
Ești ceea ce mănânci!
BORȘ DE SPANAC
28.10.2015 11:06BORȘ DE SPANAC
INGREDINENTE:
1 kg. spanac
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
condimente: piper, cimbru
1 lingură cu ulei de măsline 1
litru de borș
pătrunjel verde, leuștean verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală bine spanacul;
se curăță, se spală și se taie în bucățele ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se adaugă morcovii, pătrunjelul și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);
spanacul se rupe bucăți și se dă într-un clocot;
se scurge apa spanacului;
după ce au fiert legumele se adaugă spanacul și se lasă să mai fiarbă 3-5 minute;
se adaugă condimentele: cimbru, piperul și sarea;;
se lasă să dea în fiert și se se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean tocate mărunt deasupra.
POFTĂ BUNĂ!!
—————