1 litru de borș
pătrunjel verde, leuștean verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală loboda;
se curăță, se spală și se taie în bucățele sfecla, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;
se pun la fiert legumele în puțină apă fierbinte;
se adaugă uleiul de măsline;
după ce au fiert legumele se adaugă loboda și se lasă 2-3 minute să fiarbă;
se adaugă condimentele: cimbru, chimen, piper; sarea;
se adaugă borșul fierbinte;
se mai adaugă apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean tocate mărunt deasupra.
POFTĂ BUNĂ!!
—————