Ești ceea ce mănânci!


BORȘ DE SPANAC

28.10.2015 11:06


BORȘ DE SPANAC

INGREDINENTE:

1 kg. spanac

2 morcovi

1 rădăcină de pătrunjel

 1 ceapă

un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia

condimente: piper, cimbru

1 lingură cu ulei de măsline      1
litru de borș

pătrunjel verde, leuștean verde

MOD DE PREPARARE:    
se curăță și se spală bine spanacul;    
se curăță, se spală și se taie în bucățele ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;     
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;  
se fierb la foc mic până scade apa;     
se adaugă morcovii, pătrunjelul și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);    
spanacul se rupe bucăți și se dă într-un clocot;   
se scurge apa spanacului;     
după ce au fiert legumele se adaugă spanacul și se lasă să mai fiarbă 3-5 minute;     
se adaugă condimentele: cimbru, piperul și sarea;;     
se lasă să dea în fiert și se se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;     
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean  tocate mărunt deasupra.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi