
Ești ceea ce mănânci!
BORȘ DE URZICI
11.03.2015 09:49BORȘ DE URZICI
INGREDINENTE:
750 1000 g. urzici
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă
3 linguri cu orez
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
condimente: piper, cimbru
1 lingură cu ulei de măsline
1 litru de borș
pătrunjel verde, leuștean verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală bine urzicile;
se curăță, se spală și se taie în bucățele ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se adaugă morcovii, pătrunjelul și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);
după ce au fiert legumele se adaugă urzicile
și se lasă să mai fiarbă 3-5 minute;
se adaugă condimentele: cimbru, piperul și sarea;
se spală orezul și se adaugă orezul în ciorbă;
se lasă să dea în fiert și se se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean tocate mărunt deasupra.
POFTĂ BUNĂ!!
—————