Ești ceea ce mănânci!


BORȘ DE URZICI

11.03.2015 09:49


BORȘ DE URZICI

 INGREDINENTE:     
750 1000 g. urzici       
2 morcovi         
1 rădăcină de pătrunjel        
1 ceapă        
3 linguri cu orez        
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia       
condimente: piper, cimbru       
1 lingură cu ulei de măsline        
1 litru de borș       
pătrunjel verde, leuștean verde

 MOD DE PREPARARE:        
se curăță și se spală bine urzicile;       
se curăță, se spală și se taie în bucățele ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;     
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;       
se fierb la foc mic până scade apa;        
se adaugă morcovii, pătrunjelul și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);       
după ce au fiert legumele se adaugă urzicile și se lasă să mai fiarbă 3-5 minute;       
se adaugă condimentele: cimbru, piperul și sarea;       
se spală orezul și se adaugă orezul în ciorbă;         
se lasă să dea în fiert și se se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;        
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean  tocate mărunt deasupra.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi